"Från klarhet till klarhet"

 
Japp, det var så Ulf beskrev träningen idag. Ingen bortkastad träning alls, fyfan vilken underbar ponny och tränare jag har. :')
 
Vi var i det lilla ridhuset (20x40m) eftersom det ösregnade och stora manegen var ockuperad av ridskolan. Dock inget att klaga på då vi passade på att träna en bana med korta svängar och lite sådant där. Skitbra!
 
Började lågt (70cm) över ett litet räcke på långsidan. Skulle bara vara stilla och svänga runt innerskänkeln och möta upp med yttertygeln litegrann. Inget småpillande eller halvhaltande. Något jag hade svårt för eftersom jag är så inne på det där med halvhalter, kontroll osv. Men såklart oerhört nyttigt för mig att rida på det här viset med! Tränade lite olika svängar och red även på en böjd linje. Först lågt, och på 110cm i slutet. Pompe gick som en klocka och vi red lugnt, nogrannt och fick mycket fint beröm från olika personer.
 
Avslutade med att hoppa ett räcke på 115cm på långsidan. En lång anridning och jag fick verkligen inte pilla, halvhalta eller hitta på något. Utan styra på, samma rytm och balans och en helt stilla hand med en något aktiv skänkel. Svårt enligt mig, för man vill gärna som ryttare ta tag lite tidigt och hålla på och greja, speciellt när det blir högre. Men jag höll mig kall, litade på Grisen och vi satte distansen helt perfekt och han sköt upp som en raket över räcket. Kom väldigt lugnt och fint, inte undertempo, men väldigt samlat. Satte det lika perfekt båda gångerna och han hoppade så jäkla fint. "Snart MSV" var det enda Ulf sa typ. U N D E R B A R känsla. <3
 
Extra kul att Catharina var där och kolla och fick se hur fin pompelompe blivit. Riktigt kul :D
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0