Vilken helg!

Hej på er, jag har haft en riktigt bra helg med härliga resultat från min och hästarnas första tävling ihop i Mark i lördags! Hoppas ni också haft en härlig helg :)
 
Jag kan börja med att berätta lite kort om Svanteträningen i torsdags. José gick bra, och vi gjorde väldigt nyttiga övningar. Vi hoppade inte speciellt högt, men fokus låg på de mer tekniska delarna. Vi började med att rida på en volt över två bommar på var sida om volten, alltså sammanlagt 4 bommar. Det var 15,5-16m mellan de två bommarna på ena sidan volten, och 8m mellan de två andra på andra sidan. Vi skulle rida över i trav först, och skulle då räkna travsteg i mellan alla bommar, alltså även på de längre sträckorna mellan bommarna. Fokus var att inte hästarna skulle ta det där korta travsteget innan bommen, utan vi tränade avståndsbedömning redan här. Gjorde likadant i galopp, och då var det 2 språng mellan 8m bommarna, och 4 mellan 15,5m bommarna. Mellan de andra var det 6 språng.
 
Sedan hoppade vi en kanonövning, men jag ska skissa upp och visa er någon dag. :) Svårt att förklara!
 
I lördags åkte vi som sagt till Mark och tävlade, och det var en kanondag! Lambo hade vi inte den minsta aning om hur han skulle bete sig, José har jag ju startat en pay&jump innan så honom hade jag lite pejl på. Lambo hoppade 90cm och 100cm, och nollade båda! Han var SÅ fin, och lyssnade super. Han brukar gärna gå och bita fast i ena sidan på bettet, han vågar inte riktigt ta stöd i båda tyglarna, men det gjorde han i lördags. Vi fick två jämna och felfria rundor. Jättekul! José var också en klippa! Han gick 100cm och debut i 110cm. Vi var felfria i 100cm, och hade ett retligt nedslag i 110cm. Även han var jämn och fin, kanske lite piggare i första rundan, och 110cm kändes nästan bättre. Nedslaget berodde på att jag kanske lät honom bli lite lång i galoppen, kan även berott på lite trötthet och då behöver jag ju stödja honom lite mer än vad jag gjorde. Resten var klockrent, jag är så himla lycklig att jag har så fina hästar. :D
 
Man märkte av att hästarna fortfarade är unga och gröna i tävlingssammanhang. Lambo kunde inte stå stilla i transporten utan blev rastlös. Vi fick ha ute och promenera honom en hel del... Dessutom var båda lite "yra höns" i första klassen. Mycket att kolla på! Lambo var spänd och José blev liten och mammig. Till andra klassen var de mycket bättre. :)
 
Jag är så himla glad att årets första tävling gick såhär bra, nu har jag lite mer facit på hur jag ska rida och tänka till nästa tävling som går av stapeln i Vänersborg den 29 mars. Då hoppar båda 1m och 1,10m. :)
 
 

Kommentarer
Postat av: Sätilaryttaren

vad roligt, grattis! Har ni köpt José nu? :)

Svar: Ja det är jättekul! Ja det har vi ;)
Fanny Kargede

2015-03-16 @ 22:20:46
URL: http://satilaryttaren.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0