Dagens klinikbesök...

Dagens besök gav ett positivt och ett mindre positivt resultat. 
 
Vi började med att undersöka José, och svullnaden var ju nere men inte helt borta. Vi sprang med honom och longerade, och en pytteliten hälta konstaterades fortfarande. Förmodligen eftersom att inte lymfangiten inte är helt borta. Men det var ju helt klart bättre än senast. Sedan så tog vi nya röntgenbilder, och det var tur det, för där visade det sig att frakturen blivit "större". Bitarna har inte rört på sig, men det läkningen har påbörjat och benresterna "ätits" upp, därför ser glappet större ut även om läkningen påbörjat. Det är alltså inget konstigt! Däremot visar det ju att frakturen är nyare än vad vi trodde förra veckan, och därför ordinerades han 1-1,5 månads vila för att frakturen ska få läka. Vi ultraljudade senorna och de var jättefina! Inte ett enda utslag på ultraljudet, skönt! 
 
För Josés del blir det alltså fortsatt sjukhage i några veckor till, spolning av benet, lindning samt 10 minuterspromenader x 2. Varje steg han tar kommer ju störa läkningen, men han får heller inte bli svullen i benet så det är oundvikligt. 
 
Lambo fick mycket fint beröm, och blev friskförklarad, eller vad man ska kalla det. Fick springa och longera och han böjdes även bak. Vet. sa bara att han skulle vila 2 dagar och sedan kolla att han var ohalt, han gick ju med lite påverkan av smärtlindringen, så ska bara se att han rör sig på samma sätt. Sedan var det bara att köra. :) Skönt att hon tyckte att han var fin! Det var dessutom ett gäng som frågade vilken stam han hade, han har utstrålning den där galningen. 
 
Kan inte direkt säga att hästarna skötte sig på kliniken, Lambo stod och gnäggade efter José när han undersöktes och tvärtom... suck! Fick flytta Lambo till den sk. skämshörnan för att han gav den andra veterinären huvudvärk... haha... 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0