Some good news!

Hej hopp! De blev en lång arbesdag idag, nästan 11 timmar! 
 
När jag kom hem strax efter klockan sex så åkte jag och mamma till stallet. Vi grejade först och red sedan! Mamma tränade lite från marken med Lambo medans jag red José, och sedan skrittade hon av José medans jag red Lambo. Perfek! José fick ett lätt pass, mest för att få sträcka på benen lite! Jag tycker det är viktigt att han får känna att inte varenda pass i ridhuset betyder svett och ömma muskler, vissa pass måste få kännas lätta också! 
 
Lambo fick det desto jobbigare! Han är ju som värst dagen efter vila, den hästen bör verkligen inte stå, haha! Men det är klart han ska ha sin vilodag, så då får man helt enkelt ställa in sig mentalt på att det förmodligen inte kommer bli det bästa passet den veckan. Jag planerar alltid enkla övningar, och försöket hålla mig till att göra passet enkelt och utan fight, det funkar typ aldrig. För även om det bara handlar om att jag vill göra övergångar på 4-kanten så ballar det ut. Det är för mycket energi, han vet inte vart han ska ta vägen! Idag lösgalopperade vi honom innan, och ändå är han som en laddad raket. Jaja, svettigt blev det och resultatet var inget att hänga i julgranen. MEN jag vet att han kommer vara så mycket roligare imorgon. :) 
 
Vaden kändes lite ostabil att rida med. Muskeln är fortfarande väldigt spänd och därför får jag inte riktigt den där omslutande känslan med skänkeln. Det är som att en stor, hård bulle är mellan mitt ben och sadeln, men det är alltså min muskel som leker spännis fortfarande. Den mjukades upp efter ett tag, men var redigt ostabil i början, haha. Får kanske värma upp den lite innan jag hoppar upp! 
 
OCH idag fick vi konstaterat att det som José haft på sin mule är svamp! Vi fick medicin utrskivet och jag har decinficerat boxarna. Detta är ingen allvarlig svamp som Ringorm till exempel, men det är jobbig och vi vill ju bli av med skiten. Så alla hästarna i stallet, 10 stycken, ska nu behandlas så att vi verkligen blir kvitt svampen. :) 
 
Såhär såg det ut förra veckan, ser mycket finare ut nu så hoppas verkligen att medicinen får ordning på det sista! 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0