Muskelkontusion

Javisst! Det är precis det som min vad råkat ut för, en muskelkontusion, fint va? 
 
Jag har inte kollat upp det än, men jag känner heller inte att det är något jag behöver göra. Av alla år av fotbollssmällar så känner jag skillnaden på när något är brutet och när muskeln fått sig en smäll. Detta är helt klart muskeln som fått sig en törn, och det sitter ett gött gäng muskler i vaden. 
 
Jaha, vad är då en muskelkontusion? Ja, jag googlade fram det där fina ordet så jag är ingen expert, däremot går det att jämföra med en lårkaka. :) 
 
Jag är lite fundersam på huruvida lång tid läkningen av hela spektaklet kommer att ta, men enligt de som jag pratat med så är det 6 veckor. KUL. Ridningen är jag inte orolig över, jag ska testa att rida redan imorgon! Fotbollen däremot... Det är inte riktigt samma sak. 
 
Jag tror, om jag känner mig och min kropp ganska bra, att jag är bra om 2-3 veckor, max. Men man vet aldrig, och är det 6 veckor som jag behöver innan jag kan lira igen så är hela försäsongen väck för min del, hamnar helt ur fas... 6 veckors läkning innebär 18 missade träningar. Det är väldigt mycket! Men så är det, som tur var kan jag rida mina pållisar och håller ju igång på det sättet istället! Tappar ju inte fruktansvärt mycket även om jag hamnar ur fas somsagt. 
 
Bildkälla

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0