Mål 2015

Är det något som jag tycker är viktigt så är det att ha mål. Det kan vara stora, det kan vara små - men man måste ha dem för annars famlar man i blindo. Hur ska du veta vad du ska träna på om du inte har ett mål med din träning? 
 
Eftersom jag inte har den blekaste aning om hur lång eller kort tid vissa moment kommer att ta när det gäller hästarna, så får målen vara lite rörliga. Tar det en månad extra, eller mindre, så gör det inte så mycket. 
 

 
José
Målsättningen gällande José har en tidsbegränsning då vi så småningom kommer behöva besluta oss för om vi ska köpa honom eller inte. Han ligget ju väldigt bra till vår lille pajas, men det är vissa saker som jag ändå vill testa innan vi bestämmer oss helt och hållet. Målen för José gäller nu endast våren, och köper vi honom så får jag helt enkelt skriva mer då. :) 
 
I perioden januari-april vill jag:
 
- Träna upp konditionen och galoppera bort ännu lite mer mage på herrn. 
- Variera träningen, mycket klättring och konditionsträning ska ske ute i skogen. 
- Träna både hoppning och dressyr och lära känna honom ännu mer på de punkterna. 
- Starta någon klass och känna på honom på tävling eller pay&jump. 
- Få honom att må bra och känna sig tillfreds med livet. :) 
 
Mer än såhär kan jag inte riktigt skriva. Mer detaljerat är svårt att skriva, allt handlar egentligen bara om att sakta men säkert bygga upp muskeltur och kondition igen. Under den tiden kan jag träna mycket lydnad, det kommer jag ha nytta av sen. Att fortsätta hoppa låga hinder blandat med roliga serier och annat som är stärkande är också bra, tills att jag känner att han är "redo" att hoppa högre igen. Någon gång innan vi bestämmer oss kommer jag behöva höja lite och känna på honom, men det är ingen hets i det överhuvudtaget. Först och främst måste han orka och känna att det är roligt! :) 
 

 
Lambo
Lambo är egentligen inte svår att sätta upp mål med, men desto svårare är det att tidsbestämma dem. Här kan det gå både fort och långsamt. Ena dagen känns det hur bra som helst, andra dagen får man börja om från början. 
 
Mina mål med Lambo är följande:
 
- Få honom att sluta sticka in i hörnen. Jag måste bryta det beteendet. 
- Dressyr, dressyr och dressyr. Lydnaden måste fungera. Med dressyr menar jag inte skolor hit och dit, utan övergångarna ska sitta, han ska lyssna på minsta vink.
- Rida loss de delar av hans kropp som inte är som dem ska. Ska även ta hjälp av massör och kiropraktor. 
- Få lydnaden att fungera även när det kommer till hoppning. 
- Bygga upp muskelaturen på rätt sätt och arbeta bort de muskler som sitter på fel ställe. 
- Få en glad, harmonisk häst som inte har spänningar eller ont någonstans.
 
Det är detta som jag tror kommer ta tid. När detta fungerar, det är då det kommer gå undan, och då vill jag:
 
- Starta i någon lättare klass, och när det väl funkar bra stegvis gå upp i klasserna. 
- Jag vågar inte säga vad jag vill hoppa med honom i år, men minst 120cm innan årets slut är målet. Vågar inte tänka på högre just nu, det känns väldigt avlägset för tillfället. 
- Fortsätta att vidareutbilda honom och få en välmusklad häst med bra grund för ett framtida liv som tävlingshäst. 

 
Ett gemensamt mål jag har för båda hästarna är att de ska må bra. Det är nummer ett, fungerat inte det så kan man skrota alla anda mål för det är grunden till en bra tävlingshäst. De ska få den mat de vill ha, den vård de behöver och all kärlek jag kan erbjuda. De ska känna sig älskade och välmående! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0