Kan hästar känna avundsjuka?

Det är en fråga jag ofta funderat över. Till exempel: Om jag tar in den ena hästen före den andra i hagen, blir den hästen som blir lämnad kvar avis på den som blir vald? 
 
Jag har alltid gått och haft lite ångest över sådant där, speciellt när jag hade 3 hästar. Då försökte jag variera vilken jag red först så mycket som möjligt så att inte någon häst skulle känna sig som ett tredjehandsval. Kanske är urlöjligt att tänka så, men det gör jag! Även om jag egentligen borde ha resonerat på detta sättet: Vilken häst behöver mest energi i ridningen från mig just idag? Så ville jag hellre att Brunte som reds sist igår ska få ridas först idag, för annars kanske han blir sur på mig. ;) 
 
Med José och Lambo är det inte så svårt. För det mesta rider jag Lambo först. Dels för att han är mer krävande i ridningen för tillfället, och för att han är den som kommer fram i hagen och vill hänga med in. José är okomplicerad och rolig att rida, och vill hellre hänga med brudarna i hagen än hänga med mig in, så då kan han lika gärna få den där extra timman i hagen. :) Framförallt är det så himla skönt att ha gjort det jobbiga först (Lambo, haha) och sedan ha det roliga och mysiga kvar (José). ;) 
 
Vad tror ni, kan hästar känna avundsjuka? 
 
Mupps! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0