Hoppträning - Lambo

Okej, drar den kortfattade verisionen för er som inte är intresserade utav den mer detaljerade beskrivningen av dagens hoppträning. :) 
 
Korta
Träningen började bra, inte hoppat på länge och han höll sig hyffsat i skinnet trots det. Idag hoppade vi lite olika linjer som sedan sattes ihop till olika banor. Efter en stund ballade han dock ut och låste sig och sprang in i hörnen och höll på. Placerade ut Amanda med långpisken i det hörn han brukar springa till, måste bryta det mönstret. Sedan sprang han inte in i det hörnet mer, haha. Handlade mycket idag om att jag skulle höja mina händer för att få bättre kontroll på honom, något som fungerade oerhört bra. Efter varje hinder, om han drog iväg, skulle jag tvärnita och backa några steg för att sedan fortsätta. Gick ganska bra, men han blev rätt irriterad på mig tillslut och det slutade med att jag flög rakt in i väggen... Jaja! Träningen slutade bra i alla fall. :) 
 
Längre 
Idag hade vi framme följande: Två linjer på varsin diagonal med 25m = 6 galoppsprång. Även en kombination. Hur det stod är egentligen oviktigt, hoppade ingen speciell bana med Lambo ändå eftersom det mesta fokuset fick ligga på lydnad på enstaka hinder, som vanligt. Jag ljuger om jag säger att det var en klockren träning, det var det inte. Men den var lärorik! Jag fick vara tuff som f*n mot honom. Satte honom på röven rent ut sagt efter hindrena för att han ska lära sig att man får inte rusa iväg hur som helst. Det gav effekt, och kunde rida linjerna lugnt och sansat utan en massa rus i mellan.
 
Däremot efter att linjerna var klara, och jag slappnade av, då drog han. Så det hänger på att jag måste vara supernoga med att INTE sänka händerna efter avslutad hoppning, då är det bara att hälsa hem. Hoppade även några hinder där jag skulle vara motsatsen till följsam, kändes lite halvbra men han får lära sig den hårda vägen. Tyvärr får jag inte fatt på honom när han sticker iväg, och det är där jag behöver bryta hans beteende. Han får inte dra! Men har han väl börjat springa är det kört, och av den anledningen ska jag testa ett gagbett på honom. Så att jag får stopp, och för att "tämja" honom. Flög in i väggen gjorde jag också, han är ju en hårding Lambo, och kör vi hårt med honom så kör han samma sak tillbaka. Dock lyckades jag landa på båda fötterna och endast några skrapsår på låret påminner om min lilla flygtur. :) 
 
Att ta med sig efter dagens träning:
- Höj händerna, och håll dem där. 

Kommentarer
Postat av: Julie von Hafenbrädl Roland

Sv: Åh, tusen takk :)
Høres ut som du hadde litt å slite med på trening i dag, men godt at den var lærerik ihvertfall da!

2015-01-02 @ 21:42:44
URL: http://julieroland.blogg.no

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0