Grym helg!

Hej allihopa! Det var tur att jag skrev lite tidsinställda häromdagen, för annars hade det ekat tomt. Går igenom helgen kortfattat, har lite roligt att berätta. :)
 
Lördag 
I lördags fick jag testa Amandas Gagbett på Lambo, och herregud vilken skillnad det blev. Gagbettet är inte det skarpaste bettet, men det är däremot skarpare än de jag haft innan. Vi valde att betsla upp Lambo för att bryta hans ovana med att sticka iväg vid hoppning, endast i utbildningssyfte så att säga. Jag värmde upp ganska fort och märkte redan då stor skillnad. Han gick inte och slog med huvudet som han ibland gör, och verkade i allmänhet mer tillfreds med gaget. Hoppade sedan på en åtta. Två hinder stod på diagonalen, och ett på andra diagonalen. Mellan två hinder har han tidigare bara rusat iväg, men i lördags kunde jag till och med rida på rätt distans. Han tog varenda förhållning! Jag provocerade honom litegranna medvetet för att få fram de lägen då han sticker, och när han gjorde det kunde jag för första gången sätta honom på haserna ordentligt. Sedan försökte han inte mer det passet. :) Snacka om att jag var lycklig! Helt plötsligt gick Lambo från en häst som du absolut inte kunde hoppa en bana på, till en häst som utan problem hoppade runt varv efter varv. Så kul! 
 
Denna dagen fick José en klätterrunda i skogen, det tyckte han var lite jobbigt, men samtidigt roligt att komma ut i skogen. :) 
 
Söndag (idag)
Idag hade jag och Amanda planerat att rida ut. Mamma ville hänga med också, och även Nico, Eva och Emelie, så vi blev ett helt gäng, 6 ekipage närmre bestämt. Mamma red på José och jag på Lambo. Vi red ut i hela 1,5 timma! Hur härligt som helst, superfint väder dessutom. Tyvärr var vägarna hårda, så vi skrittade mest och travade lite försiktigt på vissa ställen. Det var riktigt härliga stigar i skogen, brant upp och ner, stenigt och hästarna fick verkligen jobba. Både Lambo och José skötte sig utmärkt, härligt att ha relativt stabila hästar ute i skogen! Man märker att det är lite obehagligt att gå först på vissa ställen, över bäckar till exempel. Men bara någon visar vägen är det inga problem. :) Lambo var ganska cool vid vatten, stockar och liknande och skrittade lugnt över. José däremot, han hoppade, så mamma fick hålla i sig rejält! 
 
Så himla härligt att rida ut så många, hästarna älskar det och det är roligt för oss ryttare med. Det är också väldigt skönt att alla hästarna går i samma hage och har redan gjort upp rang och liknande, så det är inte så mycket att tänka på. På hemvägen red vi över en åker och hoppade över diken, det var utan tvivel dagens höjdpunkt. Lambo tvekade inte en sekund, medans José var lite avvaktande, men tillslut kom även han över och han tyckte att det var ruskigt roligt. Enligt mamma hade han gått på snedden hela ridpasset.
 
Båda hästarna var svettiga när vi kom till stallet, och då hade vi i princip bara skrittat. Kanske 5 minuter trav av 90 minuters ridning. Men det var mycket klättring och annan form av träning, kanonbra! :D 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Julie von Hafenbrädl Roland

Ja, det høres ut som en kjempebra helg! Så gøy at det ble så stor forbedring på Lambo med et annet bitt:)

Svar: Ja, det känns jättebra verkligen! :D
Fanny Kargede

2015-01-04 @ 22:57:11
URL: http://julieroland.blogg.no

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0