Gårdagens övningar

Jag dammade av mina paintskills och ritade upp gårdagens övningar. Dels för att de var så bra att jag vill dela med mig till er, men framförallt för att jag vill komma ihåg dem själv. Haha! 
 
De blåa prickarna föreställer sockerbitar, de lila sträcken markbommar och de röda ska vara hinder. Såhär byggde vi upp: 
Vi värmde upp genom att rida med raka hästar i trav genom korridoren av sockerbitar och bommar, lade en volt ungefär en halvmeter utanför sockerbitarna i mitten och fattade sedan galopp när vi kom ut på det raka spåret igen. Här kontrollerade vi att de lyssnade samt att de var balanserade och raka i kropparna. Om inte så justerade vi det. Gjorde det i båda varven. 
 
Efter det började vi med lite mer finlir. Här skulle vi komma i galopp på utsidan av bommarna och flytta hästarna till insidan, lägga volten kring sockerbitarna och flytta ut igen. Detta i galopp. Vi gjorde det i båda varven det med. Viktigt att tänka på är att inte låta hästarna byta galopp, utan man ska våga lätta i handen och hålla emot med skänklarna såpass att hästen vågar flytta sig och inte bryta ut. Det gäller också att planera sin ridning så att man börjar förbereda sin flyttning i lagom tid så att man inte kommer på det försent. Det handlar bara om att flytta några decimeter. :) 
 
Efter det satte vi ihop övningen med lite hinder. Då skulle vi flytta hästarna mellan öppningarna i bomkorridoren för att stämma av att de var med. Vi skulle sedan vända upp på ett räcke, alternativt en oxer beroende på vilket varv du kom i. Med lite yngre och oerfarna hästar kunde man istället rida runt det första hindret och ut på långsidan och hoppa motsvarande hinder. Gjorde som sagt detta i båda varv. Sedan hoppade vi även båda hindrena på en båge och avslutade med att flytta mellan bommarna igen. Att tänka på i denna övningen är som tidigare att planera sin väg, höja blicken och sätta tryck genom svängen, då kommer man bäst på hindrena. Att sätta en bra och livlig galopp är viktigt. 
 
Avslutningsvis hoppade vi även på detta vis. Vi red på utsidan om bommarna, flyttade in, fortsatte ett halvt varv på volten och vände sedan upp på oxern i vänster varv och räcket i höger. Här var det viktigt att våga sätta tryck i galoppen och inte sitta och mesrida runt. Att inte hänga i innertygeln är också något man lätt gör i sådana här övningar. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0