Egon

Då var det storm igen, stormen Egon, något jag faktiskt förträngt även om jag läste om det igår. Så ja, det blev ingen uteritt för mig och José idag. Det blåser läskigt mycket! 
 
Det fick bli ridhuset för båda i alla fall, skönt att ha tillgång till ett när det är sådant här oväder. Man börjar märka på hästarna att de börjar få lite ont i musklerna nu! Lambo blänger tjurigt på mig så fort jag tar fram sadeln, och José visar tydligt att han mycket hellre går i hagen med sin tjej än följer med mig in i stallet... José har jag snart ridit i 2 månader, och då kom han direkt från 5 månaders bete, han var alltså inte igång. Vi har skyndat långsamt och jag har hållt mig till min plan. Nu har jag dock börjat kräva mer och då blir passen också jobbigare. Lambo har ju en hel del konstiga muskler och "spärrar" som jag ständigt jobbar på att försöka mjuka upp så att det såsmåningsom ska släppa helt. I samband med detta får han massage och ridningen är intensiv på honom för tillfället, det ger också en massa ömma muskler. ;) 
 
José fick ett markarbetespass med travbommar och studs! Han var jätteduktig och jobbade på bra trots att det lät lite läskigt i ridhuset när det blåste som det gjorde. Innan jag började rida så fick han springa runt lite i ridhuset. Lät honom bocka av sig lite och några små sprätt fick han till. Jag tränade på att rida med kortare tygel och högre hand, och höll ett högre tempo än vanligt. Testade även att korta och länga galoppen lite mer än vanligt, krävde helt enkelt lite mer än vad jag brukar. Det gick jättebra, och han protesterade inte speciellt mycket och ridpasset blev inte så långt, 30 minuter inklusive skrittpauser. :) 
 
Lambo fick också ett intensivt pass. Satte tillbaka det tredelade bettet eftersom jag bara skulle jobba på marken idag, och testade denna gången ett smalare och mer anatmoiskt format, det trivdes han bra med! Bogarna är det som fokuset ligger på just nu, och efter att ha värmt upp så gjorde jag många framdelsvändningar. Det handlar inte om att vara skarp på handen och korta ihop honom i en framdelsvändning på stället, utan han får istället gå lite mer åt sidorna. Detta går bättre och bättre, han tycker det är väldigt jobbigt. Sedan minskade och ökade jag volt på volten i alla gångarter. För några veckor sedan gick han bäst i höger varv i galoppen där han är som svagast, nu är det vänstegaloppen som är starkast och han släpper helst inte igenom i högersidan. Lustigt hur det kan variera så fort. :) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0