Dagens hoppträning - BRA ÖVNING

Såhär såg ridhuset ut idag: 
Vi hade framma många hinder idag, och det var många kluriga svängar. I början var alla hinder låga, och tanken med det är att nu i försäsongen bygga upp självförtroende och kot och hovleder för att ge hästarna bästa möjliga start på året. :)
 
1. Det första vi gjorde var att hoppa kryssen på medellinjen. Vi hoppade dem på ett serpentinbågespår och hoppade de fram och tillbaka flera gånger för att fortsätta värma hästarna över låga hinder. På en framhoppning borde man hoppade upp emot 40 språng på det lilla hindret för att värma hästarna ordentligt, men det har man aldrig tid för. Det borde finnas mer små hinder på framridningen. Fokus låg på att ha hästarna framme, inte störa och påverka samt att vända upp med raka hästar och inte hoppa kryssen snett. 
 
 
2. Sedan la vi in mer kluriga svängar och blandade in oxern i det hela. Efter kryssen gällde det att hästarna var uppmärksamma och lyhörda så att man hann med att svänga på oxern OCH svänga kort på nästa kryss efter oxern. Superbra lydnadsövning då hästarna inte kunde gå iväg innan/efter oxern som de annars gärna gör. Vi lade alltid in serpentinbågarna över kryssen efter en övning för att stämma av markarbetet. Detta räknades dock fortfarande som uppvärmning, och hindrena var väldigt låga, ca 60cm. 
 
 
3. Successivt så lade vi på fler hinder och andra linjer och svänga, men alltid med kryssen som bas. Det var en bra träning att hoppa massa hinder och träna att hålla samma galopp hela vägen. 
 
Här hoppade vi: Mittenkryss, oxer, rosa, gröna, orangea, oxer, kryss och även om jag satt en röd "stopprick" efter det så tog vi även kryssen på serpentin tillbaka som avslutning. 
 
4. Det sista vi gjorde var att hoppa lite mer tävlingslikt. Vi höjde även alla hinder utom kryssen. Som avslutning tog vi kryssen. :) 
 
Här hoppade vi: Gröna, oxer, rosa, orangea, alla tre kryssen. 
 
Det är superbra att ha framme lite sådana här övningar. Man kan knåpa ihop massa olika banor och testa hästens lydnad på hinder. Det är dessutom inte så slitsamt då man bara använder sig utav låga hinder, änsålänge i alla fall. :) Nä, detta gillade hästarna att hoppa, och jag tycker att det var kanonbra speciellt för Lambo som gärna ger sig iväg lite, här fick han verkligen inget utrymme att sticka eller länga sig efter hindrena. :) 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0