Svanteövning, markarbete!

Här är en av övningarna vi gjorde i onsdags! Denna gjorde vi efter att dressyrarbete, den innehåller mycket lydnad och man kan aldrig vara helt nöjd, det finns alltid något du kan förbättra. :) 
 
Vi började med att rida i serpentinbågar över bommar på medellinjen. Jag vet inte vad vi hade för avstånd mellan dem när vi red för Svante, men där kan man ta lite vad man känner för. Jag hade 3m när jag red häromdagen, men det var lite väl långt, skulle rekommendera 2,50-2,70 typ. :) 
 
 
Här testades hästarnas lydnad samt ryttarens noggrannhet och hjälper. Hästarna skulle byta över den andra bommen, alternativt efter. Som ryttare gällde det att ha en jämn galopp, rida nogranna hörnpasseringar och inte sitta och dra i nya yttertygeln, utan bara ta tag när själva bytet skulle göras. Ytterhjälperna var extra viktiga i denna övning, de nya ytterhjälperna vill säga. :) 
 
Efter det satte vi igång med att rida över hindrena på medellinjen. De låg på max 60cm, och det var kryss, 17m, kryssoxer, 17m och kryss. Första gången skulle vi komma i vänster galopp, hoppa krysset, landa i högergalopp (alternativt byta efteråt, men helst inte), lägga en volt åt höger, hoppa kryssoxer, landa i vänstergalopp, lägga en volt åt vänster, hoppa sista krysset och landa i högergalopp. 
 
Man kan givetvis börja i högergalopp, men du skall alltid byta galopp över hindrena. Även här gällde det att ha en häst som svarade för ryttarens hjälper, och det kräver i sin tur att ryttarem ger rätt hjälper. Jag hade problem med alla dessa övningarna då jag för det första är kass på galoppombyten och för det andra hade en häst som inte var på sitt mest klippska humör. Det tog lååång tid för José att förstå... Hur som helst! Jag fick tipset att jobba MYCKET med ytterhjälperna. Ta tag i yttertygeln och på med ytterskänkeln över hindret för att få honom att byta. José är lat och landar helst i samma galopp, men det blir bättre och bättre ju mer vi tränar. :) 
 
Det sista vi gjorde var att rida rakt fram över hindrena på medellinjen. Vi skulle rida på 5 jämna språng, på en rak linje över hindrena. Eftersom det var så lågt så blev det inte omöjligt att rida på det avståndet, man fick kämpa lite som ryttare bara. :) Hästarna fick inte gå på snedden, utan de skulle vara raka. När vi hade hoppat igenom den, så lade vi en volt runt bommarna längst ner och hoppade tillbaka. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0