Hör och häpna

Är det inte lite komiskt hur uppmärksammat det blir när dressyrryttare HOPPtränar, men inte tvärtom? 
 
Jag tänker såklart på klippet som publicerades på hippson i veckan där Jeanna Högberg tar några språng med sina fina dressyrhästar. Det blev världens hype och klippet fick många positiva kommentarer. Inget konstigt med det alls, det är klart att det är superbra att även ryttare på hög nivå inom dressyr hoppar litegranna också, tänk om det kunde vara så bland fler dressyrryttare!
 
Det som jag tycker är komiskt är att det blir till en sådan grej, det är väl inget konstigt/ovanligt med att ryttare som tävlar i en diciplin utövar flera på hemmaplan? Tänk om det hade uppmärksammats varje gång en hoppryttare red dressyr! "RGB red i dagarna ett helt dressyrpass!". Fantastiskt... vilken varierande träningsform den där Roffe använder sig utav... 
 
Det borde vara uppenbart för alla att varierad ridning är den absolut bästa träningsformen oavsett diciplin. Det är klart att man inte behöver hoppa 140cm om man tävlar dressyr, men att skutta lite stärkande hoppövningar på anpassad höjd och att i överlag använda sig utav bommar är inte dumt alls. Detta tror jag de flesta vet, däremot känner jag till en del dressyrryttare som drar sig för att plocka fram bommar och hellre rider runt dem än över när det ligger bommar framme. Ofta finns det många bra bortförklaringar också ;) 
 
Jag är inte ute efter att trycka ner dressyrryttare och höja hopp/fälttävlansryttare till skyarna, men det blir automatiskt mer varierad ridning i de diciplinerna utan att man behöver tänka till speciellt mycket som ryttare. Jag tycker att det känns som att dressyren lätt blir enformig även om man kan träna på olika saker. ;) 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0