Att köpa och sälja begagnat

Det är alltid en risk att köpa grejer begagnat över nätet, men även att sälja, och det har jag fått uppleva för första gången denna veckan. 
 
Jag är alltid ärlig i mina "affärer", jag vet själv att jag inte vinner något på att lura folk och det är ju framförallt för att man inte vill råka ut för det själv. Dessutom sprids rykten om opålitliga säljare väldigt fort, och jag köper och säljer en del över nätet så det är ju som att skjuta sig själv i foten. MEN hur man än försöker att vara ärlig och rak, så finns det dolda fällor där med. 
 
Som ni säkert sett så säljer jag ett par sprillans nya Kingsland ridbyxor. Jag fick dem av mamma som köpte dem till rabatterat pris någonstans, men de var för små och därför ville jag sälja dem. Lappar och allt satt kvar, och de var knappt använda. En tjej hörde av sig på facebook och var intresserad, och vi chattade lite. Hon frågade vad det var för modell, men det stod varken i ridbyxorna eller på lapparna så det kunde jag inte svara säkert på, något jag var tydlig med. Däremot hittade jag ett par extremt lika på nätet, och det enda som skiljde rent utséendemässigt var märket på rumpan, där var jag också tydlig. Tjejen var intresserad, och efter att hennes pengar kommit in på mitt konto så skickade jag iväg dem spårbart med Schenker. 
 
Efter några dagar hör tjejen av sig och är väldigt missnöjd, det var tydligen helt fel ridbyxor då de jag skickade enligt henne var vinterridbyxor. Detta var inget jag lagt märke till. Enligt mig är vinterridbyxor teddyfodrade och dessa var ett par vanliga ridbyxor, kanske att de var lite tjockare tyg, men vinterridbyxor - nä! Hur som helst ville hon att jag skulle köpa tillbaka ridbyxorna, men det ville jag inte. Dels för att jag inte har pengarna att lägga på det, och sedan tyckte jag inte att jag gjort något fel. Är man missnöjd med varan, ja men sälj den vidare då! 
 
Jag tyckte det var skittråkigt att det blivit ett sådant missförstånd, och erbjöd mig att hjälpa henne att sälja dem. Men då började hon hota med att "ta detta vidare" och liknande, och jag kan förstå att hon var missnöjd, men det var inte så att jag medvetet undanhöll informationen! Trots att jag erbjöd mig att sälja dem åt henne så slutade det med att hon kallade mig för barnunge och blockade mig. Väldigt tråkigt slut, och jag mådde på allvar riktigt kasst hela dagen. Jag vill verkligen INTE sätta någon i skiten, jag vinner liksom inget på det, och på något vänster så lyckades det ändå bli såhär fel. :( 
 
Jaja, det är inte mycket att göra just nu ändå. Jag har inte gjort något fel.... :/ 
 
Har ni råkat ut för något liknande? Och tycker ni att jag gjorde fel som inte köpte tillbaka byxorna?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0