Rasp - Hjälp!

Jag börjar misstänka att Lambo har fått någon form av rasp på bakbenen. Det är små, små muggutslag fast övanför kotan upp mot knäskålen. Det är inte speciellt mycket eller sårigt, men det är små utslag och jag börjar misstänka att det kan vara rasp. 
 
Jag har ju tidigare brottats med mugg när jag hade Lillen, och fy vilket besvär det kan vara. Så fort man fått bukt med en typ av mugg, då kommer en annan. Och så håller det på så, fram och tillbaka... -.- 
 
Lambo har inte varit svullen eller varm i bakbenen, så det är inte något allvarligt än. Däremot vill jag gärna få bukt med det snabbare än kvickt! Orakserna kan vara många, men antagligen är det någon form av reaktion på fodret, skulle jag tro. Höet här i det nya stallet är mycket bättre än det gamla, och därför kanske hans kropp fått någon form av "chock". Hagarna är ju leriga, men de går ju inte med lera upp till knäskålarna så det känns inte som att det kan vara det heller... Lurigt! 
 
Har hittills behandlat det med Klorhexidinschampoo två dagar i rad. Löddrar in det och låter sedan honom stå med det i 10 minuter ungefär. Sköljer sedan och torkar med handduk. Mer än så har jag inte velat göra, än. Om det inte börjar ge med sig så ska jag testa en "tuffare" metod. Enligt Agrias hemsida så skall jag fortsätta med schampoot, och sedan pilla bort skorporna. Många säger att det inte är bra, men enligt Agria så gömmer sig svampen under skorporna. Så att mjuka upp dem och sedan pilla av är tydligten inte dumt alls, för att sedan skölja med koksalt eller smörja in med matolja/salicinsyresalva. Det står likadant på Hälsinglands Hästkliniks hemsida. Jag har hela tiden hört att man INTE ska pilla på skorporna... confusing! 
 
Vi får se om det ger sig, annars får jag testa en annan metod. Någon som har erfarenhet av rasp, och som har lite bra tips på hur man kan få bukt med det? :) 
 
Såhär kan det se ut! Men Lambos är verkligen inte såhär allvarlig, det är bara små knottror. ;) 
Bildkälla

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0