Can't stop!

Ni vet att man skall sluta när det går som bäst? Inte tänka: "En sista gång". Det är en av pusselbitarna när man rider unghästar. Att inte nöta för länge, utan nöja sig och inte bli för militärisk. Det är något jag vanligtvis tycker är väldigt givet och enkelt, men ibland är det lätt att hålla på för länge. :) 
 
De senaste ridpassen har jag fokuserat mycket på det vi gjorde på träningen i onsdags. Jag har haft framme 2 bommar med ca 26m avstånd och tränat mycket på övergångar i mellan dem. Att komma i trav över en bom, sakta av till skritt i mellan och sedan trava igen över nästa bom. Även kommit i galopp och saktat av till trav i mellan osv. Detta för att lära honom att lyssna och inte bara rusa. På träningen blev bommarna så småningom hinder, men jag har bara lagt fokus på bomdelen hemma. 
 
Detta har hur som helst gått väldigt bra, så idag tänkte jag bygga upp en av bommarna till ett kryss. Som vanligt så fick jag ändra planen allt eftersom, Lambo hittade på lite hyss idag. :) Han var fin på uppvärmningen, jobbade som vanligt mycket med övergångar, något som fungerar bra i skritt och trav. I galoppen är han fortfarande inte speciellt stark och tar därför mycket stöd på mig. I trav fungerat allting för det mesta bra, men där orkar han jobba. Så fort jag började rida an bommarna i galopp så blev det inte så roligt. Han var stark och bångstyrig, förstod inte vad jag menade och blev lite uppstressad. Så jag började om från början i trav. När jag sedan kom i galopp så var han fin, men när jag sedan bytte varv så var det massa åsikter och tonårsbeteenden igen. Plötsligt kunde han tvärnita framför bommarna när jag kom i galopp och vara "rädd" för sin egen skugga, och i traven funkade han hur bra som helst. Så fort han gick bra i galoppen så avslutade jag, för plötsligt hade 40 minuter gått, och mycket mer än så orkar varken han eller jag hålla på för tillfället. Så det blev inget med hoppning idag :) 
 
Han var extremt fin stundtals idag, så jag är trots att ridpasset inte blev som planerat väldigt nöjd. :) 
 
Random bild på Lillen, får ta lite nya på Lambo ;) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0