Bra träning!

Det var lite berg och-dalbana igår. Ena stunden var Lambo kanonfin, andra sekunden skenade han genom ridhuset... Haha! Men sammanfattningsvis var det en bra träning :) 

Eftersom Lambo bara är riden några månader så är det som att utbilda en 4åring ungefär. Han kan inte göra alla övningar på samma sätt som de andra utan man får vara väldigt tydlig och göra saker så att han förstår. 

Dagens träningen handlade om ryttarens eftergift. En eftergift är inte bara något man ger över ett hinder, utan även i exempelvis sin lättridning. Det är viktigt att vara följsam och följa hästens rörelser i alla gångarter. Sitter man lite "bakom" hästen, dvs har överlivet lite bakåt så påverkar det hästens rörelser samtidigt som hästen blir lite trevande. 

Testa själva att rida över bommar i trav i en följsam lättridning, dvs axlarna lätt lite framför lodplan och mjuka höfter. Testa sedan att föra axlarna lite bakåt och "spjärna", hur reagerar hästen? 

Vi hoppade lite olika övningar där vi skulle använda den lätta sitsen och bara låta hästarna flyta över hindrena. Lambo var fin men mot slutet så blev han trött och då gick det väldigt fort mellan hindrena. Jag inser verkligen att det är mycket arbete kvar innan man ens kan tänka på att tävla. Tur att det är en rolig individ att ha och göra med, det gör arbetet så mycket enklare! 

Sammanfattningsvis så hoppade han väldigt väl. Han har så löjligt lätt för sig med hinder och är extremt kvick. Min fula ankunge blir förhoppningsvis en svan om ett litet tag. :)
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0