Angående stallbytet

"Hur kommer det sig att du flyttat hästarna? Du hade väl skrittavstånd till ridhus där du hade Lillen? :)"
 
Det stämmer bra! I det gamla stallet hade vi ca 15-20 minuter till ridklubben, som har ett stort och ett litet ridhus. Stigen upp till ridhuset går genom skogen och är för det mesta väldigt lerig, ojämn och dålig. På vardagarna är minst ett av ridhusen ockuperade av ridskolan. Det funkade bra med Lillen då han var trygg i skogen och inte var några problem att rida med i mörker.
 
Men att ha två unghästar med det blodet som de har, då är det inte "bara" att rida till ridhuset. Självklart ska unghästar få vara ute i naturen, men det är också en stor risk att ta som ryttare. Jag är beroende utav att ha 4 väggar nu ett tag, speciellt med Lambo, och då är det inte så lockande att rida på den urkassa stigen i kolsvart mörker dag in och dag ut. Förutom det så tar det massa onödig extra tid. För att rida två hästar kanske man får lägga över 1 timma på att ta sig dit och hem = inte värt och bara krångligt. 
 
Ett alternativ hade kunnat vara att köra upp, det handlar ju om 5 minuter typ. Men då ska jag ha en bil med drag varje dag, och det har jag inte. Det hade hängt på så mycket runt om, att kvalitén på ridpassen sänkts och jag inte kunnat ha en bra planering. 
 
Att (snart) ha ridhus precis utanför stallet är en fantastisk tillgång som jag tycker är en viktig detalj OM man har möjlighet att välja. Självklart klarar man sig utan ridhus med, men jag vill ha möjligheten att varje dag kunna rida i ridhus. Speciellt under vinterhalvåret när stigen i gamla stallet blir till skridskobana. Har varit med om många obehagliga händelser på den stigen på vintern, och då med trygga hästar. Fytusan för att ta ett par unghästar där! 
 
Dessutom tyckte jag att det gamla stallet inte passade mig rent personligt med, och jag och hästarna trvis kanonbra i det nya, så det ärbara en "win-win" situation. Förutom det så har det nya stallet massvis med bra förvaringsutrymmen, spolspilta, varmvatten osv osv. :) 
 
Sedan är det ju roligt när allting är helt nytt dessutom :) 
 

Kommentarer
Postat av: Sara

Hej! Vart står du med dina hästar? Alltså vilket stall? :)

2014-11-24 @ 21:41:39
Postat av: Sara

Hej! Vart står du med dina hästar? Alltså vilket stall? :)

Svar: Jag står hos fam. Sjönnerhem i Hällingsjö/Ubbhult :) Vet inte vad gården heter faktiskt :)
Fanny Kargede

2014-11-24 @ 21:42:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0