Trimpass med hacket!

Exprimenterade lite idag, och valde att trimma med hackamoret på. Rider vanligtvis med det enbart när jag är ute och skrittar, annars är det tredelat eggbett som gäller. :) 
 
Anledningen till detta påhitt var att jag i helgen upptäckte att han börjat få lite skav i mungiporna. Antagligen med tanke på att det är kallt, och att det blir torrt där då. Han har tidigare inte haft skav med mig, så det är inte "mitt fel". :) Så både måndag, tisdag och idag har han gått med hacket, och så har jag smörjt med mjukgörande aloevera kräm. Idag var egentligen skaven borta, men det skadar inte att ge det en dag extra! 
 
Lillen funkade bra på det! Med hackarmore blir det det lätt att de bara böjer in nosen och släpper ryggen helt och hållet, men han jobbade på typ som vanligt. Har kommit en del snö här nu, så vi har åtminstone 1 dm, perfekt att pulsa runt i paddocken med andra ord! Han var pigg och framåt i uppvärmningen som bestod av 10 minuter konstant galopp runt och runt i lätt sits. Låter aptråkigt, vilket det brukar vara, men idag busade han så jäkla mycket och körde egna intervaller, så dom där 10 minutrarna försvann fort! 
 
Efter det körde jag med det jag gjort det senaste en stund, och här kom han på att han kunde rymma lite ifrån jobbet eftersom jag inte riktigt kunde hålla kvar honom på volten med hacket. Så efter det körde jag mycket basics med övergångar och tempoväxlingar. Har fick spurta på ordentligt, gå samlat och så öka på igen. Intensivt pass, men relativt kort med snön i åtanke. Är de inte helt vana vid att jobba i den, så bör man inte köra järnet det första man gör! En halvtimma blev det allt som allt. :) 
 
Kul att veta att hackamoret fungerar! Funderar på att testa att hoppa på det någon dag till och med, kan bli ett självmordsuppdrag, eller så går det galant. :) 
 
Suddig bild på söt-Lillen efter dagens pass! :) 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0