Mask är jävligt onice

Hejsan! Ännu en kall dag med flertalet minusgrader, burr! 
 
I vanlig ordning var jag i stallet idag, big surprise i know. Man har ju sina rutiner, vanligen börjar jag med att mocka och gör sedan detta i följande ordning: Fyller på vattenhinkarna, gör kraftfodret och sist höet (som också är tråkigast). Ja, inget konstigt med det, det flyter och ibland stöter man på smärre avvikelser som exempelvis möss i fodret och sådant trevligt. Idag hände dock något som slog alla rekord i att få mig att stanna upp några sekunder från mockningen, en maskjävel. Och då snackar vi inte daggmask, nejnej, utan något gråare och mer kräkigt som gömde sig i Lambos bajs - bandmask. 
 
Avmaskade Lambosen för första gången häromdagen. Borde verkligen ha gjort det tidigare men ja, det har inte blivit av försen nu dumt nog. OCH ja innan ni hinner tänka att det är ju det första man gör när en häst är undernärd, jag vet. Men nu är det som det är och jag fick inte tummen ur att få recept utskrivet osv osv. Kan tyvärr inte skruva tillbaka tiden ;) Tillbaka till det jag skulle berätta. Fick i alla fall tag på avmaskningsmedel och avmaskade honom i fredags, och ja, resultatet kom idag... Fick panik och ringde alla möjliga som jag kunde rådfråga, har aldrig haft en häst med bandmask... Samtidigt så var det en oerhörd lättnad att det faktiskt var något och att hans kroppsvikt berott på att han fått dela maten med några åpna maskar. Så nu hoppas jag att han lättare ska gå upp i hull. 
 
Mums...
 
Ska ringa veterinären imorgon och rådfråga lite om man behöver avmaska snart igen eller hur det funkar, har som sagt ingen som helst erfarenhet utav detta och tror alltid det värsta, typ att han är full av massa läbbiga bandmaskar... usch! Men Lambo var i alla fall pigg och glas som vanligt, och idag fick han spralla av sig lite i ridhuset istället för att bli riden. Satan vad han bockade och hoppade och hade sig, pigg kille! 
 
 
José tog jag in och grejade länge med. Smorde hovarna, hade på BoT, masserade med massageborsten och hade lite minispa för honom. Han verkade ganska obrydd, haha, stod mest där och vilade på ett bakben. Sedan tog vi en mysigt skrittur ut på vägarna. Han var ganska pigg, gick och blev rädd för allt. ;) José ska få några vilodagar på raken nu hade jag tänkt. Han har gått ganska mycket denna veckan, och skött sig väldigt bra så då kan han kanske behöva två dagar där han får gå i hagen och skrota litegranna. :) Efter nyår ska Uffe komma, så då passar det bra att han får dom dagarna nu innan. 
 
Mysigt med all snö! Och kallt! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0