Jul

Nu har jag äntligen lite tid till att sätta mig vid datorn och skriva lite! De senaste dagarna har varit hektiska. Julafton, gäster hit och dit och ja, jag har inte haft speciellt mycket tid över. 
 
De senaste dagarna har varit lite upp och ner gällande hästarna, eller i alla fall Lambo. På julafton gick ridpasset käpprätt åt skogen och det slutade med att jag satt där och lipade... José vilade denna dagen, men igår red jag honom och det är så himla skönt att ha honom när Lambo är så oberäknelig. José är en klippa, satan vad roligt det är att ha honom. På Lambo kan jag bara göra väldigt basic grejer, det är väldigt enformigt just nu när han håller på att lära sig, och gör man lite fel så får det ett väldigt stort utslag. José däremot är så himla skön, han bara gör vad man ber om. Helt suverän! 
 
Jag har ju börjat småhoppa José nu. Han har varit igång ordentligt nu i över en månad och jag tycker inte det är fel att börja hoppa lite lågt för att stärka hovlederna. Har inte satt upp något högre än 70cm, utan vi har bara skuttat omkring litegranna. Känns vettigt med tanke på att han ändå överhoppar sig lite nu i början när han tycker att det är superkul och inte hoppat på ett tag, så då håller vi oss där. Tanken är att kunna höja lite successivt så att jag kan få känna på honom ordentligt snart. :) 
 
Lambo var fin igår med! Efter onsdagens kaos så skötte han sig bra. Jag red massvis med övergångar, det är bara lydnad som gäller på honom nu. Jag ska inte försöka testa och se om det går att hoppa över några steg, som jag gjorde i onsdags, utan nu tar jag ett steg i sänder och är supernogrann. Jag ska inte vika mig från min plan, då blir det inte bra alls. Lite bommar travade jag över igår med, han var duktig. :) 
 
Lambo igår! 
 
José uppskattade INTE mitt julpynt ;) 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0