Gårdagens träning - José

José som tappat en sko fick gå ändå. Tur att vårt underlag i ridhuset är så himla mjukt och fint, och att han inte är ömfotad ;) 
 
Efter uppvärmning arbetade vi med framdelsvändningar. José behöver lära sig mer om att skänkeln inte bara betyder framåt, utan också åt sidorna. Han är lite trög i hjälperna eftersom han inte alltid förstår, så detta var kanon att träna. Det handlar inte om att få till den mest perfekta framdelsvändningen på så liten yta som möjligt, utan att få bogarna att flytta på sig. Jag hade lite svårt med att tajma bromsningen med yttertygeln och sedan lättningen, men det satt bra efter ett tag. Han hade enklare för sig att flytta i högervarvet, där är han nämligen inte lika överböjlig som i vänstervarvet. I vänstervarvet snurrade han mest omkring till en början eftersom att han är mjukare i den sidan, men vi fick orndning på det tillslut där med. 
 
Vi jobbade även med övergångar. Efter en framdelsvändning skulle jag direkt lägga till ytterskänkeln och börja trava, så att han var lydig i båda sidorna. Dessutom fick jag automatiskt mer stöd i yttersidan när jag hade koll på innersidan. :) Gjorde detta i både  trav och galopp. 
 
Fortsatte sedan med den bomövning som vi påbörjat med Lambo. Man skulle vända för ytterhjälperna vinkelrätt mot bommar som låg utlagda över långsidan, medellinjen och andra långsidan. Som ett kantigt U blev spåret. José är lite markskygg och bommarna var till en början livsfarliga -.-. När han väl slappnade av gick han kanonfint! Red över bommarna i både skritt, trav och galopp. Han var kanonduktig! Det jag fick tänka på var att i vänstervarvet kicka till honom i innersidan så att han verkligen vände vinkelrätt och inte lutade inåt (den överböjliga sidan) och i högervarvet kunde jag vända för ytterhjälperna "som vanligt". Enda sättet att klara denna övningen på är att bara vända för ytterhjälper och inte börja dra i innertygeln. 
 
Ska fortsätta att träna på samma vis tills nästa gång Uffe kommer. Att tänka på är att inte hålla på för länge, utan gör han rätt så får han några varv att vila och tänka lite, och sedan fortsätta med nästa grej. Viktigt att lägga in pauser! 
 
 Vet att det typ blir samma bilder hela tiden... :'( 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0