Resultat Göteborg Fältrittklubb 27/10

 
| 110 cm | A:0/A:0 | 0+4 fel |
 
Inte så mycket att säga om denna rundan egentligen. Ganska ojämn och bidrog inte med någon speciellt bra känsla. Men vi kämpade på och tog oss över alla hinder felrfritt förutom sista i omhoppningen där vi missförstod varandra helt. Han var inte riktigt som vanligt, utan tvekade till exempel i kombinationen (aldrig hänt) och jag fick jobba ovanligt mycket som ryttare. Han kändes inte helt hundra,. Vad det berodde på? Halvbra framridning/framhoppning, ny miljö. Ridhuset i Göteborg är ju väldigt stort, han blev kanske lite spänd. Menmen, han var duktig! 
 
Utan petet hade vi hamnat på en tredje plats, tror att vi hade knipit andraplatsen om vi varit lite mer samspelta. Hade en bra tid! Omhoppningen var i övrigt bra, tog mina planerade svängar, det var bara till sista hindret som jag kunde ha safeat lite extra. Men men, satsar man inget så vinner man inte heller ;) Som sagt, Lillen kändes inte lika fräsch som vanligt, men så brukar han kännas så i första klassen om vi inte fått en ordentlig framridning, vilket inte var möjligt i gbg tyvärr. 
 
Sammanfattningsvis ingen bra runda direkt, men vi gjorde vad vi kunde med de förutsättningar vi hade. Så trots en dålig känsla är jag nöjd med Lillen! 
 
| 120 cm | A:0 | Utesluten | 
 
Ja, vet inte riktigt vad jag ska säga. Han kändes bättre, faktiskt! Hade bestämt mig för att ta en lite snävare sväng till andra hindret om vi kom igång bra på första. Det var ingen jättesnäv sväng, men i kontrast till ridhusets storlek så var det en alternativ väg. Det var till ett räcke, och jag visste att det inte var något konstigt så länge jag inte började backa in i svängen. Sagt och gjort. Vi hoppar ettan, som känns bra! Jag tar svängen, vilket det känns som att jag lyckas med bra. Vi tappade ingen galopp eller så. Dock stannar han på tvåan. Jag ville att han skulle ta av lite tidigare än vad den perfekta avsprångspunkten var, och eftersom han inte ville det i 110 så var det jäkligt puckat av mig att be om det. Lillen brukar aldrig tveka, han har aldrig stannat med mig innan. Och med tanke på att han inte var helt hundra i 110 (vågade inte ta av utan ville krypa nära inpå) så skulle jag ha varit smartare och inte krävt det av honom i 120. 
 
Vi får en stund på oss innan vi rider an igen. Då rider jag runt och får en bra väg, tycker att jag har ett bra tryck och kommer bra på räcket. Inget konstigt alls, och som jag sa tidigare, Lillen är en fantastisk häst som inte bryr sig så mycket om det är 10 cm för nära eller långt ifrån. Han hoppar. Men idag så hade han bestämt sig, han ville inte. Kommer inte över det där räcket överhuvudtaget, och det är som Emma sade, han blir förbannad på mig/på sig själv och då skiter han hellre i det. Vi var nog lika tagna både jag och Emma, för såhär har han inte betett sig innan. Men så är ju Lillen Lillen, och han har den stammen han har med Roderik i blodet. Och det är som det är, får jag honom med mig har jag en grym häst, men får jag honom emot mig. Ja, det säger sig självt. Idag var vi inte helt överrens, eller rättare sagt, vi missförstod varandra väldigt mycket, och jag tror Lillen tappade rätt mycket självförtroende. I hans värld är han bäst, men när det blir såhär så ja... 
 
Om jag är besviken? Klart jag är, på mig själv. Mest för att jag inte har en aning om vad jag kunnat göra annorlunda. Det är väl om jag tagit den långa vägen till tvåan, men jag vet inte. Det hade varit så jäkla gött om Lillen kunnat berätta vad som rör sig i hans huvud. Det finns många faktorer som kan ha påverkat, men jag hatar att skylla på annat utom mig själv. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0