Precis såhär känns det just nu

 
Hittade en text på Ryttatinspiration på facebook. Kunde inte ha kommit mer lägligt ;) 
 

I med och motgång

Den fjärde deltävlingen i Volkswagens Grand Prix gick av stapeln i helgen och för alla oss som inte kunde ta oss till Grevagården kunde vi följa det online. 
Det var mycket ups and downs bland våra ryttare och efter sista hindret kunde man läsa i många av ryttarnas uttryck att de inte var helt nöjda med resultatet.

Vi vet alla vad som ligger bakom. Pressen, trycket, mycket stod på spel och många hade åkt långt och förberedelserna hade varit enorma, och så föll bommen - ett hinder från segern. Besvikelsen är svår att undgå.. 

Även på den nivån så gör både ryttare och hästar misstag som kostar allt från den lilla 4 felaren som är avgörande för seger, till ett läge där man hamnar i orytm och får med sig bom efter bom och måste avbryta ritten.

Man vet om att ryttarna är oerhört skickliga, har mycket erfarenhet och rider fantastisk men ändå hamnar i dessa lägen, precis som både du och jag gör. Det visar hur svår den är sporten är och vilka små marginaler där är men också att även den bäste kan göra fel.

Alla ryttare i startfältet har kämpat sig ur motgångar som gjort att dem är där dem är idag och det är inte av slumpen. Dem har jobbat hårt, haft en otrolig inställning, vilja och inte minst ett otroligt tålamod.

För vi alla känner igen oss, känslan när du vill hänga dig, begrava dig och aldrig mer gå upp efter en tävling.
Alla har vi varit där och kommer även att hamna där igen, så är det och det är okej för det är en del av processen. 

I ett sånt läge är det lätt att dras ner av resultatet men framförallt av vad alla andra ska tycka.
Det är egentligen löjligt hur lätt det är att påverkas av omgivningen, men om egentligen: Vad ”alla andra” ser det som kan du strunta i, för Du vet ju vad du kan och vad Du ska.

Vad alla andra tycker är inte din business, det är deras. Om man fokuserar mer på alla andra än sig själv så kommer man också bli proffs på att veta allt om alla och deras åsikter, vilket ger dig noll värde till att bli bättre på det du verkligen vill. Det är dyrbar tid att spilla på något som egentligen inte tillför dig något, det är tid du behöver för Din satsning, inte någon annans. 

När det går tungt så handlar det inte om själva uteslutningen eller om de där tre nedslagen du just drog på dig eller motgången du just fick som en smäll rakt upp i huvudet. Det handlar om hur du handskas och möts med den. 

Alla är bra i medgång, det är vad vi gör i motgång som avgör om vi kommer lyckas eller ej. 
Att se det som ett misslyckande eller att det inte är bra nog hjälper dig inte. Låt det istället göra dig ännu mer fokuserad och taggad.

Hur?

Låt de där bommarna som just föll till marken göra dig till den vinnarskalle du faktiskt är.
Res dig, korrigera och kom igen, vad som än händer. Det är få förunnat men det är Det som är styrkan hos en vinnarskalle och det är det som skiljer dig från alla andra, det är så proffsen har blivit proffs. De allra bästa ryttarna har en gång varit nybörjare och både varit värdelösa och känt dig värdelösa men fortsatt ändå för de visste att - för att vara bra på något måste man vara villig att vara dålig på det i början. 

When you don't give up, you can not fail!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0