Löjligt nöjd

 
Börjar ni tröttna på mina onsdagsinlägg där jag bara skriver hur jäkla bra Lillen är? Kanske tror ni att jag bara mytar och förstorar upp allting för att det ska låta bättre än vad det är? Well, så är det inte. Lillen är bäst! 
 
Hoppträningen idag gick super! Började bra, vart lite knaggligt på mitten men avslutningen, wow! Vi tränade i lilla ridhuset idag eftersom de preppade underlaget i stora inför helgen, därför blir det mycket teknisk träning, eller tempoträning. Att kunna rida i samma tempo trots att det är tight, i balans. Vi började, efter uppvärmning, med att jobba hästarna i öppna. Gör man en öppna på rätt sätt, dvs böjer hästen för innerskänkeln-leder med ytter och flyttar bogen med ytterskänkeln, så får man en väldigt rak och liksidig häst. Lillen var super, och i höger varv så räckte det med två långsidor öppna innan Ulf avbröt mig och sa att det är ingen idé att fortsätta - för det blir inte bättre än såhär! Berömde även Lillen för sin rörlighet, framförallt i öppnorna i galoppen! Extremt roligt att höra! 
 
Sedan var det dags att hoppa! Vi hade uppe följande: (skiss för en gångs skull!) 
 
De blåa sträcken är markbommar, gröna en kryssoxer, röda och gula två räcken. 
 
Vi skulle rida i olika kombinationer. Först red vi över den blåa bommen till höger i bild till det gröna räcket. Detta skulle vi göra på 10 språn. Sedan red vi över den andra markbommen till oxer, då på 8 språng. Efter det satte vi ihop en bana då vi skulle börja på markbommen till höger, 6 språng upp till det gula räcket, 6 språng till nästa bom, 8 till oxern, över markbommen för att sedan rida på 10 till räcket och avsluta på bommen till vänster. 
 
En del att hålla reda på, men det var riktigt nyttigt. Jag fick träna på att inte jaga Lillen i vänstersvängar, vilket i slutet blev riktigt riktigt bra! Vi red även i lite för dålig galopp genom svängen, vilket ledde till att vi fick gasa på mot oxern för att få plats med 8 språng. När vi höll samma galopp hela tiden så flöt allting väldigt bra. 
 
Sista rundan kändes så jävla bra! Då gjorde jag inte ett misstag och Lillen hoppade så himla fint. Oxern låg i slutet på ca 120 och räcket på 130, det seglade vi över plättlätt och alla avstånd och galoppsprång stämde exakt. Ulf berömde oss väldigt fint, och tyckte att Lillen blivit fin, att mitt markarbete gjort resultat. Han tyckte att det var så himla bra att han sa att mamma skulle betala alla mina meetings nästa år, och att jag inte skulle få hoppa en gång till med risk att det inte skulle gå lika bra. Men idag var jag så fokuserad att jag vet att jag kunnat göra om exakt samma sak. Jag börjar få in känslan riktigt bra, det känns. ;) 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0