Hoppträning 23/10

 
Då var vi här igen, hoppträning! Lillen skötte sig som vanligt bra, men resultatet idag var inte helt perfekt! 
 
Vi började passet med att hoppa låga hinder i förvänd galopp, svårare än vad det låter. Jag älskar att hoppa i förvänd, hästarna blir så runda och får så rena och fina språng! Lillen förstod först inte riktigt varför han inte var duktig som bytte galopp hela tiden, men när han förstod vad han skulle göra var han superfin! 
 
Sedan jobbade vi med lite avstånd. Hade 3 bommar på långsidan. Mellan de 2 första var det 7,20m och sedan 21m ner till den sista. Vi skulle rida på 9 och 2 galoppsprång. Sedan lekte vi lite med antal språng och hindrena byggdes upp successivt. Det gick bra, Lillen blir ju lite förbannad när man inte släpper fram honom, men han lyssnar iallafall. ;) 
 
Efter det hoppade vi en bana på 11 språng. Vi skulle hela tiden rida på exakta antal galoppsprång och det gick helt okej. Fick fina språng på oxern, men är som sagt inte helt nöjd med mig själv. Var lite långsam i mina förhållningar och gjorde dem för nära inpå hindrena. Vill vara mer effektiv direkt i landningen, inte 3 galoppsprång senare. Men vi satte avstånden iallafall, alltid något ;) Och som Ulf sa, han var inte ute efter perfekta rundor, utan han ville se att vi kunde lösa problem som uppstod, och det kunde vi. 
 
Sedan hoppade vi en böjd linje från en oxer som kom snabbt ur sväng, till ett räcke. 30m, alltså inget exakt avstånd. Mellan 7 och 8 språng. Ulf ville att vi skulle gå på 8. Oxern låg på 130, och räcket på 140 kanske. Lillen var hela tiden felfri på oxern, där det vanligtvis skulle komma många fel på. Jag kanske jagade honom litegranna på oxer, och det ledde till att jag inte fick in 8 språng utan gick på 7 (visserligen jämna) språng till räcket. När jag blev mer passiv mot oxern så fick jag in 8 språng, men då rev han räcket istället. Hade velat rida om, men det gjorde inte så mycket egentligen. Dessutom fick de hoppa rätt mycket idag. Avslutade med att hoppa kombinationen till räcket, 5 galoppsprång i mellan. Här var han också helt klockren även om vi kom med lite väl mycket fart från kombin, hoppade över lätt som en plätt. ;) 
 
 

Kommentarer
Postat av: Jessica

Det är så kul att läsa om era träningar då du är så utförlig när du skriver. :) Kul att det går så bra! Men måste bara fråga, har du filmer från när ni vann? Hade varit roligt att se :)

Svar: Vad kul att det uppskattas! :D Jadå, ska försöka få upp den imorgon tänkte jag ;)
Fanny Kargede

2013-10-24 @ 21:31:07
URL: http://vinna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0