Fyfan vad han är bra!

 
Inte en bom trillade på träningen idag, som för övrigt var riktigt riktigt bra! Idag märktes det att vi kommit så himla långt på våra blott 5 månader ihop. Sick! 
 
Jobbade mycket med bommar och avstånd idag, kommer inte göra en ritning då jag inte minns de exakta måtten. Men vi hade iallafall bommar längs hela 4 kantsspåret typ. Två på medellinjen, på var sin sida av ridhuset och två på vardera långsida. Det varierade mellan 3 och 4 galoppsprång på kortsidorna, och 5 och 6 på långsidorna. Vi skulle rida över bommarna i olika följd och kombinationer. Nyttig avståndsträning, men framförallt bra träning på att känna in tempot. Med tanke på avstånden så red vi i ett 350m tempo. Lillen skötte sig super och det kändes riktigt bra! 
 
I slutet blev två av bommarna på vardera långsida ett räcke och en oxer. Så vi fick rida på bommarna med samma antal galoppsprång och sedan över hindrena. Gick bra här med, även om jag fick trycka på lite över oxern då han inte riktigt räckte till på 3 språng från bommen. Gick dock väldigt bra sedan när jag kom på vad jag gjorde fel. :) 
 
Vi avslutade med att sätta upp en kombination på en utav långsidorna, räcke-oxer och tvärtom. Då red vi fortfarande med bommarna och avstånden, förutom att den distans som tidigare var på 6 språng nu blev på 4 korta eller 3 fram. Inget stegat avstånd utan Ulf ville att vi skulle gå på känsla. Jag gick på fyra, och Lillen var så jäkla duktig! Vanligtvis blir han sur när jag inte släpper fram honom, men han kortade sig jättefint med samma fina tryck i galoppen. Hoppade kombin från båda håll, lite trixigt att landa och rida på ett kort avstånd direkt (3 på kortsidan i ena varvet, och 4 rakt fram åt andra) men väldigt nyttigt då man hela tiden hade en tanke med sin ridning. Det sista låg nog kombin på 130, det klippte han hur enkelt som helst. Fina, fina hästen! :') Slutar aldrig att leverera! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0