Hästannonser jag ratar

 
När man är inne och kikar hästannonser på hästnet, får man sig ofta ett gott skratt.
 
Eller, det är både skrämmande och roligt. Det finns vissa annonser där jag undrar hur fanken man ska få sålt häststackarn? Och då hänger det inte på hästen i sig, utan mer på annonsen. Jag har gjort en liten lista på hur annonser som jag aldrig skulle fastna för kan se ut. Se det som en mall för hur man INTE ska göra, haha! ;) 
 

 
1. Felstavningar / dålig disposition och meningsbyggnad. 
Finns det något värre än dessa typer av annonser? När det står "hon" istället för "henne", eller "nåt" istället för "något". När man överanvänder namn, hon, han etc, när man inte har en aning om vad kommatecken är för något (både över och underanvändning), särskrivningar och när man inte har en aning om vad styckesindelning eller meningbyggnad är. Haha, jag får helt seriöst rysningar på dessa annonser. Är man inte duktig på att uttrycka sig i text - då ber man om hjälp! Någon som korrekturläser till exempel. 
 
En rättstavad, lättläst och snygg annons ger ett mycket mer seriöst och proffsigt uttryck! 
 
2. När man skriver "prinsen", "sötnosen" osv. 
Detta kan bero lite på vilken typ av köpare man riktar sig till, men säljer man en tävlingshäst så ska annonsen inte inledas med: "Nu säljer jag min älskade prinseplutt som jag älskar av hela mitt hjärta". Det funkar på shettisar, okej? 
 
Ska du sälja en tävlingshäst, inled annonsen med födelseår, kön, stam, meriter, mankhöjd. As simple as that! 
 
3. Romaner 
Ja, det är viktig att skriva med hur Ludde sköter sig i stallet, på uteritten, i hagen, på tävlingsplatsen - i KORTA drag. Låter Ludde intressant, ringer jag för mer information. Möts man utav en annons med 900 tecken lång text - så blir det direkt mindre lika kul att ta sig igenom annonsen. 
 
En annons med en kort inledning, ett eller två stycken och ett kortare avslut brukar bli ganska trivsamt att läsa. 
 
4. Annonser utan bild och film 
Återigen är detta lite beroende på vad det är för köpare man vill åt, eller vad man ska sälja för häst. Men ett minimikrav kan åtminstone vara bild. Annonser utan bild går bort helt och hållet för mig, om det inte står någon intressant stam i inledningen då. Och är man ute efter tävlingshäst, är film väldigt trevligt att ha. Då ser man hur hästen beter sig under ryttare, rörelse mönster, hoppkapacitet, intställning etx. Något som jag anser viktigt. 
 
Viktigt ang. bilder och filmer i annonser: 
- Ansiktsbilder = inte intressant
- Ridbilder, helkroppsbilder etc = mer intressant 
- Filmer SKA innehåla ridning i ALLA gångarter. Inte bara skritt och trav.
- Bara för att man säljer en hopphäst, innbär det inte att man bara ska ha film på hur hästen är i hoppningen. Markarbetet är prio ett. 
 

 

Kommentarer
Postat av: Annie - ponnyteamets.blogg.se

Eller när dem skriver vallack..
Haha, hur jädra svårt kan det vara liksom?

2013-03-20 @ 21:33:10
URL: http://ponnyteamets.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0