100% fokus på min stjärna

 
Efter att det strulat till sig några gånger nu när jag varit på vippen att få hem en storhäst, så har jag och mamma bestämt oss för att lägga storhäst letandet helt på hyllan ett tag nu, och lägga all fokus på Pompe. 
 
Är det inte det ena, så är de det andra och det känns som att det hela tiden är något/någon som ska motarbeta och sätta käppar i hjulet. Så är det, och det är så många gånger varje vecka jag önskar att jag hade ett eget stall där jag slapp rätta mig efter alla andra hela tiden, det är tröttsamt. Nu är det som det är, och jag får inte glömma att jag sitter på stallets finaste häst som jag älskar grymt mycket! 
 
Idag red jag först ut en sväng med Madde och en väldigt brunstig Vannie. Red därefter ett kort pass i paddocken, mest för att mjuka upp lite inför imorgon. Som jag trodde så bet han sig fast lite i vänstersidan och ville inte riktigt ställa igenom. Med lite konsekvent ridning i båda varv så släppte det allt eftersom, trixet är inte att jobba med det för mycket, eller börja rycka i den tygel som hästen biter fast lite i. Utan för mig i detta läget är det att rida på exakt samma sätt i båda varv, tillslut lossar det. Kommer givetvis få jobba på samma sätt imorgon, men förhoppningsvis tar det inte lika lång tid ;) 
 
Lät även, som ni såg, Pompe gå utan täcke en liten stund. Han utnyttjade såklart detta och rullade sig, årets första rull utan täcke! Såg rätt gött ut ;) Är lite försiktig med att plocka av täcket längre stunder än så länge. Framförallt med tanke på att han nyligen är behandlad, och de behandlade områdena ska inte bli kalla. Men 1-2 timmar mitt på dagen när solen ligger på - då kan jag inte med att ha täcket på. 
 
Imorgon kommer hovis och ger Pompay nya dojjer, sedan ska jag ev. rida Curre med beroende på hur Linn mår och på kvällen är det hoppträning. Inte så dumt, godnatt! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0