Som en klocka!

 
Precis hemkommen från hoppträningen! Idag var det fokus på rakriktning och att svänga med ytterskänkeln. 
 
Vi red fram i skritt och trav, och jobbade sedan i ruter ess med galoppen. Man skulle svänga, öka två galoppsprång, ta tillbaka och sedan svänga igen. Det var svårt då Pompay varken tog mina hjälper framåt och bakåt utan vi kom mest i ett konstigt mellanläge. Det släppte lite i slutet men kan absolut lägga ner tid på att träna det. 
 
Efter det red vi över 4 travbommar som låg ca 2 m från staketet. Man red alltså mot staketet och skulle därefter svänga 90 grader och komma ut jämns med staketet. Pompay var superfin, trängde ut lite när jag skulle svänga åt höger, men det gör han ofta. Det är alltid den där jäkla bogen. Blev jättebra i slutet! 
 
Tillslut blev bommarna ett litet kryss med en hjälpbom. Då red vi istället en 90graders sväng från staketet och över krysset. (I galopp). Vi byggde på övningen genom att lägga till ett räcke som man var tvungen att lägga en skarp sväng till två galoppsprång efter krysset. Gjorde detta åt båda hållen. 
 
Sedan hoppade vi en kort bana på 6 språng. Först lågt och sedan högre. Jag var väldigt fokuserad på att hålla ett jämnt tempo och en rund galopp och inte jaga iväg honom. Han hoppade SÅ fint och Ulf berömde mig för just tempot. Efter att ha hoppat den lågt en gång höjde han sedan upp till 120. Det kruxade lite i början, Pompe blev antagligen trött på den där 90graders svängen. Han tjurade till ordentligt och vägrade samarbeta... Blev lite arg på honom och sedan kom han nog på sig själv och vi hoppade hela banan felfritt. Inte något alls att klaga på, han var Så.Himla.Fin. Kom bra på alla distanser, jämn runda och han hoppade med mycket luft. Fina häst :') 
 
Här har ni en banskiss över banan vi hoppade idag! 
 
 

Kommentarer
Postat av: nathalie matei

är intresserad av ditt john whitiker schabrak.. hittar inte din mejl dock. Mejla mig ? MVH Natta :)

Svar: Tyvärr sålt!
Fanny Kargede

2012-07-18 @ 01:14:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0