Prestationen viktigare än resultatet?

 
Det säger Ulf ofta när vi kommer till träningarna och är missnöjda efter något pet eller stopp, att prestationen är viktigare än resultatet och visst var det några språng som var bra? 
 
Och oftast har han ju rätt, att det är klart att det finna massa positiva delar i rundan som man borde fokusera på, men ändå vill man åt den där jäkla nollan och plocka den där placeringen. Men det är mycket som ska stämma överrens för att man ska uppnå det, för att nolla behöver man göra allting rätt, och det är inte alltid det lättaste. Speciellt när man inte sitter på en ponny som hoppar allting baklänges i sömnen. 
 
Och jag kan på ett sätt hålla med Ulf, att känslan är viktigast. Men på ett sätt kan jag inte vara nöjd efter en runda med åtta fel, som helgens första LA. Jag kanske är tillfredställd och liksom okej, men jag vill ändå inte känna mig nöjd med rundan. Hur ska jag då kunna bli bättre? 
 
Något jag alltid gör är att efter mina starter, kollar igenom filmerna och plockar ut det som var riktigt bra respektive det som var sämst. I finalrundan i helgen var jag tillexempel riktigt nöjd med trippeln, 3-4-5an osv. Dock förstår jag inte vad jag gör mot trekombin, det var dåligt ridet. 
 
I vissa lägen är prestationen viktigast, men vissa tävlingar är resultatet det viktigaste och på något sätt går det där hand i hand. Att kunna se sina bra delar och dåliga delar så att man kan påverka de rundor där man verkligen verkligen vill att resultaten ska komma! 
 
Bild som Linn tagit. 

Kommentarer
Postat av: Alexandra

bra skrivet :)

2012-07-25 @ 21:03:58
URL: http://alexisen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0