Utvärdering av hoppningen på BFK

I allt virrvarr med mätningar hit och dit så glömde jag helt av att utvärdera och skriva om hopplektionen vi hade i skolan igår!

Red samma ponny som förra gången, Pinter! Liten D-ponny, reglerbar med mycket egen motor.

Senast var han väldigt fin på framridningen, kom åt honom riktigt bra då och han var riktigt fin i slutet. Denna gången var det svårt att hitta knapparna, det fanns liksom ingen bjudning fram till bettet...

Jobbade mycket med tempoväxlingar och sket i formen, visste att han skulle vara het på gröten så lite lydnad var ju inte helt fel att börja med ;) Det roligaste med denna ponnyn är helt klart galoppen, vilken surprise han bjuder på! Från att gå från en kort och ganska stötig trav till en luftig och stor galopp som jag knappt kan sitta ner i...

Själva hoppningen var väldigt okomplicerad, svårigheten satt i att få honom att gå i samma tempo mot alla hinder, och inte sticka iväg som en annan raket. Det var sammanlagt 5 språng. En linje var lite knixig, 14m och 4 galoppsprång på en storgalopperad och pigg ponny... Det gick väldigt bra tillslut när vi väl kom överrens!

Banans höjd låg väl på 85cm den sista rundan, vilket jag tyckte var bra. Det blev lite tjaffsigt mellan hindrena och jag fick verkligen ta tillbaka honom, annars hade jag aldrig hunnit med alla hinder!

Rolig lektion i vilket fall! :)

Bildkälla

Kommentarer
Postat av: Matilda

va söt ponni! :)

2012-02-01 @ 19:06:45
URL: http://ponnnieryttaren.bloggplatsen.se
Postat av: Amanda

Ny blogg om hästlivet i Tyskland :)

2012-02-01 @ 19:25:26
URL: http://lifeofshowjumping.com
Postat av: Hanna

har missat vad det är för skola du går på? :) väldigt fin blogg du har förresten, älskar den :D

2012-02-01 @ 19:26:15
URL: http://dailyhorses.blogg.se/
Postat av: Alina

sööt! ^^

2012-02-01 @ 20:08:07
URL: http://alinafrolund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0