Hoppträningen i OnsdagsEfter lite egen uppvärmning jobbade vi med övergångar i galopp. Länga och samla osv. Efter det påbörjade vi en enkel övning.


Först red vi bara över räcket. Där de grås sträcken är, rätade vi upp oss lite och hade en mer samlad galopp. Händerna skulle vara burna. Där de svarta sträcken är skulle vi öka galoppen lite. Detta var jättebra för Pompay, satan vad han kubba det sista ;) Vi gjorde detta i båda varven.


Sedan gjorde vi nästan likadant över oxern. Vi skulle rida dem ner i bottnen på oxern, och bara öka på galoppen om vi kände att vi behövde det efter hindret.


Efter det gick vi på serien. Det var först en studs, galoppsprång, oxer, studs, galoppsprång och räcke. Denna övningen är extra bra för bakbenen, då hästarna lätt glömmer av dem över oxern när de istället ser studsen. Vi höjde i slutet upp oxern och räcket lite. Pompay drog sig mycket åt höger, men det löste vi genom att jag bara stöttade lite extra med högerskänkeln.

Sista övningen var att rida på den böjda linjen. Från oxer till räcke, och tvärt om. Det höjdes successivt. 7 galoppsprång skulle vi gå på, vilket kunde bli aningen trångt. Det var svårt att hitta rätt avstånd utan att ta för mycket i broms eller gas. Jag hade jätteproblem med att hitta avståndet när oxern blev högre, vilket är ovanligt då jag tycker det är enklare. I vilket fall blev det okej tillslut efter många omridningar, jag fick till avståndet bra det sista men då slarvade Pompay med bakbenen istället... 130cm slutade oxern på och räcket låg väl kanske på 110. :)

Kommentarer
Postat av: Viktoria

Verkar som en bra övning :)

2012-02-03 @ 16:21:23
Postat av: Julia

Bra övning!

2012-02-05 @ 12:55:15
URL: http://ohjuliet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0