3 hästar + vattenläcka

Hej på er, precis kommit ut ur duschen efter 12 timmar utomhus.

Dagen började med APL på Bollebygds RK där vattenledningarna till vattenkopparna spruckit. Det var vatten i stort sett alla spiltor och i en spilta där det varit en riktigt stark stråle hade hästen ryckt sig loss. Stackars hästarna!

Vi slängde iallafall ut allihopa och lät dem käka morgonhöet ute i hagen. Därefter tömde vi nästan alla spiltor som var helt vattenfyllda. Det var riktigt slitigt och tog sin tid. Efter att ha fixat allting i stallet så red vi. Tanken var att vi skulle fått flera hästar ridna men eftersom vi var tvugna att fixa läckan så försvann en del tid.

Jag red Riddaren (Apple´s first knight). En småjävlig liten C-ponny som inte skött sig på lektionerna. Fick höra att han slängt av 4 barn inom loppet av några veckor. Tror det beror mest på understimulans. Han kändes pluttig men var riktigt rolig att rida. Kom åt bra med skänklarna och körde på lite öppnor, skänkelvikningar och framdelsvändningar. Efter ett tag slappnade han av och var riktigt fin i skritten och traven. Prövade att länga traven och vilket steg han fick, så gulligt!

Riddaren

Efter det åkte jag till stallet och red Pompay. Han var helt okej. Vi red till ridhuset och körde med lite travbommar och ett räcke samt några sockerbitar. Hade fel skor och fel vantar för att rida "seriöst". Tumvantar och vinterriskor. (Jag vet, jag ÄR känsligt för sånt...) Så det gick inte så himla bra.

Efter det red jag Colly. Jag och Madde red ut en sväng. Han var fin, lite stark emellanåt möjligtvis :) Red honom i ganska låg form i traven, speciellt i uppförsbackarna så han fick trycka på lite mer bakifrån. Ni skall bara veta hur fint och skönt steg den hästen har! Me Gusta ;)

Nu sitter jag och redigerar lite bilder på ridskolhästarna. Tog på nästan alla förra veckan utom 2 så jag passade på att ta på dem idag. Tog även nytt på Aramis eftersom jag inte var nöjd med hans förra bild (a)

Tjarna

Aramis

Kommentarer
Postat av: Matilda

usch vad jobbigt med läcka men bra att ni fixa den! :)

2012-02-06 @ 20:57:24
URL: http://ponnieryttaren.bloggplatsen.se
Postat av: Hanna

Åh, lilla First ju :D han stod på ett ridläger jag va på för flera år sen! Sen tror jag dom sålde de flesta hästarna och la ner verksamheten eller nåt sånt ;)

2012-02-06 @ 21:35:17
URL: http://Http://risktaken.blogg.se
Postat av: Malin

gud så mysigt! dock måste det vart kämpigt med läckan! :(kolla gärna in mitt senaste inlägg om du är intresserad av naglar, lätt tips hur du gör pandor :) kram<3

2012-02-06 @ 21:46:56
URL: http://rosamallan.blogg.se/
Postat av: Hanna

Riddaren då ;) han kallades First :) kmr ihåg att jag fick rida på honom när "min" ponny busade när jag red barbacka, haha!

2012-02-06 @ 21:49:43
URL: http://Http://risktaken.blogg.se
Postat av: Alina Frölund

vi hästmänniskor får stå ut med mycket!

2012-02-06 @ 22:52:50
URL: http://alinafrolund.blogg.se/
Postat av: Nadja

Små jävliga ponnyer brukar sköta sig lite bättre när de känner att någon större med lite attityd sitter upp ;)

2012-02-06 @ 23:14:00
URL: http://nadjaeriksson.blogspot.com
Postat av: Amanda

Blogg om hästlivet i Tyskland!

www.lifeofshowjumping.com

2012-02-07 @ 16:37:10
URL: http://lifeofshowjumping.com
Postat av: Julia

Aramis var ur-söt!

2012-02-08 @ 12:46:13
URL: http://ohjuliet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0