Hatar att behöva välja

 
För det mesta brukar jag undvika att prioritera en speciell häst och att en annan är en sk. "andrahäst". Men ibland blir det tyvärr så, speciellt när jag red tre om dagen. Då var jag tvungen att faktiskt "lista" hästarna. Dock handlade det inte om vem som var bäst... 
 
Jag brukade tänka såhär: Vilken av ponnyerna behöver min energ allra mest, vilken ponny är för dagen jävligast och kräver att jag är skärpt och tålamodig? Oftast tar jag Sessan först, hon krånglar ibland när hon inte orkar jobba medan hon vissa dagar är som en liten ängel. Dessutom är vi lika envisa så vi har våra duster då och då. Efter det brukade jag ta Hampus, eftersom jag inte kände honom så bra och gärna ville kunna ta honom medan jag fortfarande var pigg. Pompe tog jag för det mesta sist, dels för att jag kan honom så bra och vet vart knapparna sitter, och sedan är det omöjligt för mig att bli arg på honom när jag väl sitter där. Så då spelar det ingen roll hur trött jag är. :)
 
Nu mera har jag tagit Pompay först, har varit i en konstig svacka och vill lägga mest fokus på honom. Sessan har ändå presterat så mycket på så kort tid, lite väl snabbt egentligen. Så hon får gå på lite halvfart med lite lugna uteritter då och då. Tror hon tycker det är okej! 
 
Nästa vecka kör jag dock igång henne som vanligt igen, då är förhoppningsvis min fot bra igen så det lägger ju sig bra i planeringen som rubbades lite nu med min "skada". 
 
Nästa tävling är den 25 Augusti i Essunga (LB & LA, gräs), efter det Bollebygd (LB & LB) och sedan DM! :D 
 
Foto: Angelica Smideland 

Kommentarer
Postat av: sofia

ska du hoppa DM på mölndals? :)

Svar: Nej, rider för Västergötaland så DM går i Svenljunga för mig :)
Fanny Kargede

2012-08-03 @ 18:53:15
URL: http://zofiaolsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0