Gårdagens hoppträning!

 
Hoppade med Pompe igår! Vi var i det stora ridhuset och trände på långa distanser, trekombination och lite annat roligt.
 
Började med att rida fram. Vi gjorde lite övergångar och fick i övergångarna blunda. Hästarna blev omdelbart mer framåt och vi mer avslappnade, eftersom man slappnar av när man blundar. Lite "aha" upplevelse över det hela. Jag fick även träna på min vänsterhand som gärna dippar då och då. Men det blev helt klart bra i slutet!
 
Efter det hoppade vi som på en åttvolt över två låga hinder. (Se skissen längst ner) och syftet var att träna att rida på långa distanse och hitta avstånd. Lite svårare än man tror och speciellt med Pompay har jag tyckt att det vart lite jobbigt, igår var det mycket bättre och det kändes bra! 
 
Vi red även över tre upphöjda bommar med 6m mellanrum. Vi skulle vara i samma position med sitsen och hålla samma jämna galopp över, nyttigt! Fick sätta ihop Pompe litegranna men vi fick ett fint flyt! Hoppade även trekombin som bestod utav räcke-oxer-räcke. Det knixiga var att avståndet mellan A & B var kortare än var det var från B till C. Så man fick hålla om och nästan trycka på lite över oxern för att komma bra och inte bli för flack mot C.
 
I slutet satte vi ihop allting till en liten minibana på ca 110cm. Jag var inte helnöjd med trekombin och på räckena höll jag lite för stumt, så jag red om några gånger. I slutet kändes det dock kanon och trekombin var äckligt bra. AWESOME! :D
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0