En tävlingsdag del 1

 
Fick en rolig idé igår, tänkte skriva ut hur en tävlingsdag för mig ser ut, men i lite olika delar så att det kan bli mer detaljerat! Vet inte riktigt hur många delar det blir, 4 skulle jag tro. :) I första delen tänkte jag skriva om hur mina morgonrutiner ser ut innan tävling. 
 
Jag går alltid upp så att jag har 40min minst fram tills att jag behöver åka till stallet, gillar att ha gott om tid på morgonen och inte behöva stressa. Tar på mig tävlingskläder, sminkar mig, käkar frulle och ser till att alla papper och sådant är med. Mamma flätar även alltid mitt hår, alltid. Sedan tar jag oftast moppen till stallet först, rätt skönt att få vara själv innan tävling kan jag tycka. 
 
I stallet brukar jag vilja ha åtminstone en halvtimma att göra iordning hästen på. Brukar förbereda och packa ner allting dagen innan så att det bara är att lasta in i transporten och köra. Om jag ska ha knoppar så sticker jag dit lite tidigare, för att knoppa dagen innan blir sällan snyggt. Så jag borstar och fixar med hästen, ser till att all packning är med och lastar sedan på. Kör alltid med 4 stycken transportskydd, lädergrimma och ev. täcke efter väder. Allt för säkerheten! 
 
En viktig del i min tävlingsdag är hur pass laddad jag kan bli i bilen! Mamma och jag kopplar alltid in Spotify i bilen och kör igenom alla taggatagga låtar. För det mesta är jag ganska så chill, och taggar liksom inte över. Men låtarna får en att fokusera och jag föreställer mig alltid att jag rider grymma rundor till musiken, alltså väldigt bra psykist. :D 
 
Värt att nämna är att jag är ett riktigt planeringsfreak och får panik om vi tillexempel blir 20 minuter sena. Det är väldigt lätt att jag ryker ihop med mamma när hon inte är i tid ner till stallet, och det är såklart jäkligt trist att starta dagen på ett sådant sätt. Jag har faktiskt hittat en bra lösning, om jag säger till mamma att hon ska vara i stallet 08:00 för att vi ska åka 08:10, så säger jag istället att hon ska komma 07:50. Då är hon garanterat där 08:00. Haha! ;) 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0