konditions övning

Sho, vaknade för typ 30 minuter sen. Hade kunnat sova längre men ska snart ta bussen till stallet. Idag ska jag rida ut med Jessica och gumman. Har även fått låna Emelies systemkamera så vi ska fota hästarna o djuren där borta. Så det kommer massa bilder ikväll!

Varför måste jag åka buss? Jo för att Pompay står icke i Bollebygd :) Han står i Härryda, man svänger av motorvägen innan landvetter (mot skene). Sedan är det en krokig väg in till stallet. Tar ungefär 15 minuter att åka dit med bil, kommer nog ta 30-40 min med moppe och så tar det en timma och 20 minuter att ta sig dit med buss, men det är verkligen värt det! :D

Vädret är verkligen fint idag! Lite molnigt och blåsigt men det är iallafall SOL! Så ja tror vi ska passa på att ta rundan "runt berget" idag, en lång galopp runda är det vad jag förstått på Jessica så det blir kondition som är lite mitt mål idag. Haha, Pompay älskar det!

Men när jag rider kondition rider jag/vi inte full rulle flera km. Visst, så kan man väl också bygga kondition, men ett mer effektivt sätt är att först låta dem gå på i ett bra tempo i galoppen. (Givetvis är de framridna!) rida så någon km sedan korta upp dem, försöka få de lite lösgjorda, fortfarande i galopp. Detta är även en jättebra lydnadsövning man kan göra ute! Sedan gasar vi på, och så kortar vi osv. Enklast att göra detta är när man är själv, men jag brukar göra det med jessica med, då gäller det bara att man pratar om när man ska öka/korta och att man ligger jämsides. Hästarna ser detta som tävling men kortar man upp de samtidigt och ökar samtidigt så brukar det funka. Detta är som sagt en bra lydnadsövning samtidigt som hästarna får "lära" sig att bära upp sig i galoppen, vilket är jätte viktigt i hoppningen. Jag har haft problem med det, att pompe blir lite lång på banorna och jag orkar inte riktigt hålla ihop han för att han själv inte orkar, men det har blivit bättre nu, tack vare denna typen av träning. Har faktiskt knappt ägnat något ridpass i paddocken det senaste, utan kört på att bygga kondition o muskler ute i naturen. Det har jag faktiskt lyckats med! Jaja, nu ska jag packa ner lite lunch som jag ska ha med till stallet :)

Ciao

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0