Helt slut

Kom hem för en kvart sedan, träningen tog lite tid och sedan hann jag inte göra alla höpåsar innan jag åkte förut. Det var bara att ställa sig och packa 35kg hö halv elva... (Till Sessan och Pompe).

Nu är jag iallafall hemma, har duschat och fått mat i magen så nu är det dags att dejta kudden och ställa klockan på 06:00. Imorgon kör vi igen!

Natti :)

Får alltid ett léende på läpparna när jag ser denna bilden! Fotad av Becky.

2010

Något jag gillar är att jämföra från år till år. Här nedan skall ni få se lite filmer från 2010! I nästa del kommer ni se filmer från 2011 och tillsist filmer nu. Jag älskar att se förändringar, och i detta fallet är det så jäkla tydligt!

Provridningen i April 2010


Första Clearrounden


Första tävlingen



Debuterade 1m på clearround


Yalla!

Kom precis hem, lite bråttom med tanke på att jag skulle varit i stallet för 5 minuter sedan! Stackars Madde och Linn får vänta på mig :(

Idag är det iallafall hoppträning med Pompe och ut i skogen med Sessan, hinner inte skriva mer just nu, så vi hörs ikväll helt enkelt!

FJORRE, haha nej men vill visa er min fina outfit och kunde inte ta någon seriös bild ;)
(Dags att färga håret, haha?)

Animo, rosa KL strumps, HV Polo = ME GUSTA!

Adios ;)

Godmorgon!


Sitter just nu i skolan och om 10 minuter är det dags för Svenska, inte direkt astaggad men man har väl inget val? ;)

Idag skall jag först sitta kvar på resurstiden och göra ett matteprov jag inte pluggat till, sedan skall jag fika med två fina tjejer och efter det åka hem och rida Sessan. Pompay skall hopptränas ikväll för Ulf, vi har lite specialträning nu. Dvs lite mer åt clearround hållet fast med tränare. Blir nog grymt!


På någon lektion ute på ridhuset, haha!

Surprise!

Imorgon släpper jag en fet nyhet! Nämligen en ny ************!

Kan ni gissa vad det är? ;)




Grymt tips just 4 you!

Klicka på bilden för att komma vidare till inlägget där du kan vinna dessa snygga lindorna!


Tjenna!

Hej på er, nyss hemkommen från Borran, sitter just nu och trycker i mig massa äckligt godis och känner mig allmänt äcklig! :)

Idag hade vi ridprov i skolan, damdamdamdaaa, nä men det var helt okej :) Malin och Dennis satt på läktaren och antecknade lite bara medans vi red runt fritt nere i manegen. Jag red Tarzan, stor som en jätte, kom knappt upp! Väl uppe var han kanongo, verkligen en "Fannyhäst". Jag tyckte det var riktigt kul att rida honom och vi fick faktiskt till ett riktigt bra pass! Kul :D

Efter ridningen åkte fotbollskläderna på och så var det fotbollscup med skolan. Mitt lag borde ha vunnit, vi var bäst! Givetvis lät vi de andra lagen vinna, man vill ju inte att de ska ligga hemma och gråta i natt....

Nu skall jag bort till pollarna! Skall nog rida ut Sessan med Madde och Nadja, och Pompay KANSKE får vila idag. Beror lite på om mamma vill hänga med bort och ta en sväng ;)

Jo men äpple är gott Bolero!

Så jäkla grymt!

Klicka här så får ni se varför ---> Fet LÄNK


Ovisad film

Hittade denna filmen, från en utav mina misslyckade LA rundor! Kul va! :D ...

Nej, men jag tänkte att ni skulle få se hur det kan se ut när jag rider som en kratta, allting är inte alltid superbra, alla har vi våra dagar :) Dessutom är Pompe riktigt nonchalant, även om jag lägger han bra så är han i och klonkar. Det är nog som Ulf säger, det är vid 130cm som han blir intresserad...

Rätt fascinerande att vi tar oss runt med bara två pet!


Känslan...

... när man anmält sig till årets första tävlingar, oslagbar!
Kungsbacka 11 mars - 100 cm & 105 cm (lokal/regional)
Borås FK 18 mars - 100 cm (lokal)
Mark RK 1 April - 100 cm (lokal)
Bollebygd RK - 100 cm & 110 cm (regional)

Det blev dessvärre två lokala innan Bollebygd, hittade inga bra regionala inom hyffsat avstånd som jag var sugen att åka på. Vill inte släpa runt mamma allt för mycket ^^

Sessan har jag bara planerat in en clirre med, den 10 mars i Bollebygd :) Tävlingar planerar jag först efter att hon blivit mätt :) Kanske får hon åka med till Mark, i Bollebygd blir det definitivt en LC :)


Syns vi i vimlet? haha ;)

Roadtrip!

Hej på er! Kom hem från min och Maddes lilla "roadtrip" till Skara för någon timma sedan! Har precis duschat och fixat mig för natten och ligger just nu under mitt goa duntäcke med datorn i knät. Mysigt!

Vi var som sagt i Skara och kollade på häst åt Madde. Ett fuxsto på åtta år, import från Holland. Jättefin! :) Under vägen hem och dit hann vi med en massa saker, lite race med en annan bil, storfail på Mc Drive samt godisköp för över 100kr sammanlagt. Värt att nämna är att det var 300 olika godissorter, det ni!

Ponnyerna hann jag som tur var rida innan! Det blev barbacka på båda uppför en brant och lång backe. Rider upp där minst en gång i veckan, lite tråkigt men väldigt nyttigt. Höet gjorde snälla Katarina åt mig, och mockning+foder fixade jag när vi om tillbaka från Skara. :)

Kul att jag fått så fina kommentarer på bilderna, tack! Bilderna är för övrigt tagna utav min lillasyster, Julia! :D Här får ni två till, på Madde och Bollen :)



Bilder del III









Bilder del II


Så fin!






Två hästar klara, två på tur!

Hej!

Har precis käkat lunch! Idag på APLen fick jag rida två hästar. Först Tjarna, vi bråkade en stund och i slutet gick det faktiskt riktigt bra! Efter det red jag ut på Midnight tillsammans med Madde och Sarah, hästarna tyckte nog att det var skönt att komma ut :)

Nu skall jag ta mig bort till stallet och rida min två! Båda skall ut. Pompay och Sessan skall få varsin klätterrunda :)
Efter det skall jag åka med Madde till Skara och kolla på en häst, trevligt! :)

Vi hörs mer ikväll, det kommer dyka upp lite bildinlägg från igår uner eftermiddagen och kvällen, så helt tomt blir et inte :)


Bilder del I








Bra dag!

Hej på er, sorry för dålig update men har verkligen hållt igång hela dagen, inte varit hemma någonting nästan!

Red först upp Pompay till ridhuset med Madde och Elin. Vi hoppade lite. Prövade att rida på Kimblewick bettet, det gick riktigt bra! Ibland blev det lite missförstånd men den största delen gick det kanon :) Hoppade fint gjorde han också!

Sessan fick åka transporten upp till ridhuset tillsammans med Zita. Vi hoppade även henne lite, lade upp en oxer lite högre. Runt 1,05m. Det var inga problem, hon klippte det som ingenting!

Julia fotade mig och Pompay, så har massa bilder som antagligen kommer upp imorgon! :)


Vill ni se mer?


Film från igår

Tog som sagt bort martingalen, dels för att den nya var för kort och dels för att jag ville pröva utan. Hon var superstark hela tiden, försökte hela tiden ta bettet och det var verkligen inte kul någonstans.

Jag valde därför att inte hoppa högt, utan satsa på att hon skulle lyssna på mig mellan lite olika linjer på småhinder. Det gick hyffsat! Julia hann filma lite innan kameran dog, så här får ni en film! (Hon har dock inte fått med när vi hoppade en hel bana, då var Sessan jättefin!)


Svar :)

Angelica om Duktig hopptränare man har!:
åå saknar så otroligt mycket att träna för honom :( blir nästan tårögd, vet du om han är i bollebygd v 13, 14 och 15? och om det finns plats?

Ja han är här varje onsdag, sedan om det skulle komma något i vägen vet jag inte... Plats går nog att lösa, du kan ju alltid maila och fråga! :D

Maila isåfall till: [email protected]
Foto: Victoria G

Jo, men detta känns lovande!

Någons dator kommer få stå på under natten...


Olycka

Anledningen till att jag inte uppdaterar försen nu är utav lite olika anledningar. Dels var jag på GHS fram till 17:00, efter det åkte jag direkt till stallet. Det har skett en olycka som på något sätt både jag och Sessan klarade oss ut ur utan en skråma. Helt sinnessjukt när jag tänker efter... Vad som hänt behöver jag inte gå närmare inpå, utan jag kan bara säga att Sessan är trött och mitt knä är lite svullet. :) Det viktigaste är att vi är okej!

Det blev en minst sagt lyckad dag inne på GHS! Fick köpt det jag behövde, och lite till (a)

- Deltatyglar (tyvärr med mässingspännen...)
- Förbygel till Sessan med bling (Även den med mässingspännen, fml...)
- Schockemöhle Schabrak till hoppningen. Gudasnyggt!
- HV Polo schabrak, även det superfint!
- KL keps
- Swarovski armband
- Professionals choice boots, bruna.
- Träns (jag som redan har ca 7 st...)

Här har ni lite bilder från dagens ridpass, och ja, martingalen var för kort så jag plockade av en efter en stund. Dock filmade Julle bara efter det, så det får ni se på filmen som jag lägger upp imorgon :)


Charmig!



Aw, fina tjejen!


Outfiten:
Träns: ihopplock, nytt pannband!
Förbygel: Blingbling ;)
Schabrak: Hv Polo
Ridbyxor: Animo
Stövlar: Pioneer
Tröja: Hv Polo
Hjälm: John Whitaker

Bilder från DM i Gäsene

Fick lite bilder på mailen från Elin igår, tack!

Trots mina weird miner och ponnyns minst sagt slarviga teknik så är den Lan den bästa Lan jag ridit :)



Här hoppade han iallafall fint <3





Duktig hopptränare man har!

Först igår insåg jag hur jäkla grym hopptränare jag har, och vilken tur jag har som får chansen att rida för honom.

Det var när jag och min moster satt på GHS igår och väntade på omhoppningen som jag såg honom där nere på banan. Tänk ändå vilken chans att få rida för någon som har så mycket kunskap om olika ekipage, tävling, svårigheter på en bana osv osv osv.

Ulf är den tränare som jag trivs bäst med, och då har jag prövat en del. Tex Maria Gretzer, Eamon Hickey, Lena Berggren och några fler. Alla har bidragit till min ridning på något sätt, och alla är jäkligt duktiga på olika grejer. Tränare är verkligen personligt, alla passar inte alla, man får pröva sig fram!


Hittade ingen bild på honom, men där står han iallafall bredvid hindret! ;)

Vem tränar ni för? :)

Inspiration!

Något jag kikar mycket på under GHS är hur elitryttarna rider.

Det jag noterat och studerat mycket är händer och skänkel, hur de connectar med varandra. Vissa ritter är sämre än andra, medan vissa rider så fint att man får gåshud!

Kevin Staut är en ryttare som jag tycker rider gudomligt snyggt, hans händer är så stilla, mjuka och följsamma, det ser så skönt ut för hästen. Dessutom ser ritten riktigt snygg och prydlig ut även i omhoppning, me gusta.


Heja Elin!

Idag kommer jag stå i klacken tillsammans med några andra, och såklart kommer vi heja fram Elin Gustafsson och Dream Boy i Gp Ponnyn! :D

Önska henne lycka till nu!

Bild från hennes Facebook. Säg till om jag skall ta bort den :)

Fredagen

Hello!

Sent nattligt inlägg osv, skall upp om 6 timmar, känns sådär...

Håller på med lite tidsinställda inför imorgon, bland annat kommer helt ovisade bilder från DM upp ;)

Dagen var väl rätt full smockad. Var i Ulricehamn och åkte skidor med skolan, efter det var det direkt bort till stallet och göra iordning allting, och sedan iväg till Göteborg för att tillbringa en eftermiddag/kväll där med min moster!

Jag inhandlade inte jättemycket, lite småplock blev det dock! Har inte tagit någon bra bild, utan ni får stå ut med en webcam bild sålänge ^^

* Kl strumpor, ljusblå
* HV Polo handskar
* Limegröna BR lindor
* Pannband till Sessan. (Det är typ guldfärgade stenar, men det syns inte...)



Vilka skulle ni välja?

Om ni fick välja mellan dessa tre stigbyglarna, vilka skulle ni vilja ha?
HÄST - stigbyglar - FREE JUMP STIGBYGEL SOFT UP VIT

webvoter-omröstning
Vilka stigbyglar hade ni velat ha?

Free Jump Soft up
Jin Stirrup
Sprenger Bow balance

Se resultat

Zitas släkting!

Igår på GHS så fick jag se en släkting till Zita hoppa! Ludger Beerbaums Chiara hoppade en utav 140cm klasserna med endast ett pet.

Chiara är e. Contender och Contender är Zitas farfar! Även om det är ganska avlägset så tyckte jag mig nog kunna se lite Zita i Chiara, haha ;)

Chiara

Madernas Carmenzita

Deltatygel?

Waah, får raget!

Letade som en galning efter en mörkbrun deltatygel med silverfärgade spännen igår på mässan, tror ni jag hittade något? Nej.

Det enda som fanns var antingen svarta eller bruna med mässingspännen, och det går verkligen inte. HATAR bokstavligt talat när läder och spännen inte matchar, bland det fulaste som finns!

Får väl fortsätta leta idag antar jag...


Varför Kimblewick?

 

Nu antar jag att ni ställer er den frågan, varför betsla upp en häst som inte behöver ett skarpare bett?

Jag köper inte ett jaktkandar till honom bara för att jag inte får stopp. Detta handlar faktiskt om bärighet och att i ett senare skede bygga muskler.

När jag prövade Kimblewick förra året, så blev han en helt annan häst i markarbetet. Han trampade under sig och fick ett jäkla tryck i steget! Så går han nästan aldrig på det vanliga tränsbettet... Min tanke är därför att variera mitt vanliga Eggbett med Kimblewicket för att se om han kanske får lite mer muskler och orkar bära sig på samma sätt på det andra bettet.

Min lärare som vi har i hästhållning i skolan diskuterade detta med mig. Hennes häst påminner lite om Pompay i sitt beteende och hon hade prövat att variera sitt tränsbett med jaktkandaret. Efter några månader hade hästen gått lika bra på det vanliga som på kimblewicket.

Det behöver inte alls ha med detta och göra, det kanske inte funkar överhuvudtaget. Jag tycker dock att det är värt ett försök, det är iallafall inget som kommer göra saken värre om jag sköter det på rätt sätt. Dessutom tror jag att kimblewicket kan vara bra för hans tänder, eftersom att det ligger så stilla i munnen. Det ligger vad jag förstått bättre än just ett tränsbett. Det glider inte upp mot tänderna, utan vrider sig framåt och nedåt istället.

Och slutligen, något vi alla borde ha i åtanke. Det är handen som avgör hur skarpt bettet är. Hellre sitta och vara hypermjuk i handen på ett skarpt bett, än att sitta och slita i ett tre delat. Vad gör mest skada?


Bild och filmsnutt från när jag red på Kimblewick senast:


Foto: Ida Lagerlöf



Det är jag och Pompay som hoppar först, och det är KW bett som jag rider på.

Idag lyckades jag med att:


- Fråga en tysk om en plastpåse, fast på svenska. När jag sedan översatte lät det såhär: "Can i take a...hmm... poooseee?" (påse)

- Välta en skyltdocka med frack och hatt. Hatten flög en bra bit...

- Gå in på ryttarläktaren och bli stoppad av vakt. (Vår läktare var bokstaven efter, lätt att gå fel...)

- Säga "Sick Bitch" ganska högljutt till Erica precis framför Peder Fredriksson, som kollade lite snett efter det. Värt att notera är att hans unge var med också.

- Riva ner massa grimmor

Vad som väntar imorgon vet jag inte, säkert något AWKWAAARD

"Sick bitch...."

Sjukt trött!

Det är inte lite krävande att gå på HS en heldag, man blir helt slut!

Vi tillbringade mestadels av tiden på mässan. Det enda vi egentligen kollade på var de båda 140 hoppningarna och lite utav clinicen. Det visade sig även att biljetterna vi fick endast var till förmiddagen, så det sög lite.

Fick köpt en massa saker idag, såklart massa mer än vad jag planerat. Inte ens fått köpt allt som jag planerat att köpa, haha! Får ta igen det imorgon och på lördag ^^

Det här köptes idag:


Från vänster:

- Magplatta till Sessan
- Plaststigbyglar till kalla dagar
- Vinröda lindor till Pompay
- Kimblewick bett till Pompay
- Rosa KL strumps
- JW hjälmväska
- Dyon chaps extra höga
- Animo ridbyxor limited edition
- Schockemöhle grimma till Sessan.
- Fleecetröja från KL
- Hv Polo Piké
- KL jacka

Det som är kvar att köpas är deltatyglar till kimblewicket, förbygel till Sessan, stigläder och kanske något mer. Efter det är jag nästan bankrutt, ett års sparande räcker inte länge på HS, hehe!

Här har ni lite mer detaljerade bilder på några utav inköpen:










Repris - Den perfekta tillvaron?

Ingenting i våran värld är kanon eller superbra, inte ens i deras "perfekta" tillvaro. Jag undviker att störa mig på människor, men de som ständigt skall tala om hur jäkla bra de har det och hur satans glada de är över att de fått allt detta är bara för mycket.

Allt detta rövslickeri gör mig galen, klart man ska få vara tacksam men att uttrycka det på ett sådant sätt får mig illamående.
j, det är de tuffa, roliga och lite "vågade" tjejerna som jag gillar. De som vågar släppa till och erkänna sina fel och inte bara leva i sin lilla perfekta värld. Tjejer och killar som vågar vara lite som de själva vill och skiter i vad andra säger. Kör sitt eget race med andra ord.
Släpp den där perfekta expert fasaden på era bloggar och våga vara lite mer lättsamma. Lovar att det blir en mer intressant blogg än ännu en till viktigpetter.
Jag har också försökt vara sådär duktig, försökt tagit hand om hästen på det "rätta" sättet. Men hur jag än ansträngde mig så blev det bara mer komplicerat än innan. Det bästa är helt enkelt att göra det som är rätt för en själv. Varför krångla till det? ;)
Läste ett av mina äldra inlägg på min gamla blogg, och tycker nog att det är läsvärt. En liten tankeställare får man allt!

Ingenting i våran värld är kanon eller superbra, inte ens i deras "perfekta" tillvaro. Jag undviker att störa mig på människor, men de som ständigt skall tala om hur jäkla bra de har det och hur satans glada de är över att de fått allt detta är bara för mycket.

Allt detta rövslickeri gör mig galen, klart man ska få vara tacksam men att uttrycka det på ett sådant sätt får mig illamående.

Nej, det är de tuffa, roliga och lite "vågade" tjejerna som jag gillar. De som vågar släppa till och erkänna sina fel och inte bara leva i sin lilla perfekta värld. Tjejer och killar som vågar vara lite som de själva vill och skiter i vad andra säger. Kör sitt eget race med andra ord.

Släpp den där perfekta expert fasaden på era bloggar och våga vara lite mer lättsamma. Lovar att det blir en mer intressant blogg än ännu en till viktigpetter.

Jag har också försökt vara sådär duktig, försökt tagit hand om hästen på det "rätta" sättet. Men hur jag än ansträngde mig så blev det bara mer komplicerat än innan. Det bästa är helt enkelt att göra det som är rätt för en själv. Varför krångla till det? ;)


Waah!

Om en timma drar vi mot staden för att gå på lite horseshow. Skulle egentligen suttit och gjort matteprov nu, så tråkigt att missa det, verkligen....

Angående inlägget igår om att gråta, jag kan ha uttryckt mig lite klumpigt. Det jag menade i stora drag är när jag ogillar när ryttare gråter när de ger upp. Jag är mer för ett jävla anamma och kämpaglöd, men även det räcker till en viss gräns. Era kommentarer och tankar fick mig faktiskt att tänka en gång till och se det hela ur ett annat perspektiv. Det är nästan det roligaste med åsiktsinlägg, att man helt plöstligt kan se allting ur lite olika perspektiv.

Jaja, nu skall jag ha en kanonkul dag tillsammans med människor som jag tycker om rätt mycket! Hoppas ni har en lika kul dag i skolan, hemma eller på HORSESHOW? :D

Skitväder


Blev ingen hoppning, nästan omöjligt att ta sig till ridhuset. Stigen i skogen var isgata, och vägen in till gården var också hal. Sessan och Zita är barfota så vi vågade inte chansa att rida upp. De fick vila istället.

Pompe klättrade jag i 30 minuter i pissregn och blåst. Halvkul men nödvändigt.

Nu är Erica här, och vi ska ladda som FAN inför imorgon, GHS here we come, typ.

;)

Pompay och Svante

Hästarnas fel?

Gråt, när folk sitter på hästryggen och gråter. Då går det rysningar genom kroppen på mig, inga positiva sådana.

Det är ryttaren som är hästens ledare, som skall visa vägen för hästen och den skall lyda. Förtroende och tillit är inget som byggs upp på en vecka, utan där krävs det tid. Allt för många har missuppfattat det där med tillit.

Tillit är inte något du får för att du är snäll mot hästen, utan det handlar om att vara konsekvent och visa vem som bestämmer. Att vara konsekvent behöver inte betyda att man skall vara elak mot hästen, utan det handlar snarare om att vara bestämd och följa samma riktlinje oavsett vad.

Det är lika viktigt på marken som ryggen! Att ena sekunden vara bestämd och visa hästen vad den skall göra, och andra sekunden sitta och lipa, bevisar bara att du inte är en ledare att lita på och då blir hästen osäker. Att sedan säga "Hästen lyssnar inte" eller "Den är inte fokuserad" gör mig bara förbannad.

Bara för att du inte kan ta tag och lösa problemen, snälla skyll inte på hästen för det.






Sjunk aldrig till någon annans nivå

Delightbc_defeatenemies_large

Hoppning!

Hello!

Ingen träninf för Ulf idag, han är och bygger banor på Horseshow! Däremot skall jag och Madde upp med Sessan och Zita och hoppa lite själva efter att ridlektionerna är slut. Lite 5,5 och banhoppning skall jag nog få till!

Innan dess skall jag hinna komma ut med Pompay på en klätterrunda i regnet, jag skall även raka Zita eftersom Madde är iväg på provridning nu på eftermiddagen.

Nu vet ni lite vad som händer, filmer etc får ni senare!

Uttjatad bild i knoooooooow

Önskeinlägg - Märkesutrustning

Nu skall jag ta upp ett ganska söndertjatat och smutskastat ämne som Märkesutrustning, dock ur en liten annorlunda vinkel, min!

Märkesutrustning i all ära! Det är snyggt, flashigt och dyrt. Framförallt dyrt. De som inte är rika, eller har föräldrar som bjussar får slita halvt ihjäl sig för att kunna hänga med i märkeshysterin som jag faktiskt kallar en trend. För det just vad det är, trendigt i hästvärlden.

Personligen tycker jag att märkesutrustning är snyggt, jag vill ha det på mig för att jag tycker att det passar min stil och hur jag vill uttrycka mig. Det är inget som jag känner är påtvingat, som jag måste ha "för att hänga med" eller passa in. Det är bara jag. (Djupt?)

Det är mycket förutfattade meningar mor märkesnördar, och det kan jag förstå! Vissa tycker det är fult, vilket är förståligt eftersom alla tycker olika. Andra upplever ryttare med märkesutrustning som snobbar och översittare, vilket säkert händer! Däremot kan jag inte förstå varför man skall dra alla över en kant?

Jag kan tycka att på tävling är det uppklätt och stilrent som gäller, att vara flashig på ett snyggt sätt är också något jag gillar. Men bara för att JAG tycker så, betyder inte det att jag ser ner på de som inte tycker som mig. Och när det kommer till kritan är det ändå inte outfiten som avgör hur dina starter går, inte helt och hållet iallafall. Jag blir lite extra sporrad när jag känner mig "snygg", mitt självförtroend höjs faktiskt!

Ha på er vad ni vill på tävlingar, så länge ni känner er nöjda med hur ni ser ut och hur ni vill att folk skall uppfatta er :) Om det är ett dyrt märke eller inte har inte så stor betydelse sålänge man är nöjd själv. Det är alltid det viktigaste!

Hur ser ni på detta, är märken viktigt för er eller är det något annat som ni känner er riktigt snygga i?


Lösgörande övning



Tänk att ni rider övningen i vänstervarv.

1. 10m volt i hörnet
2. Skänkelvikning ut till konan.
3. 10m volt åt höger
4. Skänkelvikning tillbaka till spåret
5. 10m volt i hörnet
6. 10m volt i hörnet
7. Skänkelvikning ut till konan.
8. 10m volt åt höger
9. Skänkelvikning tillbaka till spåret
10. 10m volt i hörnet.

Hästarna blir mjuka som smör, mycket effektivt!

69,37%

Från sista omgången i Div 3 dressyren förra året! Som jag sagt innan så dör Pompe innan på banan, och även om det inte ser ut som det, så kämpar jag som tusan för att få det någorlunda. ;)

Ni ser ju i slutet att jag som vanligt efter att ha ridit ett dressyrprogram är sjukt onöjd, haha, sur tjej!


Varför ska allt vara så svårt?

Står inför en hel del SJUKT svåra val, vet inte riktigt hur jag skall göra. Ena sekunden vet jag exakt vad jag vill, andra sekunden är den bilden helt förändrad...


Med 2 hästar 7 dagar i veckan blir det svårt att hinna med fotbollen 3 gånger i veckan. Samtidigt vill jag inte sluta när det går så sjukt bra! Fotbollen är som ni kanske vet min andra passion ;)

Har fått uppleva så mycket roligt! Spelat på Ullevi som 12 åring (2a i Gothia), DM silver och DM guld, spelat SM för 16 åringar som 15 åring, talangträningar och nu spela i ett Damlag i Div 3, inte helt illa pinkat?

Att bara lägga allt det bakom sig och sluta är inte det enklaste beslutet. Fotbollen har betytt precis lika mycket som hästarna, 11 år för ingenting?

Så, fotboll eller inte? Det är frågan. (Så dramatiskt...)


Wiho!

Två dagar kvar och sedan är det GHS, TAGGADE?

Jag kommer att gå tillsammans med Erica, Becky och Ebba på Torsdagen, snälla Becky fixade biljetterna. Det jag ser fram emot mest är Ludger Beerbaum clinicen, kommer bli grymt! Även de internationella hoppningarna är något jag gillar att kolla på ;)

SHOPPING SHOPPING SHOPPING! De flesta inköpen kommer ske på Torsdagen, Becky har med sin kamera så bilder lär ni få (a) Om Becky är snäll och delar med sig vill säga...

Fick en liten "surprise" av min moster idag, nämligen eftermiddagsbiljetter till Fredagen! Helt oväntat, därför extra kul. Skall alltså bara gå tillsammans med min moster på Fredagen, mysigt! Då blir det 150 hoppning och lite ponnyhingstar. Säkert en del shopping med, kan definitivt inte motstå det!

Skall även in till mässan på lördagen, tänkte försöka få tag i en förmiddagsbiljett, vill så gärna se GP ponnyn. Elin, en kompis kom till finalen så det hade varit extra kul att få se henne. Mässan blir det iallafall!

Alltså 3 dagar in på HS, som vanligt ungefär ;)


Ses vi där?


Ny bloggtävling?

Det var så sjukt kul att bloggtävling, redan sugen på att ha en ny!

Denna gången kommer priset inte bli lika bra som det var förra gången, eller? ALLT är upp till er och hur ni väljer att följa bloggen i framtiden.

Vad skulle ni vilja vinna? Och gå inte till överdrift, för hur dyra saker som helst kommer inte lottas ut ;)


12 timmar i stallet

Puh, någon är trött! Gick upp vid halv åtta och var nere på Bork åtta. Jobbade sedan där fram till två. Idag red jag två hästar, Aramis och Ducati.

Aramis var rätt kul att rida, lite stum men blev efter ett tag mjuk och hyffsat bra i sidorna! Ducati var riktigt go. Han ville gärna dyka ner lite i formen, och jag hängde lätt med, haha! Efter en stund blev det bra, även om galoppen var kaos ;)

Pompay fick ett pass i ridhuset med dressyrsadeln på ryggen. Det gick egentligen åt skogen, stelt och han gick inte fram till bettet. Gav upp dressyren och raceade runt några varv i galopp och såg till att han verkligen gick fram. Jobbade sedan en liten stund i skritten, där blev han riktigt fin det sista! Nöjde mig där och red sedan hem, skuttade över lite stockar på hemvägen, han var glad ;)

Sessan fick klättra i Petaredsbacken (brant backe), vet inte vart den hästen får energi men pigg var hon iallafall. Gick inte att galoppera någonstans, så det var mest skritt, trav och ett jobbigt taktande.

Känns bra att min planering sprack redan första dagen, BOJAH!

Aramis får stå för bilden idag :)

Påfyllning

Hm, det där med kort shoppinglista var väl lite väl vågat för min del? En ponny extra = mer shopping!
Med en hyffsat fet lön på inrullning kanske jag ändå vågar daska på med lite fler nya grejer ;)


Någon typ av förbygel med martingal, inte nödvändigtvis med ludd eller så. Tanken är att den skall kunna passa Pompay med, så isf Cob. Full är perfekt för Pompay, men för stort för Sessan ;). Ny grimma MÅSTE införskaffas, helst två, en läder och en vanlig. Sedan detta eviga schabrak letandet, det gröna JW schabraket hade passat henne, vi får se...!


Pompays lista är lite tråkigare, han har redan så mycket! Ett par nya boots vill jag ha, ett par bruna. Vinröda lindor är ett måste, han är galet snygg i det! Kimblewick bettet vill jag ha just för att skapa variation, inte för att jag skall betsla upp honom. Tar den diskussionen i ett annat inlägg...


Tänkte framförallt satsa på mig själv i år på GHS. Nya ridbyxor, ny tävlingsskjorta eftersom min HV Polo börjar bli liten (hehe), nya kortare stigläder och sedan minst ett par plaststigbyglar att ha när det är kallt. OM jag har pengar kvar KANSKE jag investerar i ett par softup stigbyglar, men där sätter jag ett stort kanske eftersom jag inte är beroende utav det ;)

Märken hit och dit är inte så noga i år, jag skall endast gå efter utseende. Okej Fanny, märkesutrusning ÄR för det mesta även det snyggaste... Poängen är att jag skall inte binda upp mig för mycket med att det är en Lamicell grimma som gäller utan bredda mig lite och gå efter vad jag känner just för dagen. Är rätt dålig på impulsköp...

Förra årets inköp:

+ pioneer stövlar!

The week

Okej, detta är första veckan någonsin som jag haft ansvaret till 100% för två ponnysar. Dvs mockning, hö och ridning. Inte nog med detta skall jag gå i skolan, blogga och hålla ordning på mitt rum (mammas krav...) samtidigt. Undra vilket som kommer bli mest lidande? hehe...

Såhär ser min planering ut för denna veckan:

P = Pompay
S = Sessan

Måndag:
P - Dressyr i ridhuset
S - Longering

Tisdag:
P - Ut i skogen
S - Ut i skogen

Onsdag:
P - Longering
S - Ut i skogen

Torsdag:
VILA

Fredag:
P - Dressyr (var beror på väder och tid)
S - Ut i skogen

Lördag:
P - Ut i skogen
S - Ut i skogen

Söndag:
P - Bommar
S - Bommar



Bloggtävlingen avgjord!

Hej på er, sorry att ni fick vänta så länge, det tog en stund att skriva ner alla röster samt räkna ihop kommentarerna men det gick faktiskt bra ;)

För att se vem som vann vad, klicka på bilderna!

Tredjepriset, Jacson kepsen vanns utav:

Andra priset, Roeckl handskar i valfri färg vanns utav:

Och förstapriset, ett swarovski pannband i silver eller guld, stora eller små stenar, vanns utav:

Det är vinnarna som får kontakta mig via mail så fort som möjligt. Mer info där :)

[email protected]

Grattis :D

Klippt och klart

Red ut Sessan idag, hon var som en gummiboll hela vägen. Pompay fick bli longerad, vi är bortbjudna nu på eftermiddagen så hann inte rida upp honom :)

Klippte Sessans man också, Hiss/Diss?

Före:



Efter







Ridhuset

Hello, det är snabbaryck som gäller för mig idag, skall stressa hit och dit och tyvärr blir bloggen lidande pga det.

Nu skall jag till stallet, två ponnysar skall ridas. Pompay uppe i ridhuset och Sessan ut. Skall även få klippa Sessans man (ÄNTLIGEN). Så det skall jag också ta tag i idag.

Vinnarna dras ikväll, håll ut tills dess!

Kram


Sessilisessan

Här har ni filmklippet, räcket är väl på ca 1m. Ni ser ju hur fin hon är ;)

Vill ni se film?

Hoppade lite idag, bara två hinder men ändå. Har en liten filmsnutt när jag hoppar ett räcke, kan lägga upp det sedan om ni vill se?

Det blev inga höjder idag, vill somsagt inte pressa henne för hårt och tyckte det räckte med en liten oxer på diagonalen och ett räcke på långsidan.  Hon är väldigt klen och hamnar lätt i korsgalopp, vi får helt enkelt lägga mer tid på dressyrarbetet.

10 kommentarer och jag lägger upp filmen!




Madernas Princess of Dai

Okej, såhär ligger det till. Sessan är född 04 och är efter Leyeswick Dai RWD 14, alltså samma pappa som Pompay har.

Sessan är uppväxt och utbildad på Madernas, och såldes efter det vidare. För några månader sedan köpte C tillbaka Princess eftersom hon alltid gillat ponnyn och sett potential i den. Hos den tidigare ryttaren hade Sessan blivit felriden, satt fel muskler och det var bara full rulle ute i skogen som gällde.

Med detta sagt så vill jag klargöra att hon är utbildad och kan litegrann, men hon ligger väldigt mycket efter för sin ålder och det krävs en omstart i dressyren framförallt. Hon är väldigt lydig, positivt och vill lära sig. Protester i form av bocksprång och lufthopp lägger hon in när hon inte orkar eller förstår.

Jag tror det kommer bli en kanonfin ponny, hon kryssar verkligen i alla kriterier som jag söker hos en ponny och jag hoppas jag får möjligheten att ha henne ett tag för att kunna utbilda och ta ut henne på tävling. Jag tror vi kommer har kul ihop. :D
Sessan är uppväxt och utbildad på Madernas, och såldes efter det vidare. För några månader sedan köpte C tillbaka Princess eftersom hon alltid gillat ponnyn och sett potential i den. Hos den tidigare ryttaren hade Sessan blivit felriden, satt fel muskler och det var bara full rulle ute i skogen som gällde.
Med detta sagt så vill jag klargöra att hon är utbildad och kan litegrann, men hon ligger väldigt mycket efter för sin ålder och det krävs en omstart i dressyren framförallt. Hon är väldigt lydig, positivt och vill lära sig. Protester i form av bocksprång och lufthopp lägger hon in när hon inte orkar eller förstår.
Jag tror det kommer bli en kanonfin ponny, hon kryssar verkligen i alla kriterier som jag söker hos en ponny och jag hoppas jag får möjligheten att ha henne ett tag för att kunna utbilda och ta ut henne på tävling. Jag tror vi kommer har kul ihop. :D



Pappa: Leyeswick Dai 


Mamma: Hagaby Primrose 


Madernas Princess of Dai:





Senaste Tävlingen

Senast jag var ute på tävlingsbanan var för ca 2 månader sedan, längesedan med andra ord.

Det var på Christmasshow som vi avslutade året, då trodde jag även att det var sista ponnytävlingen på Pompay även om jag inte ville säga det högt.

Minns att vi haft en krokig höstsäsong, efter DM gick det spikrakt neråt. Inomhussäsongen är var inget vidare, inte en enda nolla hade vi, inte ens i LB! Snacka om att en frustrerad tjej tillslut lastade och gav sig av mot Grevagården med ett enda mål.


Vi var riktigt försenade till min första klass på torsdagen, en LB. Det var halt på morgonen så vi kom inte iväg. Väl framme hann vi lasta ut, besiktiga och sedan hoppa fram några språng. Banan lärde jag mig när ekipaget innan hoppade. Rev ett i omhoppningen, men det var inomhussäsongens bästa runda, bra start med andra ord!

Dagen därpå kom vi 2a i en LB med stort och duktigt startfält. Vinsten snuvades vi på när sista ekipaget red, och det handlade om hundradelar. Jag var väldigt glad! Glädjen försvann dock rätt fort. I fredagens andra klass, en LA så stannade vi ut oss på tredje hindret. Jag klantade till det rejält och skäms som tusan för den ritten.

Sista klassen var dagen därpå, min andra nationella start och banan hade försvårats ytterligare. Gick in med inställningen NOLLA. Okej, det blev ingen nolla, men jag var nöjd. Vi stoppade ut oss när det endast var tre hinder kvar. Det hela handlade om en två kombi, räcke in och breddad oxer ut. Kom in alldeles för kort och Pompe tog i för kung och fosterland över oxern. Efter det var det ett relaterat avstånd på 6 galoppsprång. Efter det stora hoppet kom vi i obalans och min hjälm åkte ner över ögonen. Det var bara bra att grisen stannade där.

Har tyvärr inga bilder från banan, men en film från LBn där jag kom tvåa :)


Provridning


Hello!

Idag skall jag ta med Princess upp till ridhuset, Madde skall visa en häst för en ev. köpare så då hänger jag med upp. Vi skall hoppa hade jag tänkt! Skall försöka få någon att filma ;)

Fick en fråga ang Princess ålder, och hon är åtta år iår. Alltså skall hon slutmätas så fort som möjligt! Tänkte ägna ett inlägg åt henne, om varför hon "är som hon är" och anledningen till varför jag har henne just nu. (Om det är intressant såklart!?)

Nu skall jag dra, bättre update får ni när jag kommer hem till Bollebygd :)


Repris för tredje gången, haha, kan inte låta bli (a)

De sista bilderna

Becky som fotat :)







Nu är det bara TVÅ dagar...

... kvar av bloggtävlingen!
Kommer att dra vinnaren på Söndag kväll, alltså har ni även hela Söndagen på er att anmäla, eller kommentera ;)

Lycka till nu!

Bilden är länkad

Oxrar

När jag var yngre, sisådär 12-14 år var jag rädd för att hoppa höga och bred oxrar. De såg alltid så breda och maffiga ut, och jag trodde alltid att Idefix skulle stanna.

Jag vet inte riktigt varför jag fegade så, Idde kunde hoppa och var duktig så länge jag red. Även på Abbe vart jag lite osäker på just oxrarna.

Rädslan försvann rätt fort, mamma gav mig bra och simpla tips för att träna bort det. Hon sade att jag tillexempel skulle le löjligt stort när jag red mot oxrarna, och tro mig, det funkade riktigt bra!

Nu tycker jag bara att det är roligt att hoppa stort och brett, det är en så sjuk känsla och jag kan inte fatta att jag varit så osäker innan. Allt hänger på hur jag tar situationen.

Jag och Madde snackade häromdagen om just höga hinder och vi kom fram till att man inte skall tänka så mycket. Man vet inte hur det går försen man försökt, det är ingen idé att måla upp massa bilder i sitt huvud. Går det så går det.



För tre år sedan hae jag aldrig hoppat detta :)

Önskeinlägg

Tänkte passa på att be er om lite önskeinlägg! Mest för att det skall bli en mer läsvärd blogg, och för att det står lite stilla i mitt huvud just nu.

Det kan vara allt mellan himmel och jord, låt fantasin skena iväg! En liten grej ni kan tänka på är att om ni skriver
"mer åsiktsinlägg" så får ni jättegärna skriva lite roliga exempel på VAD jag skall tycka till om. Ibland ploppar det upp i huvudet av sig självt, men ibland står det lite allt för still.

Så ös på med ideér!


Dagens planer!

Hej på er! Sitter just nu helt nyduschad och lagar lunch, har inte end käkat frulle så jag går direkt på lunch. Brunch?

Jaja, idag är det ingen ridning för mig! Princess skall Maddes lillkusin få ha lite ridlektion på, inte ansträngande, och Pompay skall få stå i solen och göra det han är bäst på. Chilla.

Såhär ser min dag ut:

- Käka
- Gå till stallet
- Fixa stallet & pussa på hästarna
- Gå hem
- Packa och fixa mig
- Åka till Johanna och ha mysigaste kvällen på länge!

Hur ofta låter ni era hästar vila? Jag köra på en dag i veckan, ibland blir det ingen, ibland blir det två. Allt hänger på hur det ser ut med tävlingar etc.

Saknar sommaren!

Bara en grej

Svaret på talet förut var ingen negativ "jag tar åt mig" grej, nej, det var snarare ett förtydligande på vad jag menade. Kan en missförstå kanske fler gör det, bättre att göra det klart en gång för alla liksom ;)

Jag brukar sällan ta åt mig för mycket av kommentarer, kanske tänker efter men brukar alltid gå på min egen känsla. Sedan går det att misstolka vissa kommentarer negativt, även om det inte var menat så från början. Därför tycker jag att smileys är en skitsmart grej! (a)

Nu ska jag snart sova, natti!

Becky som fotat ;)

4 av 4

Hej! Nämnde tidigare idag att det var två ponnyer skulle ridas, det blev det dubbla. Madde har skadat sig och kan för tillfället inte rida, så då fick jag ta hennes hästar idag :) Inte mig emot!

Först red jag Zita, min framtids häst som Madde skall utbilda. Vi tog en sväng ut i ca 30 minuter. Hon är så galet fin, supermjuk i munnen och lyssnar bra för hjälperna för att vara 4 år.

Efter det skrittade jag Colly, red väl i ca 20 minuter i endast skritt. Konvalicent ridning :)

Princess stod näst på tur, och med henne tog jag en längre sväng. Red i ca 50 minuter och i alla gångarter. Hon var riktigt pigg och visste inte vad skritt var, varför skritta när man kan trava? ;) Imorgon är det vila för divan.

Pompe tog jag sist eftersom jag vet vart jag har honom även när det är kolsvart ute. Vi tog en skritt och trav runda på 45min. Småtravade lite på asfalten samt klättrade uppför en lång backe. Pompay vilar också imorgon.

Nu ligger jag och försöker få upp lite värme i kroppen, fryser!


Snyggt schabrak till fux?

Något jag är riktigt bortskämd med, är att jag kan ha exakt vilken färg som helst på Pompay. Han är snygg i allt ;)

Dock är det aningen svårare att hitta fina schabrak till Sessan! Har kikat runt lite men inte riktigt hittat något jag fastnat för. Min smak varierar en del och just nu är jag inne på stilrent med en liten tvist. Helt boring får det inte vara ;)

Marinblå är redan ute ur bilden, har säkert 5 marinblåa schabrak, haha.

Har ni några bra tips på snygga schabrak till Princess? I mitt huvud står det helt still...


Svar på tal

Petra om Om hon kan?:
1m är ju egentligen ganska pluttigt.. Men du får väl ta dig mer tid och ha två tävlingsponnyer?

Visste att någon skulle komma med detta, och ja, 1m är ingenting! Det jag syftade på är hennes teknik och hoppvilja, du ser ju själv att höjden spela ingen roll för henne ;) Ja, MIN tanke är att ha båda, dock får vi se vad mamma och Catharina tycker om den ideén ;)



Längtar

Åh! Bara jag som är tagga inför att tävlingssäsongen skall dra igång?

Börjar rätt sent iår, 11 mars är första planerade starten. Då blir det en lokal i Kungsbacka med Pompay, en mjukstart på 90 & 1m. Veckan efter det kör vi en till lokal i Borås (nära och bra) kanske struntar i att hoppa 90 då och kör bara på LB.

Efter det är det ganska oplanerat, skall hoppade den regionala hemmatävlingen, LB & LA och sedan vet jag inte. :)

Hoppas på att Sessan kan vara startklar till Borås, hade varit kul att ta med henne! Då kanske Pompay stannar hemma istället. (?)

När har ni era första tävlingar, är ni inte sjukt taggade?! :D




Hercross sadel

<

Hercross - Dressyr Sadel
Superfin svart dressyrsadel. 16' i sätet. 
Använd på C och D ponny med hög manke och smal rygg. Mjuk och skön sadel i superskick! 
Priset går att diskutera vid snabb affär.
Pris 3 000 kr (inkl. ev. moms)

http://hastutrustning.hastnet.se/sok/annons.php?aid=404746

Lycka

Ibland fattar jag inte hur bra jag har det.

Jag rider två sjukt fina ponnysar, som alltid och varje dag får mig att må bäst i hela världen. Jag har verkligen tur som får ha det såhär, sådan sjuk jävla tur!

Jag, och flera andra som jag känner måste bli bättre på att se vad vi har, och inte vad vi vill ha. För man blir aldrig HELT nöjd, har vi fått det ena måste vi ha det andra. (Fast jag måste säga att jag är väldigt nöjd med vad jag har nu, kan inte föreställa mig något bättre för mig!)



<3

Om hon kan?

Antar att de flesta inte har mig på facebook, och då antar jag att ni inte sett vår lilla Prinsessa hoppa än ;)

Jag skrev som ni kanske läste att hon blev finare ju högre det blev, och att hon hade ett jäkla klipp! Nu hoppade jag inte så högt, dels pga underlag och dels pga att jag inte vill pressa henne för hårt när hon inte har varken ork eller muskler. (Dock är jag sugen på att pröva henne i ridhuset på lite banhoppning, men vi får se)

Vi började på 50 cm, och höjde sedan successivt upp till 1m. Ni ser ju hur tekniken förbättras ;)





1m ser jättepluttigt ut (är?), haha, men ponnyn är G R Y M :)

Fina Sessan!








Godmorgon på er!

Hur ser min dag ut idag? Helt ärligt vet jag knappt själv. Två ponnyer skall ridas, stallet fixas och sedan är dagen väldigt oplanerad. Får helt enkelt se vad den har att erjbuda!

Vad ska ni hitta på idag? :)





Trollet

Eftersom många undrat vilken ras Princess är så kan jag tala om att hon är Welsh Cob. Hon är till och med halvsyster med Pompay, de har samma pappa! :) Kan även meddela att hon är lika gammal som Pompay, dvs 8 år i år och ca 141cm i mankhöjd. :)


Bästa timmen i veckan

Eller ja, en bland de bästa! Hoppträningen gick bra, fick med mig lite hemläxa vilket jag gillar att få, mycket enklare att planera ridpassen då ;)

Älskar hoppträningarna, det är glada och duktiga medryttare, Ulf är alltid go och glad och Pompay går som en klocka VARJE gång (nästan). Det bästa är att jag alltid är så nöjd efter träningarna, antingen för att det gått bra eller för att jag fått lära mig så mycket, oftast båda!

Idag handlade det mycket om korta&länga samt avstånd. Vi red på 3 olika linjer.


Vi började med kombinationen. Vanligtvis är det 3 galoppsprång (14m) och två galoppsprång (10,5m) men vi skulle lägga in ett extra, alltså 4 och 3 språng. Från början var det inte så högt, då var det inte svårt. Men så fort vi höjde blev det såklart svårare. Pompay var kanonduktig! Vi kom på linjen på olika håll.

Vi red även på en böjd linje med normalt 6 galoppsprång. Där skulle vi rida på 7. Den raka linjen var på normalt 5 galoppsprång, och där skulle vi rida på 6.

Jag kände inte att jag hade svårt att fixa avstånden på någon linje, men där de flesta fick problem var på de långa linjerna. På kombin ser man nästan direkt när man landat vad man skall rida på, men på de längre avstånden är det känsla som avgör. En gång blev det knas för mig, då räknade jag inte sprången, så trodde att jag låg för kort och så blev det för långt istället;)


Efter att ha ridit alla linjer så hoppade vi en minibana. Först det röda räcket till oxern på 5 galoppsprång, efter det kombin på 3 och 4 språng, och till sist det böjda spåret från räcke till oxer på 6 galoppsprång. Alltså normal, kort, normal. För mig blev det dock lite extra fram eftersom avstånden var storhästavstånd, men det löste vi ändå ;)

Vi avslutade passet genom att höja upp kombin till kanske 110cm, och sedan rida på de normala avstånden. (3 oh 2). Jag fick träna på att Pompay skulle håla gasen nere genom hela svängen, lite svårt eftersom jag är sämst på att stötta med min inner i vänstervarv.

Ulf mena på att för att kunna hoppa MSV måste man kunna ligga på en 10 metersvolt i tävlingstempo, även att det är innerskänkeln som är väldigt avgörande i alla fall. Med detta sagt visste jag exakt vad jag skulle träna på! ;) Skall försöka att rida på lite mer i dressyren när jag tränar galoppen, och så småningom kunna ligga på den där 10m volten.


Cred om ni orkade med hela texten, kände att den blev lite lång :(

Busig Häst ;)

Här får ni ett gäng busbilder, ibland när det bli lite jobbigt så kan det bli såhär :) Oftast helt oväntat :P


Princess 15 februari

Red igenom Sessan lite i hagen. Fick klartecken från Catharina att vi kunde raka henne, så då gjorde jag det innan jag red. En halvrakning fick det bli! Hon skötte sig kanon och stod blickstilla hela tiden, hon verkade tycka att det var rätt skönt att bli av med all päls.

Hon var riktigt pigg idag, undrar varför... ;) Ibörjan var hon ganska lugn och var väldigt mjuk i båda varven (!). Efter en stund tände hon dock till och det gick inte ens att trava då hon började studsa som en studsboll så fort jag kom åt med skänkeln. Galopperade henne en liten stund och efter lite lufthopp och bocksprång var hon fin. Jag nöjde mig ganska fort eftersom hon gått bra.

Passade även på att visa Becky, Linn och Linns mamma när Sessan hoppade. Har somsagt bara hoppat sockerbitshinder med henne innan så tänkte även pröva henne på lite högre. Ju högre det blev desto bättre hoppade hon, och satan vad hon laddar innan hindrena, måste filma någon dag ;)

Här har ni några bilder, resten kommer upp senare ikväll och imorgon :)

BECKY BUIJS SOM FOTAT ALLA BILDER, det är copyrigt :)
'Becky rakade en häst för första gången i sitt liv :)

Drar på hoppträning

Ni får övningar + film senare :)

Tävling i ca 30 graders värme går det med ;)

Vill ni se mer bilder från idag?

Här har ni lite sneakpeeks ;)


Nu drar vi och fotar!


Goa Becky är här, och det är photoshoot med Sessan i det fina vädret som gäller!

Ni får säkert resultat sen ;)

Någon är taggad, haha!


Hadet gutt!

What is love?

Lite småjobbigt att de två hästar man rider varje dag är störtkära i varandra. Speciellt Pompay ;)

Kolla filmen så förstår ni mig ;) haha!


Gårdagens outfits


Träns: Ihopplock med remont och guldigt swarovskipannband.
Sadel: Dressyr sadel från Passier
Schabrak: BR
Ländtäcke: Random
Damasker: Showmaster


Träns: Ihopplockat med remont och grönt swarovksi pannband.
Sadel: Robert Whitaker hoppsadel
Schabrak: JW
Skydd: Equi-theme
Förbygel: CRW (som förövrigt är för stor....)

Långt överliv

Något jag kommit på är att jag kan rida små ponnyer för att jag inte har så långa ben, men jag har däremot ganska långt överliv. Jag är 167cm, och kan rida cponny utan att ha allt för långa ben, dock ser det lite kul ut med överlivet ;)


Letar ni häst med enorm kapacitet?


Typiskt

Glömde sladden till kameran hos Madde, hade lite kul bilder och filmer från idag men antar att ni får vänta till imorgon istället :) Känner att det bli mycket "dagens" inlägg just nu, men det är så kul att skriva om och speciellt när det kommer in en ny ponny i bilden. Hoppas ni står ut eller blir det för tråkigt?


Vill även påminna om att det endast är 4 dagar kvar av bloggtävlingen, och såhär segt har det aldrig varit på bloggen innan! Vill ni inte vinna fina grejer eller? ;)

Pompay red jag igenom i hagen idag, han var fin men VÄLDIGT ofokuserad. Pompe har kärat ner sig i både Zita och Princess, men framförallt i Sessan. Därför tycker han att det är mycket viktigare att ha koll på dem än att lyssna på mig. Kan inte förstå hans prioriteringar, allvarligt? ;)


Sessan red jag en stund i PD. Hon har väldigt svårt för vänster varvet och därför körde jag lite trim idag. Så fort jag ber henne att böja sig lite i sidan och bara forma sig runt min vänsterskänkel så lufthoppar och bockar hon. Har funderingar på att hon kan ha ont eller något, skall be Pierre kolla igenom henne. Det kan givetvis bero på att hon inte är så stark och protesterar och försöker komma undan, men det kan ändå vara skönt att utesluta att hon har ont.



Ha en fin alla <3 dag alla :)

Dagen 13/2 (EJ PUBLICERAT INLÄGG)

(Skrev detta igårkväll, vet inte varför det inte publicerats, men här har ni det iallafall...)

Hello!

Dålig update idag, beror på att jag inte haft tillgång till internet eller dator fram tills nu.
Försov mig till 11, sedan hjälpte jag Madde ute på BORK. Klara blev vi vid två, och då åkte vi till stallet! Jag red först Prinsessan i hagen medan Madde red Zita och sedan red jag ut Pompay med Madde och Mango. Vi passade även på att frisera dem lite, P hade jättelång svans...

Själva passet gick bra, hon slappnade av fint i skritten och traven, för det mesta var hon helt stadig i formen och jobbad på jättebra. I galoppen var hon lite ostadigare, hon är väl inte så stark där ;) Vet inte om jag nämnt det, men hon har inte blivit riden regelbundet på minst två-tre månader ;) Prövade även att skutta över ett sockerbits hinder med henne, så jäkla häftig! Hon taggar som tusan och sedan hoppar hon enkelt över. Hon är väldigt rädd om sina bakben, och det är ju positivt :)

Pompay tog jag barbacka ut i skogen i ca 45min. Han var jättefin och jag kom verkligen åt honom bra idag. Vi travade lite på asfalten = stärkande och på grusvägarna blev det galopp. Sista rakan så släppte vi dem, så underbart att galoppera fort, speciellt när det går riktigt fort ;) Hästarna tyckte att det var roligt.

Tog lite bilder på tjejerna idag, lite mer på Sessan men även ett eller två på Zita. Tagna med skitkamera så det är inte världsbäst kvalité, jag tror ni överlever.

Pepplåtar

Jag är väldigt beroende utav bra och peppande musik innan tävling, speciellt hoppning! Känslan när man känner sig så sjukt bra och blir hypertaggad, huvudet är bara inställt på VINST.

Jag och mamma synkar alltid iphonen med bilen när vi skall på tävling. Så kör vi spotify på högst volym, då blir man T A G G A D.

Låtarna jag lyssnar på variear, min favorit just nu är Top of the World - The Cataracs, DEV. Min fina vän Becky brukar vara en bra låttipsare! ;)




Har ni något speciellt ni blir sådär extra taggade utav?

Min dag!

Morning!

Skall alldeles strax ut och hjälpa Madde. Hon jobbar på ridklubben idag, och eftersom hon i vanliga fall har oss på APLen så tänkte jag vara lite schysst och hjälpa henne :) Vi ska rida lite hästar och göra lite vanliga stalltjänster.

Sedan skall jag såklart bort till mina bebisar! Pompay skall jag ut och galoppera på, ha lite kul och samtidigt köra lite kondis. Prinsessan skall jag ta i hagen, ska bli intressant och se om hon har lika mycket överskottsenergi som igår. Var nära på att flyga av en gång, hon lufthoppade och bockade samtidigt, himla knepig situation!

Tänkte även fixa lite bilder, men det blir isådanafall tyvärr med min digitalkamera... Lev med det ;)

Vi hörs sen!

Det är så vi säger det!

Ni vet ju att jag och Madde var iväg och red Zita och Princess idag, något ni antagligen inte vet är att när vi lämnade Madkullen för idag så stod det två hästar bak i transporten!

Ja, ni läste rätt, Zita och Princess fick följa med hem till Bollebygd idag!

Tanken är än så länge att jag skall ha Princess över lovet för att vidareutbilda henne och "forma om henne". Inte för att det går på en vecka, men jag skall påbörja arbetet iallafall. Kanske stannar hon längre än denna veckan, men det vet jag först om en vecka.

Zita skall Madde ha nu när Colly och Bolero är skadade. Hon har erfarenheter från Dalhem med att rida in och utveckla unghästar, och det passar perfekt nu när Zita är fyra. Jag skall fortfarande ha henne om två år (förhoppningsvis) och jag kommer antagligen att rida henne då och då under tiden fram tills dess.

Har fortfarande inga foton på Prinsessan, men bli inte allt för besvikna! På onsdag skall Becky komma och fota mig, så då tänker jag tvinga henne att fota med båda ponnyerna.

Här har ni en redan visad bild på Zita iallafall!


Full rulle

Hej på er,

blev för en stund sedan klar med morgon passet, alla hästar är ute i sina hagar och stallet är mockat. Snart kommer Madde och då skall vi åka till Madkullen (Pompays stuteri) och rida två hästar. Carmenzita är den ena, halvblodet jag skall ha efter Pompay. Hoppstam och 4 år, kan bli spännande :) Sedan även Princess som jag red för någon månad sen, liten D och även hon jättefin.

Efter det skall ridskolhästarna ha lunch, och sen skall jag till Pompay :)

Såhär ser dagens outfit ut ;)

Tröja: HV Polo Byxor: JW Strumps: CRW

Hard Work, Work!

Jajamän, dags för lite jobb på ridskolan. Brukar i vanliga fall inte jobba här, men fick rycka in idag. Lite småtufft att gå upp tidigt efter igår, men vad gör det? Jobba måste man göra!

Det blir att ge hästarna frukost, sedan lunch och till sist har jag kvällen med :) Mellan det skall jag klämma in fotbollsträning och ridning utav Pompay med, haha, någon kommer lägga sig tidigt ikväll!

Tråkig bild

Fin Gris

Pompay skötte sig bra, och även mammi var duktig. Hon red i ca 40 minuter i snön, lite enkla grejer som åttvolter och tempoväxlingar. Det räckte gott och väl, i slutet var han fin :)

Nu skall jag få något i magen, och sedan skall jag ut till min kompis och ikväll är det klackarna i taket!

Vi hörs imorgon!

Helt seriös bild!!

Ridutrustning i vardagen?

Något jag ser oftare och oftare är människor som använder ridkläder i vardagen. Då menar jag inte ridbyxor, men jackor, mössor etc. Själv tycker jag inte att det är snyggt på något vis att gå runt på stan eller till skolan i exempelvis Kingsland jacka.

På horseshow eller i samband med andra hästevenemang kan jag tycka att det är okej, men endast då.

Likadant med tjejer/killar som åker i ridkläder i bussarna eller på tågen, tycker det är riktigt äckligt. När man åker kollektivt så får man faktiskt tänka på de personer i ens omgivning. Det finns allergiker och det finns sådana som tycker det är äckligt med hästlukt. Sedan vill jag inte springa runt i ridkläder på platser där jag kan träffa personer som jag inte umgås med nära eller i hästkretsen, det är bara så jag är.

Vad tycker ni om detta?




Ingen lust ...

... att rida idag. Hänt lite grejer som gjort mig så fruktansvärt deppig och trött men framförallt omotiverad att göra någonting. Låg i soffan hela kvällen igår och stirrade på facebook där ingenting hände överhuvudtaget.

Därför ska mamma rida Pompe idag. Jag åker med bort och gör iordning allt (kontroll behov) men hon får rida. Tror att mamma får ut mer av ridpasset idag än vad jag får, så det känns mest rättvist mot Pompay. Dessutom gör det mamma glad ;)

Hade jag haft en kamera att fota med hade jag absolut fotat, men nu är kameran på vift och jag tror inte ni uppskattar skitbilder, så då får det vara för denna gången.

Brukar ni kunna be era mammor/pappor om hjälp med ridningen?


Mamma tog oväntat över Pompay i julshowen i vintras. Både min och Nicos mammor körde ett lite annorlunda shownummer med hästarna. Jag och Nico visste ingenting, fatta chocken!
Mamma och Grisen i somras :)

Omgång 3 Div III Dressyr 2011

Sista omgången, laget låg inte jättebra till men vi var ändå taggade till tusen!
Vi kom dit i bra tid, jag hade en positiv inställning och fick en lagom uppvärmning. Pompay var lagom jävlig, sådär så att man blir lite småarg och det där nödvändiga jävla anamat plockas fram.

Inne på banan dog han, surprise! Denna gången red jag dock lite mer och jag var faktist inte helt missnöjd med ritten (även om jag inte var nöjd). Vi slog rekordet på 65% och satte ett nytt på 69,37% i ett helt nytt samt högre program. Minns att mamma kom springande med protokollet och var helt till sig. Hon vägrade dessutom säga procenten först, utan tvingade mig att höra på alla kommentarerna...

Efter en halvlång tävlingsdag hann jag precis tid för att kunna spela den avgörande matchen med damlaget, det hela hängde på hurvida vi skulle upp i division 3 eller stanna kvar i 4an ännu ett år. Matchen vann vi överlägset!
Lyckad dag med andra ord, två grymma vinster! :)

Fikamys i solen innan starterna :)


Nöjd!

Mamma lyckades ta en bra bild! Hon var lycklig.

Linn och Fargo!

Grand Prixen!

Var och kollade på Grandprixen idag tillsammans med Erica! Vi var där i max en timma, men vi hann ändå se Alexander Zetterman, Linda Heed, Malina Baryard och Douglas Lindelöw. Även Kristina Warg såg vi, rikigt kul att få se henne live, en riktig inspirationskälla!

Erica tog lite bilder som jag fick lov att lägga ut på bloggen, så här har ni de bästa! ;) (Det var svårt att fota i ridhus med ett skit objektiv)

Douglas

Kristina

Malin

Tror nog att Malin hade med sig den fulaste hästen i stallet ;)

Lite skillnad mot hur det ser ut i vanliga fall kan jag lugnt säga!

Göterborg HS närmar sig med stormsteg...

... och det innebär såklart en shoppinglista!


Som vanligt brukar jag alltid komma på saker med tiden, så listan kan bli lång. I år har jag dock en ganska liten budget så får allt försöka hålla det kort!

Animo ridbyxor, swarovski skärp, någon typ av boots, vinröda lindor och ett kimblewick bett. Det slinker säkert med något schabrak och ett par ridhandskar med, standard :)

Har ni någon inköpslista? Länka eller kommentera!

Snart lov!


Om några timmar slutar vi, måste bara hinna bli klar med våran tidning! Efter det är det lov.

Skall möta upp Therese efter skolan och hämta en förbygel hon skall sälja som eventuell kan passa Pompe. Ni får bilder sedan :) Efter det ska jag Stanna kvar i stan en stund och kolla Grand Prixen. Pompay skall bli longerad, så det gör jag när jag kommer hem.

Vad ska ni hitta på under lovet?


Glad tjej vettni! ;)

Omgång 2 Div III Dressyr 2011


På andra omgången var vädret mycket bättre, men tyvärr inte resultatet. Det låg kvar på samma nivå...

Denna gången var Elin med som coach vilket var väldigt tryggt och skönt. Vi lastade däremot ut Pompay väldigt tidigt, så han hann bli lite trött innan han kom in i ridhuset där luften var som i en bunker mitt i öknen. Ni kan nog gissa i vad de resulterade i? :)

Hur som helst lyckades vi på vårat sega framtåg skrapa ihop 65% och en tredjeplats, igen. Denna gången var jag dock inte nöjd, inte överhuvudtaget...

Glad tjej och snygg häst ;) MEN med en snygg lindning, Elin lindade denna gången!

Laget!

Inte jättenöjd ;)

Hur hårt sätter ni era senskydd?

Köpte ett par Pessoa läderskydd till Pompay i somras. Har dock bara använt dem två gånger för att jag tyckt att de är för små. Och då menar jag att det känns som att läderspännena sitter för hårt.

Jag måste erkänna att jag inte är så haj på det där med hur hårt man skall sätta skydden överhuvudtaget. Brukar variera lite för att det inte skall bli lika hårt eller löst hela tiden. För mycket av något är aldrig bra!

Nu till saken, jag är sugen på att börja använd skydden och ge dem en chans! De är så jäkla snygga och det känns tråkigt att behöva göra sig av med dem.

Så, hur hårt ska/kan man spänna skydden utan att det ger skada, hur gör ni?



Så fina!

Borås Grand Prix!


Idag drar Gina Tricot Borås Grand Prix igång borta i ridhuset där vi är på tisdagar i vanliga fall. Kända ryttare som Malin Baryard och Douglas Lindelöw har redan anlänt och kommer idag delta i de första klasserna. Även Helena L, Piia Pantsu, Royne Zetterman, Peder Fredricson och Lisen Bratt Fredricson kommer att tävla under helgen.

Jag skall antagligen in och kolla imorgon efter skolan en stund. Man får passa på medan det är så nära och när man ändå är i Borås.

Någon mer som ska dit och kika under helgen? ;)



100% ärlig

Tänkte göra en liten rolig grej, nämligen en typ av frågestund!

Ni får tills 00:00 ikväll på er att ställa frågor som ni absolut vill ha svar på. De 5 första svarar jag HELT ärligt på. Ni kan kommentera anonymt om ni tycker det är jobbigt ;)

Svarar på frågorna imorgon ;) (Men det måste bli fler än 5 om jag skall fråga såklart!)


Så trött

Vilken dag, känns som jag hunnit med en del!

Skolan rann iväg rätt fort idag, fick väl inte gjort jättemycket så lite eld i röven kan behövas imorgon då tidningen skall vara helt klar på Fredag.

Direkt efter skolan var det stallet. Red upp till ridhuset med Elin och Baltazar. Pompay var fin men lite ringrostig. Mjuk och fin i munnen, han sökte dock inte riktigt upp stödet i tygeln. Det är som Ulf säger "Det är inte ryttaren som skall dra hästen i munnen, utan det är hästen som skall dra ryttaren i handen". Körde lite enkla och roliga saker, bra start på dressyråret kan jag nog ändå säga! Inga direkta fighter ;)

Efter det kollade jag på hoppträningen, brukar ju vara med själv men var idag endast med som banpersonal/hundpassare. Helt okej för min del, intressant att bara lyssna och kolla ibland med.

Nu borde jag nog sova, är riktigt trött och klockan står på 06:00 imorgon.

Sov gott!


Mockning = lätt

Julia om En vanlig dag i stallet!:
Fatta inte riktigt mockgrejen, eller mest bilden?:O
Kan du inte förklara i ett inlägg?;D

Enkelt, finns en lucka ut till gödselstan längst ner i Pompays box (som är ganska lång...). Bara att öppna och slänga ut skiten, klart! Det underlättar även att Pompay bajsar längst ner vid luckan i en enda hög ;)






Upp mot ridhuset!


Hello!

Skall upp till ridhuset med Linn och Elin idag. Har inte riktigt tagit tag i dressyren ännu, så dressyrsadeln skall på för första gången iår. Ajaj Fanny!

Har självklart ridit dressyr, men inte rena dressyrpass i syfte med att träna för ex. tävling eller programridning. Utan mer "dressyr fast med bommar". Ska dock bli skönt att få sätta sig i en riktig dressysadel och bara jobba igenom honom med lite skolor och sådant där. Hoppas att han lossar idag, varit lite bångstyrigt det senaste!

Ni kanske får en lite utvärdering på det sen (A)

Hejdå!

Inför första omgången av Div III dressyren i höstas :)

Omgång 1 Div III dressyr 2011

För att få lite variation i inläggen tänkte jag publicera lite text och bilder från min allra första dressyrstart med Pompay, och någonsin överhuvudtaget! (Endast kört på programridningar inom klubben innan).

Såklart var man lite smånervös, det här med dressyrtävling var helt nytt! Kunde knappt några regler alls, och visste inte heller hur lång/kort framridning jag skulle behöva. Jag minns att det var ett riktigt oväder, det åskade, blixtrade och spöregnade!

Pompay var rätt fin ändå, lite spänd på framridningen kanske, men man kan kanske inte kräva så mycket med tanke på vädret. Inne på banan dog han, haha, jag var så ARG. Vi lyckades ta oss igenom programmet trots att han vart lite seg, trots att bokstäverna inte var korrekt placerade och trots att nästa ekipage stod redo utanför staketet inne i ridhuset. Den extra ponnyn inne på banan genererade i en ofokuserad kuse som sprang och flirtade i nedre delen av banan. "suck!".

Jag var väldigt missnöjd efteråt, visste att vi kunde 10ggr bättre än det vi visat upp. Trots att allt var så "uselt" så kom vi trea på 65,09 %.

Pompay och stall, transport och lagkompisen Fargo.

Framridning

I väntan på första prisutdelningen i Dressyr. Notera den "snygga" (hastiga?) lindningen...

Prisutdelning!

Ärevarv! *Ignorera den äckliga ryttaren och kolla på den äckligt snygga ponnyn istället!

Vad gör jag? Haha?

Linn och Fargo!

Hola senoritas

Det sticker över hela kroppen och kliar som f*n. Kan ni gissa vad jag gjort idag? ;)

Rakat såklart! Äntligen har min nallebjörn blivit något som liknar tävlingsponny iallafall. Skönt! Han var mycket snällare att raka idag än sist. Ioförsig är han alltid snäll men han har det senaste blivit väldigt otålig och stått och stampat med benen så fort jag skulle raka dem. Idag tog jag benen först och sedan rullade det på utan problem.

Fick gå hem från Bollebygd idag, var väl inte jättekul men motion fick jag. Tog ca 40 min att gå hem, och sedan 15min att gå till stallet. Så motion har jag fått iallafall, det firar jag med lite nödvändigt pluggcandy, B&J! Man kan ju inte göra av med fett utan att fylla på nytt right? ;) haha

Vet inte om ni märkt det men nu när det är svårt för mig att ta mig överallt med moppen så har jag pausat med fotbollen. Får helt enkelt dra igång igen när jag kan köra den igen och ta mig till saker själv. ;)

Allt för just nu!

MangoTango! Becky som fotat

Kul fråga!

STOR hiss till denna tjejen som skriver bra och tänkvärda kommentarer
Jessica om Svarelisvar:
Jag gissar att du tänkte ha stor häst sen? Har du några (dröm?)mål framöver, alltså på stor häst? Hade varit kul att höra dem. Jag måste ju bara tillägga att du har en svår uppgift att hitta en efterträdande läckerbit som ens är hälften så tilltalande som Pompay ;) Är lite förälskad i honom vettu, haha :P

Japp, det skall jag! Just nu är tanken att jag skall ta hem en utav Pompays ägares stohästar. Carmenzita, ett halvblod e. Carland. 4 år fyller hon i år (tror jag) och ja, hon är inriden men inte så utbildad ;)

Mina mål är såklart att tävla minst MSV! Sedan vart det hamnar beror på vilken häst man får. Så vi får helt enkelt se ;)


Zita :) Sarah C som fotat!

3 hästar + vattenläcka

Hej på er, precis kommit ut ur duschen efter 12 timmar utomhus.

Dagen började med APL på Bollebygds RK där vattenledningarna till vattenkopparna spruckit. Det var vatten i stort sett alla spiltor och i en spilta där det varit en riktigt stark stråle hade hästen ryckt sig loss. Stackars hästarna!

Vi slängde iallafall ut allihopa och lät dem käka morgonhöet ute i hagen. Därefter tömde vi nästan alla spiltor som var helt vattenfyllda. Det var riktigt slitigt och tog sin tid. Efter att ha fixat allting i stallet så red vi. Tanken var att vi skulle fått flera hästar ridna men eftersom vi var tvugna att fixa läckan så försvann en del tid.

Jag red Riddaren (Apple´s first knight). En småjävlig liten C-ponny som inte skött sig på lektionerna. Fick höra att han slängt av 4 barn inom loppet av några veckor. Tror det beror mest på understimulans. Han kändes pluttig men var riktigt rolig att rida. Kom åt bra med skänklarna och körde på lite öppnor, skänkelvikningar och framdelsvändningar. Efter ett tag slappnade han av och var riktigt fin i skritten och traven. Prövade att länga traven och vilket steg han fick, så gulligt!

Riddaren

Efter det åkte jag till stallet och red Pompay. Han var helt okej. Vi red till ridhuset och körde med lite travbommar och ett räcke samt några sockerbitar. Hade fel skor och fel vantar för att rida "seriöst". Tumvantar och vinterriskor. (Jag vet, jag ÄR känsligt för sånt...) Så det gick inte så himla bra.

Efter det red jag Colly. Jag och Madde red ut en sväng. Han var fin, lite stark emellanåt möjligtvis :) Red honom i ganska låg form i traven, speciellt i uppförsbackarna så han fick trycka på lite mer bakifrån. Ni skall bara veta hur fint och skönt steg den hästen har! Me Gusta ;)

Nu sitter jag och redigerar lite bilder på ridskolhästarna. Tog på nästan alla förra veckan utom 2 så jag passade på att ta på dem idag. Tog även nytt på Aramis eftersom jag inte var nöjd med hans förra bild (a)

Tjarna

Aramis

En vanlig dag i stallet!

Tog för några veckor sedan lite bilder som visar lite hur en dag i stallet för mig kan se ut. Det är inga vidare bilder men tänkte att ni kunde få se mina rutiner ändå ;)


Först brukar jag mocka. Pompe är väldigt lätt att mocka hos, han bajsar ca 3 högar längst ner vid luckan, precis på samma ställe. Mockningen tar ca 2min. Jag har bädd så tar bara ut skiten.


Sedan fyller jag på vatten, Grisen har som ni ser en rosa hink (a) Manligt!


Efter det gör jag kraften. Pompay får:

Morgon:
1 kg Hippo Alfa
1/5 mått mineraler
0,5 kg Betfor

Kväll:
1 kg Hippo Alfa
1/5 mått mineraler
0,2 kg betfor

Vid vila halverar jag all mat.



Tillsist gör jag höet, kvällshö brukar han få i ett finmaskigt nät.

Morgon: 4 kg ute i hagen
Lunch: 4 kg ute i hagen
Middag: 2 kg ute i hagen
Kväll: 7 kg i boxen

Hömängden pendlar lite mellan 20 och 16 kg beroende på hur blött höet är. Viktigast är mängden och inte vikten! :)

Uttal ;)

Jessica ([email protected]) om Vilket märke är eran favorit?:
Du, jag har en lite... annorlunda fråga. hur uttalas Pompays första del/stuteri(?) namn? Jag kom på mig själv med att tänka "Armanis" alltså med "man":et som <- tagel, inte "armannis" eller "armanisss". Haha, aja du kanske fattar :P En stavning och flera uttal. Så är det ju överallt :) Svara gärna i ett inlägg (a)
Hej! Det är ett ganska vanligt problem när det gäller Pompe. Oftast ligger problemet i att de säger "Aramis Pompay" istället för "Armanis Pompay". Väldigt jobbigt och störande!

Hur som helst så säger jag Armanis med "man"et som man säger om hästens man. ArMANis. :)



Godmorgon!

Dags för APL, vi hörs sen!


Colly


*Detta inlägget skulle ha publicerats för 3 timmar sedan, krångel med stort K...*

Hello!

Red ut tillsammans med Erica idag. Hon fick låna Pompe, så red jag Colly. Vi red ut i ca 45minuter, jättemysigt! Pompay skötte sig kanonbra och Colly är lika kul att rida som vanligt. Han var väl lite stark och smådrog lite i galoppen, men inget okontrollerbart iallafall.

Det är så nyttigt för mig att rida den hästen eftersom han kräver maximal benstyrka och en stark sits då han annars blir riktigt stark. På Colly tänker jag HELA tiden på att hålla om stenhårt, även om det knappt är 1/4 del av vad han behöver. Detta gör att jag tränar mig själv lite mer på ben och sitspunkten än vad jag gör när jag rider Pompay.

Nu på kvällen var jag hos mormor och morfar och käkade middag. Var lite som en zombie kände jag. Däckade i deras soffa efter middagen och sov i två timmar. Inte så konstigt med tanke på att jag sov ca 4 timmar inatt.

Jag och Colly förra våren

Antarktis?

Riktigt kallt är det nu! På ridskolan har vattnet frusit så de har fått ta upp en brandbil för att kunna ge hästarna vatten. Själv fryser jag bara utav att kolla ut...

Det är så jäkla tråkigt att rida när det är så kallt, spelar ingen roll hur mycket man har på sig eller hur "bra" vinterridskor aman har, för tårna och fingrarna blir till is ändå.

Har ni något bra tips på hur man håller sig varm om fötterna?




Dåligt av mig!

Hej på er!

Har varit i Kungsbacka med mormor, morfar och syrran och shoppat lite idag. (Juklapp från mm&mf). Fick köpt en del fint faktiskt, nöjd :)

En galet snäll tjej som heter Madde red Pompay åt mig idag. Visste inte riktigt vilken tid vi skulle vara hemma från stan och skall iväg igen om 1,5timme. Därför var det bättre att veta säkert att han fick röra på sig idag!

Skall somsagt iväg snart, gör nog några tidsinställda till imorgon så det inte blir så tråkigt (a)

Vad gör ni ikväll? :)




Mål 2012

Träffade Tedde på bussen häromdagen och vi diskuterade hennes mål för året litegrann. Plötsligt gick det upp för mig att jag inte direkt satt några mål för 2012, jag sätter ALLTID mål. Hur kunde jag glömma!?
Så vi kör en runda med hopp och dressyr mål för 2012 helt enkelt!

Hoppning



Detta året skall främst handla om att känna mig riktigt säker i LAn och även att ta steget upp på MSV. Alltså skall jag först sätta två nollor till och får riktigt bra och säkra rundor med placeringar. Steg två är att hoppa lite LA+5 och sedan när vi känner oss redo ta steget upp på MSV.

Tänker satsa mer på meetings än på endagars tävlingar. Tycker meetings ger så mycket mer!

Dressyr



Hade tänkt starta lite i lag, men det blev inte så. Tänker istället starta lite när jag känner för det. Tävlingar på klubben, eller lite clearrounder är även det något att tänka på. Främst LB-LA nivå :)

Vilket märke är eran favorit?

Fick en liten idé när jag så några kommentarer. Det hela handlar om vilket ryttarutrustnings märke som gör snyggast grejer JUST NU.

Så, vilket ridklädesmärke är snyggast?


webvoter-omröstning
Vilket märke har snyggast ridkläder?

Equiline
Gersemi
HV Polo
John Whitaker
Kingsland
Pikeur

Se resultat



Svar om tröja

Matilda  ([email protected]) om Bilder del I:
GALET fina bilder! Fastnade för din tröja, vad är det för någon och finns den att köpa? Löööve it, haha :)

Jättefin outfit och ett minst lika snyggt ekipage. Varmt lycka till i fortsättningen med honom
Den kommer från HV polo och jag köpte den på My One för 845kr.

Den finns bla. HÄR

Tack! :)

Navy S

Hv polo levererar!

Tycker för det mesta om HV polo, de har nästan alltid fräscha färger och snygga tryck. Hiss från min sida ;)

Vad tycker ni?



Transporten

Ibland känner jag mig lyckligt lottad som har en ponny som lastar sig själv, inte rör sig en millimeter under körning och som kan stå i lugn och ro ensam i transporten mellan klasserna. En riktig klippa!

Det är alltid någon ponny på tävlingsparkeringen som ballar ur och står och sparkar i transporten så att det låter som att den skall falla samman vilken sekund som helst. I vissa riktigt äckliga fall fastnar hästen över frambommen, det är i sådana lägen som jag är lycklig att Pompay är så lugn.

Likadant med lastning, jag förstår inte hur man orkar stå i flera timmar innan tävling för att få in hästkraken i transporten. Jag vet ett fall, där de försökt få in ponnyn i flera timmar utan resultat. Att stå 4 timmar innan man egentligen behövt åka är varken roligt eller hälsosamt för varken hästen eller människan. Hur orkar man ens med att tävla sen? Det tar så himla mycket energi...

Hur är era hästar när det gäller lastning?



Becky som fotat :)

Glöm inte av att svara!

webvoter poll
Vet ni hur man utövar hästpolo?

Ja
Nej

View results

Hoppträningen i Onsdags



Efter lite egen uppvärmning jobbade vi med övergångar i galopp. Länga och samla osv. Efter det påbörjade vi en enkel övning.


Först red vi bara över räcket. Där de grås sträcken är, rätade vi upp oss lite och hade en mer samlad galopp. Händerna skulle vara burna. Där de svarta sträcken är skulle vi öka galoppen lite. Detta var jättebra för Pompay, satan vad han kubba det sista ;) Vi gjorde detta i båda varven.


Sedan gjorde vi nästan likadant över oxern. Vi skulle rida dem ner i bottnen på oxern, och bara öka på galoppen om vi kände att vi behövde det efter hindret.


Efter det gick vi på serien. Det var först en studs, galoppsprång, oxer, studs, galoppsprång och räcke. Denna övningen är extra bra för bakbenen, då hästarna lätt glömmer av dem över oxern när de istället ser studsen. Vi höjde i slutet upp oxern och räcket lite. Pompay drog sig mycket åt höger, men det löste vi genom att jag bara stöttade lite extra med högerskänkeln.

Sista övningen var att rida på den böjda linjen. Från oxer till räcke, och tvärt om. Det höjdes successivt. 7 galoppsprång skulle vi gå på, vilket kunde bli aningen trångt. Det var svårt att hitta rätt avstånd utan att ta för mycket i broms eller gas. Jag hade jätteproblem med att hitta avståndet när oxern blev högre, vilket är ovanligt då jag tycker det är enklare. I vilket fall blev det okej tillslut efter många omridningar, jag fick till avståndet bra det sista men då slarvade Pompay med bakbenen istället... 130cm slutade oxern på och räcket låg väl kanske på 110. :)





Svarelisvar

bella om Om Pompay:
hur länge ska du ha honom? är det meningen att du ska köpa han sen med eller? :)

Tills jag inte får tävla ponny längre, dvs två år till. Nej det är inte meningen att jag skall köpa honom ;)

Julia ([email protected]) om Blö:
Blir han tokig efter vila eller bara lugn?

Han är som vanligt :)



Tävlingar 2012

Har ÄNTLIGEN kunnat spika lite tävlingar, inte velat planera något innan jag visste hur det blev med mätningen.

Såhär ser det alltså ut än så länge, listan fylls väl på allteftersom, ni vet säkert hur det är när man planerar för långt fram ;)


Syns vi någonstans? Om ni skall tävla runtom Västra götaland, Halland eller Göteborgs distriken, vart åker ni då?

Några meetings är även inplanerade, kulkul!


Nu får ni hjälpa mig!


Vet ni vad hästpolo är, eller hur det utövas?


Kryssa i Ja eller Nej i rutan nedanför. Gör somsagt detta till ett av mina skolarbeten ;)



webvoter poll
Vet ni hur man utövar hästpolo?

Ja
Nej

View results

Nytt från JW

Såg via RWS facebooksida lite bilder på ett par nya ridbyxor från JW. För ett år sedan - hade jag ÄLSKAT dem. Men nu vet jag inte riktigt, passar inte ihop med min kavaj och resten av min utrustning. Det är väl isåfall det röda JW schabraket, men tänker ju inte köpa ett par ridbyxor för att det passar till ETT schabrak ;)

Nä, det krävs lite mer än såhär för att slå min Animo, stor kärlek till dem!

Vad tycker ni, Hiss/Diss?
Bilden är redigerad av mig, bilderna kommer dock från Ride With Style.

Effektiv!


Igår vid ungefär samma tid satt jag och var hyperstressad över att jag inte skulle hinna bli klar med mina artiklar och reportage till nästa vecka, visste inte ens vad jag skulle skriva om.

Nu helt plöstligt är artikeln på engelska klar, intervjufrågorna till mitt reportage är skrivna och min Notis är även den färdig. Effektivt och mycket mer hälsosamt, hatar att behöva stressa...

Vi håller just nu på med ett tidningsprojekt i skolan. Vi är i små grupper om ca 6 personer och uppdraget är att skriva en hel tidning om livsstil. I vårt fall är det olika livsstilar, vissa åker skidor, anda djur och jag hästar. ;) Har änsålänge lyckats skriva en hel artikel om Hästpolo på engelska. Tänkte att ni skulle vara en del i den uppgiften!

Lägger upp ett enskilt inlägg om det sedan,  vi hörs ikväll  då även en utvärdering av hoppträning kommer :)


16 dagar kvar!

Klicka på bilden för att komma till tävlingen ;)


Svar

Alina om Bilder del IIII:
vart har du köpt bensydden?! älskar dom!! <3 :D

Mina Veredus Olympic är köpta under Stockholm HS förra året ;)



Tova ♥ om Undra om jag får någon sömn inatt?:
Helt stöööört fin bloggdesign! :O Är det du som har gjort den? Om du har det, i vilket program?

Tack! Ja det är det, jag gör dem i Photoshop CS5 :)


Tina :) om Plötsligt slog mitt hjärta en volt:
Vilken himla snygg häst!! :) red själv hingst i ett och ett halvt år, innan han blev kastrerad, har han dock fortfarande på foder! Därför är det intressant att veta hur din hingst är, går han bra att hantera kring andra hästar?

Härlig blogg dessutom, tittar gärna in här igen! :)

Han tackar! Pompay är helt grym i hantering kring andra hästar. Visst, han brusar upp lite ibland när man rider förbi hagar med nyfikna hästar i eller på tävling, men hemma i stallet är han som en klocka. Jag kan till och med låta honom stå lös i stallgången efter ridpass när jag är själv i stallet, då står han där och hänger. Ibland glömmer nog både jag och han själv av att han är hingst ;)

Du är välkommen tillbaka!



Utvärdering av hoppningen på BFK

I allt virrvarr med mätningar hit och dit så glömde jag helt av att utvärdera och skriva om hopplektionen vi hade i skolan igår!

Red samma ponny som förra gången, Pinter! Liten D-ponny, reglerbar med mycket egen motor.

Senast var han väldigt fin på framridningen, kom åt honom riktigt bra då och han var riktigt fin i slutet. Denna gången var det svårt att hitta knapparna, det fanns liksom ingen bjudning fram till bettet...

Jobbade mycket med tempoväxlingar och sket i formen, visste att han skulle vara het på gröten så lite lydnad var ju inte helt fel att börja med ;) Det roligaste med denna ponnyn är helt klart galoppen, vilken surprise han bjuder på! Från att gå från en kort och ganska stötig trav till en luftig och stor galopp som jag knappt kan sitta ner i...

Själva hoppningen var väldigt okomplicerad, svårigheten satt i att få honom att gå i samma tempo mot alla hinder, och inte sticka iväg som en annan raket. Det var sammanlagt 5 språng. En linje var lite knixig, 14m och 4 galoppsprång på en storgalopperad och pigg ponny... Det gick väldigt bra tillslut när vi väl kom överrens!

Banans höjd låg väl på 85cm den sista rundan, vilket jag tyckte var bra. Det blev lite tjaffsigt mellan hindrena och jag fick verkligen ta tillbaka honom, annars hade jag aldrig hunnit med alla hinder!

Rolig lektion i vilket fall! :)

Bildkälla

Morsning!


Såhär kommer min dag se ut idag!
- Skola
- Besöka BT
- Slutar 14:00
- Hem
- Hoppträning!

Har tråkigt nog ingen som filmar hoppträningen imorgon, någon som kan tänka sig att ställa upp? ;)




RSS 2.0