Good feeling

 
Hello! 
 
Red Lillen i alla gångarter igår i ridhuset, och vet ni, han var riktigt jäklig! Märks att vi inte jobbat ordentligt på några dagar, har ju mest jogat runt honom, har visserligen krävt lite mer för varje gång för att se hur han reagerat på upptrappningen, men inte som idag. 
 
Efter att ha känt på honom i alla gångarterna så jobbade jag med mååånga övergångar. Var väldigt konsekvent och han blev lite smått förbannad på mig ett tag, tyckte nog att det var onödigt att sakta av eller stanna var 10 meter, haha! Avslutade när det kändes bra, och fokuserade på att hitta en bra inomhus galopp. Ska vi hoppa 120 inomhus i vinter, så är det bara att nöta och hitta en hyffsat samlad galopp men med massa massa power i. Det går nog bra! Fick rida på rätt hårt framåt och sedan samla för att ha inte skulle släppa bakbenen allt för mycket i själva samlingen. En fråga om styrka ;) 
 
Nöjd oavsett! Lindade honom fram över natten, tyckte att han var lite väl gallig. Han var dock lika gallig på båda fram, så tror inte att det har med hältan som var att göra. Blir spännande att se hur han känns imorgon, förhoppningsvis piggare! :) 
 
Vi hörs sedan ;) 
 
 

Brunt - så snyggt!

 
Något jag har varit inne på ett litet tag är att inföskaffa en brun kavaj. Har börjat tycka att det är riktigt, riktigt snyggt, speciellt på skimmlar! 
 
Det enda "problemet" är väl att Lillen har svart utrustning. Men jag tänkte att det kan vara snyggt att blanda lite! För jag kommer inte köpa ny hjälm isåfall, utan kommer ha min JW till. Då blir det svarta stövlar, svart hjälm, brun kavaj, brunt schabrak+huva och svart utrustning på Lillen. Kan bli snyggt! 
 
 

Lite halvkasst

 
Updaten här är väl inte riktigt som jag önskar, eller som det varit. Blir en del mobilbloggning och mobilbilder, men det är inte mycket jag kan göra. Fotbollen, Lillen och skolan tar sin tid, och där ligger prioriteten. Uppdaterar dagligen, men det blir inte som innan, utan nu kanske det bara hamnar kring 1-2 inlägg per dag - tyvärr! :( 
 
Matchen idag gick helt okej! Spelade med U19 laget, och vi vann med 5-0 så det var ju nice! Imorgon är jag ledig, men drar inte ner på tempot för det. Ska försöka traggla lite matte på morgonen innan jag sticker iväg till Trend och jobbar där några timmar med inventering. På em. skall Lillen ridas, och sedan ska jag hoppträna Linns fina ponny Curre på kvällen. Roligt roligt! 
 
Curre är en ganska orutinerad kille när det kommer till hoppning! Ska bli kul att se vad Ulf tycker om honom, om han tycker samma som jag - att det är en kanonponny! :) 
 
Nu ska jag sova, haha, natti! 
 

Klipp från när jag hoppade Curre lite i vintras :) 
 

Tisdag

Hej!

Började 12:15 idag, så gick upp 08:00 och åkte bort till stallet och tog en morgontur på Lillen! Red en runda på 40 minuter, skritt och trav! Han var riktigt pigg, haha, var rädd för allting och steppade från vänster till höger nästan hela tiden. ;)

Nu sitter jag i skolan och väntar på att min sista matte lektion ska börja. På tisdagar har jag två matte lektioner och en kemi. Så det är ganska nice! Slutar dock 16:20, så det är lite surt, men det är skönt att man hinner rida på morgonen!

Ikväll är det match! Hörs sen ;)


Klippmaskiner!

 
Hej! 
 
Jag är lite inne på att köpa en klippmaskin, men vill veta vilket märke/modell som är bäst. Har faktiskt ingen aning! 
 
Så ge mig lite tips på bra klippmaskiner, öppen för alla förslag! :) 
 

v 35

 
Hejsan! 
 
Började dagen med lite inriktningsdag tillsammans med skolans första och andraårs elever. Vi red en långritt tillsammans, ganska nice att rida ut så många! Det gick bra iallafall, ingen flög av detta året. :) 
 
Nu tar jag det lite lugnt, ska göra iordning en sallad innan jag sticker bort till stallet tillsammans med Linn. Ska upp till ridhuset, blir ungefär samma upplägg som när jag var uppe senast. Kan nog rida lite större serpentiner, och rida ut hörnen mer än vad jag gjorde senast. Är som ni vet väldigt nogrann med konvalicent ridning, även fast det inte är i sådan hög grad i detta fallet. Min första c-ponny fick jag rida igång mångar gånger. Fick speciella scheman av vet. som jag följde, så jag har rätt schysst koll på hur fort jag ska gå framåt. Men som sagt, han stod i 6 dagar, och det är vetenskapligt bevisat att en häst inte förlorar kondition och muskelmassa på 2 veckors vila. Så jag behöver inte ha det i åtanke iallafall. :) 
 
Här har ni veckans schema! 
 
Mån: Ridhuset, skritt & trav. 
Tis: Uteritt, skritt och trav 
Ons: Ridhuset, alla gångarter 
Tors: Ridhuset, alla gångarter
Fre: Uteritt 
Lör: Uteritt 
Sön: Vila 
 
 

Hello!

 
Idag har jag hunnit med en del grejer faktiskt! 
 
Började dagen med att åka bort till Lillen och rida ut en sväng. Håller mig till jämna underlag under några dagar till, väntar även lite med galoppen. Han har ju vilat i 6 dagar, inget han förlorar någon kondition på, men tar det ändå lugnt. Har gott om tid till nästa tävling så har inget att stressa till. Med facit i hand hade vi väl kunnat åka och tävla i Varberg, men somsagt, jag har inte bråttom, och då är det bättre att verkligen ge honom lite extra tid att stärka sig där vrickningen satt. På onsdag går jag upp till ridhuset och rider som vanligt igen, men riskerar ingenting. :) 
 
Sedan åkte jag och mamma och hälsade på Pompe! Han går på bete för tillfället tillsammans med ett sto han betäckt, så han verkade nöjd och glad. Saknar honom lite då och då, men vet att han kommer hamna rätt snart ändå, förhoppningsvis. 
 
Nu ska jag snart på kalas, sedan är det nog plugg som gäller, märks att skolan är igång igen... 
 
Mammi och Grisen! :) 
 

Lycka!

Bästa hästen! Han kändes jättefin!


Good news!

 
Hej allihopa! 
 
Sorry för halvkass update igår, men det blev lite spontanutgång på kvällen och innan dess lite äventyr tillsammans med Kajsa. Så jag hade inte så mycket tid till bloggningen. Just det! Jag pluggade matte också... 
 
Igår var Emma (Lillens ägare) ute och kollade på honom. Han har blivit mindre och mindre halt för var dag, inte haft varken svullnad eller värme och har varit precis som vanligt i övrigt. Kändes väldigt skönt att Emma kunde komma ut och kolla på honom, hon både känner hästen och har ganska så jättemycket mer kunskap än vad jag har ang hältor osv. Men hon konstaterade att det inte är någon fara, det var antagligen bara en vrickning. Och han haltade inte när jag sprang med honom, så det är ju ett supertecken! 
 
Vi kom överrens om att jag skulle testa att jogga honom lite i ridhuset idag. Jag känner ju bäst från ryggen om han fortfarande är lite stapplig. Håller tummarna för att han känns fräsch! 
 
Annars har jag fotbollsmatch idag, och kalas, och grillkväll ikväll. Där i mellan ska jag hinna kolla EM-finalen! Hoppas jag hinner kika på Roffe innan matchen börjar... Får se hur mycket update ni kan få, men en liten uppdatering om hurvida han känns idag kommer ni såklart att få :) 
 
 

Det där med spö

 
Kom och tänka på en sak, och det enda som jag faktiskt känner att jag saknar bland min utrustning, är ett snyggt tävlingsspö! 
 
Just nu har jag gamla halvtaskiga skitspön, varken snygga eller speciellt effektiva. För det är ju det man är ute lite efter, något som är effektivt direkt, och något som framförallt inte är för kort! Snackade med Ulf om det lite häromdagen, att det är konstigt att folk inte rider mer med dressyrspön till vardags. Att rida med dressyrspö på rätt sätt (går inte igenom det nu) leder i slutet till att hästen är väldigt känslig för skänklarna, och framförallt, har respekt för skänkeln. 
 
Nu sladdade jag ut lite på andra ämnen här, ett nytt tävlingsspö snackade jag om. Som sagt, de jag har är inte vidare fina, eller hela för den delen (tolka det inte fel, haha). Jag vill ha ett snyggt svart spö, med lagom tjockt grepp, helst ett litet klistrigt material på handtaget och framförallt - exakt 75cm långt. Längre får det inte vara, och jag vill ha så långt som möjligt. Det får inte vara klumpigt, utan ska ha lite "schvung" men det får däremot gärna ha lite snygga swarovskistenar. 
 
Något sånt här! :) 

Stolt svensk!

 
Åh fyfan vad gött! Brons, det är ju hur bra som helst! 
 
Hann bara se Angelicas och Jens rundor, sedan var jag tvungen att ägna mig åt fotbollsträningen. Men tro mig, jag kollade så mycket jag kunde! Har sådan sjuk inlevelse också, skriker nog minst lika mycket som på plan, haha. Så ja, jag missde den riktigt spännande delen, men jag var ganska säker på att det skulle bli en medalj med två nollor hos de två förstaryttarna. SÅ JÄVLA BRA! Pricken över i:et vore ju en individuell guld medalj igen... ;) 
 
Grattis till Roffe, Jens, Henke och Angelica - grymt bra! 
 
Bildkälla: Ridsportsförbundets facebooksida
 

Roar

 
"...I got the eye of the tiger, a fighter, dancing through the fire
Cause I am a champion and you’re gonna hear me ROAR..."
 
 
 
 
 
 

Back in business

 
Eller ja, tillbaka i skolan kanske man borde säga. ;) 
 
Hade lite infodag idag, lite fika och mingel med som jag "tråkigt" nog missade... ;) Äcklig fika ändå, skare va så skare va, ingen äcklig chokladboll liksom. Fick schemat, som faktiskt är riktigt bra! Det kommer bli ännu ett kämpigt år, ska läsa 2 mattekurser detta året tex. Matte 3c och 4... Men somsagt, schemat kändes bra, och jag läser färre kurser än i tvåan, så det kommer bli enklare att fokusera. Tror jag läste 12 kurser som mest samtidigt förra terminen, nu är det 6 kurser + gymnasiearbetet då.
 
Har väldigt goa tider:
Måndag: 08:30 - 13:40 
Tisdag: 13:50 - 16:20
Onsdag: 09:20 - 12:00 
Torsdag: 08:30 - 14:40 
Fredag: 12:50 - 15:25
 
Föredrar att börja sent faktiskt! Förutom helger, så kommer jag att ha tre dagar i veckan där jag hinner rida i ridhusen utan att ridskolan är där, och framförallt har jag tillgång till dagsljus när det sedan börjar bli mörkt vid 16. Gött att få stallet gjort på förmiddagen också! Då kan man plugga på em. eller hitta på något annat, typ träna! :) 
 
Minns att någon önskade lite outfit bilder på mig i "vardagskläder" och det kan jag köra på lite nu när skolan drar igång. Är väl inte mitt största intresse egentligen, men kan väl bli en kul utfyllnad. ;) Har nog när jag tänker efter, finare ridkläder än vardags. Någon mer som känner igen sig? ;) 
 
| Byxor: Gina Tricot | Blus: La Contessa | Skärp: ? | Halsband: H&M |

Bilder från Munka del 2

 
Här kommer resten utav bilderna som Elin tog! :) Dessa togs under 105cm klassen :) 
 
 
Världens finaste Lillen <3 Den näst sista bilden är så galet fin! 

Vill kunna så mycket mer än vad jag kan

 
Finns det något jag hatar så är det att inte ha kontroll, att inte veta vad det är för hälta på Lillen tex. Snacka om att känna sig liten och hjälplös. Helst av allt vill jag vara expert på allt! 
 
Lillen fick iallafall med Saras hjälp nya fina tossingar idag. Han var ordentligt på tårna, så vi var tvugna att pausa lite i skoningen så han fick tagga ner. En kissepaus och några hg havre senare var det en helt annan häst. Lät honom för säkerhetsskull stå och slicka på mineralstenen, då fick han tankarna på lite annat också. 
 
Angående hältan. Pierre kikade på honom igår och det visade sig vara mest hälta på h.fram. Det underliga är att han inte är varken varm eller svullen längs kotorna, där hältan satt som mest. Så jag har så himla svårt att tro att det är något inflammerat, det bör ju bli varmt isåfall! Och är det någonstans där han är yttepyttevarm så är de i v.fram. Jag tycker att han såg bättre ut idag, och när jag släppte ut honom i hagen så travade han ut, och då haltade han inte något vad jag kunde se. Susanne hade även sett honom springa runt i hagen utan att halta. Så svårt detta! Men Emma skulle komma ut på fredag förhoppningsvis och kolla honom. Hon känner ju honom bäst, så hon får avgöra vad vi ska göra härnäst. Min magkänsla säger att det inte är så himla allvarligt, men det vet man ju aldrig. :/ 
 
Oavsett! Imorgon ska jag ta mig in till Göteborg, och hör och häpna, köpa kläder till mig själv. Hur ofta händer det? Nästan aldrig, haha. Jodå, men det var ett tag sedan, och min garderob är i stort behov av lite nya grejer ;) Ska bli kul! Ska gå med min lillasyster som börjar gymnasiet i Göteborg imorgon, och med Becky med tror jag. 
 
Vi hörs mer imorgon :) 
 
 

Bilder från Munka del 1

 
Världens bästa Elin (följ henne på YRA!) skickade lite bilder från Munka-Ljungby meetinget på mig och Lillen! Tackar vi för :D 
 
 Dessa bilderna är tagna ur den först 110 klassen den helgen :) 
 

Godmorgon

:)


Skit också!

 
Kunde inte rida idag, Lillen är halt. :( 
 
Såg/kände det inte försen jag hoppade upp, men det verkar som att det sitter i v.fram. Ska få mer hjälp att kolla honom lite senare, tur vi har Pierre borta i stallet som ser varenda minimal hälta direkt, och kan för det mesta lista ut vad det beror på. Sara kommer imorgon och skor med, så hon ska också få kika lite extra. Jag skulle tro att det antingen kan vara en hovböld, eller att han vrickat sig i hagen. De släpptes tillbaka i sin gamla sommarhage som de hade först häromdagen. Den är i en ganska brant backe, och Lillen leker väldigt mycket med sin tvååriga kompis Leo. Så att de har brallat och han på något sätt vrickat till sig låter inte helt omöjligt. 
 
Alltid är det något! Men jag håller tummarna för att det inte är något värre än så. Självklart blir man nojig över nästkommande tävling, där debuten i 120 skulle tänkas kunna gå, men det är inte det viktigaste. Först ska Lillen bli bra! Nu går han själv i en plan hage, iallafall fram tills vi ställer en diagnos. Vill inte förvärra situationen genom att låta honom dra full rulle i nedförsbacke. Galning! 
 
Hör av mig mer sedan efter att Pierre har kikat på honom :) 
 
 

4 bilder från igår!

 
En jättesnäll tjej som heter Elin Feldt (besök hennes blogg här) lyckades fånga mig och Lillen på bild under 105cm klassen igår! Det tackar vi för! :D 
 
 

Full fart

 
Hej! Denna helgen är nästan exakt så som jag vill ha mina helger. Tävling ena dagen, och fotboll andra. Nu har jag lyckats blanda in funkisjobb på klubben OCH lite jobb mitt på dagen. Ska hinna rida Lilleman också, spännande detta. ;) 
 
Ska hjälpa till på dressyrtävlingen uppe på klubben nu melan 9,30 och 11. Efter det är det jobb som gäller 12-15 och direkt efter det ska jag till fotbollsklubben och spela match. Först ikväll kommer jag alltså att kunna åka och besöka Lillen och ta ut honom på en runda, haha. 
 
Kommer som ni förstår, inte hinna med så mycket bloggning. Har gjort ett tidsinställt, men thats it. Vi hörs ikväll! 
 
 

Resultat Kungsbacka 17/8-13

 
| 105cm | bed: A:0/A:0 | 4 fel fas 1 | 
Kom fram i lagom tid och hann gå banan, anmäla mig och kolla på 17 ekipage innan det var dags att lasta ut. Blev en ganska kort framridning, gick snabbare än väntat, men det gjorde inte så mycket. Lillen kändes lite småseg, om det var för att vi red runt i ett kvavt ridhus eller för att han stått och käkat hö hela natten, det vette tusan. En blandning ;) 
 
1 till 2an var ett relaterav avstånd på en böjd linje. Kommer inte ihåg avstånden, men jag tryckte iväg honom ganska stort på ettan så att vi fick en jäkla fart till 2an. Tog tag i honom för sent, och höll i honom för länge, därav ett pet. Onödigt att tjaffsa med honom, men det blir bättre iallafall. Red rätt kasst på trean med, satt bara och höll. Sedan skärpte jag till mig och hade ett fint flyt resten av banan. Nöjd! Lillen kändes lika fin som vanligt :) 
 
| 115cm | bed A:0/A:0 | 4 fel fas 1 | 
Enligt startlistan startade jag som nummer 3 i denna klassen. Dum som jag är så dubbelkollade jag aldrig den uppdaterade listen, och såg därför aldrig att jag flyttats bak till nummer 8a istället. Eftersom jag trodde att jag var nummer 3 så gick jag banan ganska hastigt. Stegade inte upp alla distanser, utan var riktigt slarvig faktiskt. Stressade lite i onödan, men fick en helt okej framhoppning. Sedan fick jag underhålla Lillen med lite övergångar från skritt till trav för att hålla honom på tå. 
 
Men hela banan känns SÅ bra! Kommer nästan i samma läge på hinder 3 som jag gjorde i 105 klassen, men jag testade att bara mjukna i handen, och då löste det sig fint trots att vi kom lite nära. Idag var en sådan dag där jag verkligen kände in avstånden och framförallt, inte satt och backa. Kändes riktigt bra somsagt. Min enda tabbe denna rundan, var den sista distansen. 7 uppmätta galoppsprång - jag rider på 8a och river. Ett skitpet i mina ögon, samt en grov ryttartabbe att jag inte red fram istället. Blev faktiskt att jag satt och backade lite, och det straffar sig direkt. 
 
Sista hindret i grunden trillar iallafall, så jäkla typiskt! Men är såklart jättenöjd med, vi är ju väldigt jämna i våra resultat iallafall ;) Och 4 fel är inte så himla farligt när man bara känt varandra i drygt 3 månader, snarare tvärtom. Måste komma ihåg det!
 
Och måste säga att det kändes himla lågt och enkelt idag, kan hända att en 120cm debut ligger och lurar såsmåningom. Försöker nog göra det innan innesäsongen börjar, lägger sig bra i planeringen. Debutera 120, kanske starta 1-2 gånger, och sedan gå ner och hoppa 1m-110cm igen bara för att ha lite kul och för att det ska vara lätt. Känner att jag vill passa på nu när han känns så himla jämn och fin! 
 
Bästa! <3
 

Saknad

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
<3

Så himla härlig!

 
Denna rundan från Munka får mig att le från öra till öra. Fyfan vad han är härlig den här hästen, världen gladaste! 
 
Jag vet inte hur tydligt det syns, men mellan hindren i vissa kurvor så ligger han på så in i. Och kolla på hur han hela tiden snärtar med svansen, speciellt på den diagonala distansen mellan 7an och 8an. Han är så himla go, och jag älskar att han har lite åsikter om allt möjligt. Ibland är det som att han slits mellan att lyssna på mig till helt och hållet, och att ta tag i saker och ting helt själv. Haha, finaste hästen! 
 
Kolla i HD ;) 

Inför imorgon!

 
Imorgon åker jag och pappa till Kungsbacka för att tävla! Mamma är i Stockholm och jobbar, så det blir pappa som kör denna gången. :) 
 
Imorgon kommer ni att kunna följa mig HÄR. Startar klass 7 & 8. Har startnummer 45 i första klassen (105cm), och 3 i andra (115cm). 
 
 

Vilka outfits ska jag ha imorgon?

 
Det är på flera vis bra att ha mycket att välja på, men ibland är det inte så himla kul. Som imorgon tillexempel! Startar 2 klasser, alltså ska 2 set väljas ut! Har en aning om vilka jag ska ta, men tänkte att ni kan ju faktiskt få vara med och påverka också! 
 
Kommentera vilken outfit ni tycker Lillen ska ha imorgon! :) 
 
1. 
 
2.
 
3.
 
4.
 
5. 
(Detta setet kom jag på att jag hade när jag skulle till Munka! Mitt superfina blåa schabrak. Det har samma mörkblåa färg på passpoalen som luvan, så det är riktigt fint ihop!) 
 
 
 
 

Fredag

 
Hejsan! Idag väntar lite packning, putsning (av både häst och utrustning), ridning och sedan en lugn fredagskväll. 
 
Ska bort till stallet om några timmar för att först rida ut en sväng, och sedan stämma av att allt som vi tränat nu de senaste dagarna sitter! Har lagt mycket fokus på att han ska vara uppmärksam. Har hittat på nya grejer hela tiden, och Lillen har hakat på riktigt bra. Han verkar tycka det är riktigt roligt, och båda passen i går och i förrgår har känts hur bra som helst! Kan tycka att han ibland har varit lite seg och ouppmärksam för hjälperna, jag vill att han ska vara skärpt utan att jag för den sakens skull gör större hjälper. 
 
Igår plockade jag fram 4 bommar. De två första med skrittavstånd, och de två sista med travavstånd. Hela övningen går ut på att skritta in i serien, när jag skrittat över den andra bommen börja trava, för att trava ut ur bomserien. Låter simpelt! Men att göra det i balans, utan att hästen slår upp huvudet och utan att "attackera" för mycket med skänkeln, det är inte enkelt för alla. Efter bommarna hittade jag på lite olika saker. Började med att fatta galopp några gånger, göra några tempoväxlingar och sedan sakta av till skritt några meter innan bommarna och repetera. När han fattade galopp av sig självt, så valde jag att fatta förvänd galopp nästa gång, för att se hur mycket han verkligen lyssnade på mig egentligen. Det gick suveränt! Så jag gjorde några gånger till, och sedan kände jag mig klar. 
 
Dressyrjobbet innan bomövningen kändes helt okej, men han var väldigt fin i slutet när jag travade av! 
 
Vi hörs sen! :) 
 

Världens bästa!

Lilleman var riktigt bra idag! Finaste killen!


Tips!

 
Minns ni att jag inhandlade ett rain blanket täcke från Kingsland under Falsterbo? Supersmidigt att ha med sig på tävling om det regnar, bara att slänga över hästen! Hals har det också. :) 
 
Såg att horsemeup hade rea på det nu! Ett riktigt fynd, med tanke på vilket land vi är bosatta i ;) 
 
Klicka HÄR
 
 
 

:(

 
När livet känns bra, allt rullar på och det känns för jäkla bra för stunden. Det är då livet vänds rätt upp och ner. Man ska tydligen inte få vara för lycklig. Igår förlorade jag och min familj en väldigt viktig individ i vårt liv. Det skedde så himla plötsligt och oväntat, och jag har faktiskt aldrig varit med om något liknande.
 
Eller jo, nästan. När vi tog bort min ponny Idefix så var det också ganska plötsligt. Men vi visste på något sätt ändå om att det var nog dags nu. Honom hann vi säga hejdå till. Likaså Don Pedro, Don Juan, Amadeus mfl. Men inte i detta fallet. Därför kan det ha varit en av mina absolut värsta dagar i mitt liv igår. Men det är livets gång, we live and we die. Så jag får leva vidare, trots att jag saknar henne, så jävla mycket. 
 
Ingen toppen dag igår förutom att Lillen gick bättre än någonsin. Vilken trav han har börjat få! Red nästan runt och log, trots omständigheterna. Jag var på han från början på passet, och han rättade sig efter vad jag bad om och var så himla rolig att rida! Höll inte på med dressyren så jättelänge. Avslutade medans vi båda tyckte att det var roligt och tog några språng på ett räcke innan vi red hem. Hade tänkt hoppa idag, men struntar nog i det. Hoppade räcket på 115 igår och han kändes superfräsch! Ingen idé att slita mer på det, han vet vad han ska göra! Så idag går jag upp och rider lite markarbete istället! 
 
Spelade match igår, och som salt i såren så förlorade vi med 4-0 mot ett bottenlag. Kändes förjävligt och blev så jäkla förbannad på allt. Blev iallafall utsedd till matchens bästa spelare, och fick ett presentkort på Gina Tricot på 200kr. Så det var ju iallfall roligt! 
 
Nu ska jag bort till Lillen, vi kanske hörs lite senare :) 
 
 

Livet är förjävligt

 
Kommer inte blogga mer idag, ALLT känns skit. Livet är så jäkla orättvist!! 
 
Red Lillen förut, och han var så himla fin, tur jag har honom <3 
 
Vila i Frid M 

Dilemma! (igen...)

 
Hehe, jag och mina ilandsproblem. ;) 
 
Nu är det såhär att jag är sugen på att köpa en ny säkerhetsväst. Den jag har nu har jag haft sen jag var typ 13 år, och ja, den passar fortfarande. Däremot är den inte så jättesnygg... Har funderat på att köpa en ny, en racesafe såklart! Trots att jag bara har ett halvår kvar med säkerhetsvästtvång, så blir det nog en ny. Har faktiskt bestämt mig för att fortsätta tävla med väst, trots att jag inte måste. Men för att jag ska vara mer motiverad att faktiskt använda väst, så tror jag inte det är fel att lägga pengarna på en ny. ;) 
 
Den stora frågan är dock - VILKEN FÄRG!? 
 
Har numera blå kavaj och hjälm. Och frågan är alltså om jag ska köpa en svart, eller en blå väst. Har ju kört med svart, och det tycker jag har varit fint! Dessutom vet jag hur jag pendlar mellan svart och marint, är faktsikt sugen på att köpa en svart kavaj igen (hehe). Men å andra sidan, kanske blir det finare med en blå? 
 

Burr!

 
Men fyfan vilket väder :( Vad hände med sommaren? Ska inte klaga, vi har haft grymt väder hela sommaren! But still, för mig är sommaren slut först i slutet på september... 
 
Fick planera om min ridning idag, och istället för lite galoppträning på banan, så blev det uteritt plus lite trim. Red bort mot travbanan, som planerat, men vågade inte rida längre när det började åska. Vände hem och red en kort stund i hagen. Massa massa övergångar från skritt till trav, och halt. Han var lite väl gangster när jag red ut nämligen. Han verkade tycka att han kunde göra precis som han ville och gick och svajade på femitelva spår kändes det som. Tog ner honom lite på jorden, och i slutet var han riktigt fin. :) Så det blev ett bra pass trots allt! 
 
Det är så lätt att glömma av att Lillen "bara" är sju, men han är lite efter alla andra 7 åringar. Och att jag haft honom i drygt 3 månader och redan hunnit göra en massa grejer också helt sjukt. Lätt att glömma, och väldigt lätt att ha för höga förväntningar och krav! 
 
Next up: Fotbollsträning! Ber till vädergudarna att chilla lite med regnet och åskan... 
 
 

Dressyrigt

 
Här har ni lite stillbilder från filmen på mig och Lillen när vi startade programridningen förra veckan. Är ni lite sugna på film eller? ;) 
 
 

Äntligeeeeen

 
Börjar kunna äta annat än yoghurt och och gröt nu! *Feeling wonderful*. 
 
Ni anar inte hur depp jag varit nu nr jag inte kunnat käka mina frukostar ordentligt. Blir helt handlingsförlamad typ. ;) Men nu kan jag käka macka om jag äter med bestick och skär dem i små små bitar, så det är ju rätt nice. ;) 
 
Idag händer inte så mycket mer än att jag och Lillen ska ta oss en sväng till travbanan och galoppera lite, och ikväll har jag fotbollsträning. Känner mig ganska lugn trots att skolan börjar nästa torsdag. Lovat har, som vanligt, gått ruskigt fort, men jag känner mig ganska taggad att köra igång sista året. Vill bara bli klar nu... 
 
Hörs sen ;) 
 
110 cm ;) 
 

Forget the haters cause somebody loves ya

 
 
 
 

Måndag!

 
Hallå! Nu är jag tillbaka igen ;) 
 
Passade på att vila lite själv, hehe, men tanken är att återgå till det normala med början idag! 
 
Lillen vilade somsagt hela helgen, och jag red först idag! Tog en lugn uteritt tillsammans med Madde, skritt och trav i ca 40minuter. Lillen är för rolig ibland, trots att han är valack, så har han ett överflöd av attityd. Maddes sto Vannie gick och märrade sig lite. Inget märkvärdigt eller så, utan strök bak öronen åt honom och slängde lite med huvudet. På mindre än en sekund så hade Lillen vänt helt om och sparkat åt henne! Han träffade såklart inte, men fasiken vad förbannad han blev... ;) Om man säger såhär, man märker när Lillen inte tycker om någon, för så brukar han inte reagera. 
 
Blir ingen Uffe-träning på onsdag, har en seriepremiär med fotbollen då, så det blev att välja. Ridningen går vanligtvis framför fotbollen, men jag känner inte att jag behöver hoppträningen SÅ mycket inför Lördag. Ska gå upp och hoppa honom lite själv någon dag i stället. Ändrade mina anmälningar för helgen också. Skiter i att debutera 120 klassen, och hoppar istället 105cm och 115cm. Mamma ska inte med, utan pappa kör, och skulle nog behöva ha med mammi trots att jag vet att jag klarar det själv. Men ni vet hur det är! Känner inget behov utav att stressa uppåt i klasserna heller, världen går inte under för att jag startar 115 en gång till innan jag tar steget upp liksom ;) 
 
Här har ni veckans planering!
 
Måndag: Ut 
Tisdag: Rida till travbanan, galoppera av honom lite. 
Onsdag: Markarbete i ridhuset 
Torsdag: Hoppa i ridhuset 
Fredag: Ut+trimma 
Lördag: Tävla 
Söndag: Ut 
 
Bildrepris, men satan vad fin han är! 
 
 

Yäyä

 
Hej! 
Denna helgen vilar Lillen. Det blir en 3, och eventuellt 4 dagasrsvila som sträcker sig från i Fredag till Söndag, eller Måndag. Är endast ute och kollar till honom, sprayar på lite flugspray, smörjer på med lite solhelosan och ger honom sin havre. Ibland är det skönt för hästarna att få vila helt och hållet från oss människor också. :) 
 
Igår var jag inne i Borås och satte på tandställningen på min underkäke, så det gör rejält ont just nu. Har sovit i stort sett hela dagen, men nu ska jag iväg och jobba. Hoppas ni förstår att updaten blir halvdan vid sådana här tillfällen. Ni får leva lite med det ;) 
 
Hejsvejs! 
 
 

Resultat Munka-Ljungby dag 4

 
| 110cm | A:1a | 4 fel |
ÅH! Så himla bra kändes det! Hittade ett fint flyt, och efter Lördagens kassa ritt så tog jag verkligen tag i det hela. Inte ett enda hinder hoppade jag på med backen i, allt var hur bra som helst! Klart, jag kunde ha varit lite mer stilla, och inte överdrivt mina hjälper i alla lägen. Men det tar sig, det kan man lugnt säga! SÅ JÄKLA TYPISKT att vi river sista. Minns att jag kommer på liiiiite sent att det blir tajt, trycker ihop honom och tycker nog att han slarvar lite. Ser ut så på filmen iallafall! Men det kan har och göra med att jag var lite sen, men jag kan å andra sidan tycka att han klarat hinder i svårar lägen än så. Men det gör inget, för det var känslan jag var ute efter... Eller inte! Både jag och mamma är tävlingsmänniskor och vi både svor, skrattade och klappade om Lillen efteråt. Jag var så taggad på att plocka med en rosett hem åtminstone, och omhoppningen hade passat oss bra, placering hade det blivit, det är jag övertygad om. Därför är det extra jäkla surt att det blev ett nedrans skitpet i slutet. Sista hindret, finns inget värre! 
 
Bästa rundan detta meetinget, denna och fredagens rundor var riktigt bra! Det är de jag kommer att ta med mig från Munka, att hittar jag bara det där framåtläget så går det bra. Bara jag vågar lita på vår förmåga, då blir vi farliga! ;) 
 
Kolla i HD
 
Jag tycker det har skett en stor utveckling hos mig och Lillen, och hos oss som ekipage. Peter, Ulfs son kände inte igen Lillen nu i Munka. Vi var och tränade på Peters anläggning i Juni, det var då han såg honom först, och han trodde alltså inte att det var samma häst jag satt på i Munka. Han hade sagt att galoppen ändrat sig helt, och det kan jag hålla med om. ;) Kul att både känna och få höra från personer som är helt opartiska att det hänt något, åt rätt håll då vill säga! :) 
 
 

Resultat Munka-Ljungby dag 3

 
| 115 cm | A:0 | 16 fel | 
Ja, detta var utan tvekan meetingets sämsta runda. Och inte från Lillens sida, han var lika jämn och fin genom hela meetinget med undantag för första rundan där han var lite mer på. Jag red som en kratta denna klassen. Satt och backade in på varenda hinder, vågade inte rida på som jag gjorde i fredagens klass. Kom på mig själv att vara allt för hård i handen gång på gång, fattade inte varför. Lillen var iallafall super, som vanligt, och gjorde sitt bästa trots att han säkert inte fattade vad hösäcken på ryggen höll på med. Haha! Så med Lillen är jag supernöjd, och man märker att han inte direkt tycker det är högt, han hoppar på samma sätt som om det vore 1m. Därför skiter jag i resultatet, vi ÄR redo för 120 om jag bara kan hålla mig på mattan. Kan tänka mig att vissa satt där hemma och tänkte "Ha! Så fort det blir 5 cm högre så river han hela banan, vilken häst hon har hittat". Men jag skulle snarare säga att det var jag som rev hela banan medans Lillen faktiskt hade riktigt fina språng när vi väl kom bra! 
 
Men så är det ofta svårt att komma in i ett bra flyt när man börjar banan med att riva de två första hindrena. Jag hade massa motviation att satsa eftersom det var en tidshoppning, men jag tog bara en enda planerad sväng. Det var också en besvikelse, att jag inte höll mig till planen. Men så måste man också anpassa efter känslan, och då fick det bli som blev. Nyttig runda för mig, att inse att det inte går att sitta och hålla och hålla, utan att jag måste rida fram till hindrena, i balans, men absolut inte börja fiffla med tyglarna framför hindrena. 
 
Kolla i HD :) 

Duktig liten häst!


Debuterade lite dressyr med Lillen idag. Red LB:1 på 65,5%! Kändes bra! Fick en miss på första galoppfattningen, han fattade höger ist för vänster. Jag fick inte igenom honom ordentligt i hörnet :/ Nu tänker jag komma igång med lite dressyrträning också!

Blev en gul liten rosett!


Resultat Munka-Ljungby dag 2

 
| 110cm | A:0/A:0 | 4 fel fas 2 | 
Kommer inte ihåg så jättejättemycket från denna rundan, mer än att den var jämn och fin. Och även om jag är nära på att göra samma misstag som föregående dag, så räddar Lillen upp det fint! Syns att han verkligen att han försöker! Sedan att jag tabbar mig och bromsar genom omhoppningssvängen kan ju inte han hjälpa! Hade jag bara tryckt på lite mer i svängen, och inte precis innan hindret, så hade vi inte hoppat rakt igenom översta bommen, haha. Att hålla galoppen i svängar är ofta lösningen på många problem. Att kunna rida i ett framåtläge till alla hinder i balans, det är lösningen på alla problem. Men vi är nog där snart! Är precis som dagen innan väldigt nöjd med att vi samlar oss snabbt efter petet och avslutar balanserat och fint. :) 
 
Denna dagen klättrade mamma upp i filmtornet, och även om det är Iphone filmat så blev det riktigt bra! Tänk om Jullan vart med och filmat med systemkameran... 
 
Återigen, kolla i HD! 

Åh så fin <3

 
 

Helt hopplös

 
Vem då? Undrar väl ni. JAG 
 
Hovis skulle komma nu vid 09:30. Ställde klockan på 08:30 igår kväll, för att vara säker på att komma upp. Tror ni jag vaknade? Nej. 
 
Har ju sovit utan klocka nu denna veckan, vaknar automatiskt vid 10 och gå upp då. Antagligen har jag inte hört mobillarmet (såg att jag hade ljudet väldigt lågt), eller så har jag stängt av det. För vakna, det gjorde jag iallafall inte försen några minuter efter 10. Stackars Sara väntade på mig ett bra tag i stallet, en halvtimma blir långt när man väntar. Och Lillen får inga nya skor idag, :( Klant arsel är jag! 
 
Nu är det skärpning som gäller framöver! Hur ska det annars gå när jag börjar skolan och ska upp 06:00 varje dag... 
 
 
 
 
 

Resultat Munka-Ljungby dag 1

 
Har redan gått igenom mina rundor lite kortfattat från denna dagen tidigare, men det är en helt annan sak att ha det till film! 
 
| 105 cm | A:0/A:0 | 8 fel fas 1 |
Som ni säkert ser så var väl inte resultatet vad jag hoppades på, inte in 105cm klass iallafall. Men det var första gången på såhär stor gräsbana, men fina hinder och mycket som hände runt om. Lillen kändes inte direkt spänd, men han var PIGG. Jag var väl lite väl passiv. Lite mycket av/på ridning resulterade i en Lillen som tyckte att han hellre skötte saker och ting själv. Blir ett bakbenspet på hinder nummer 4 som jag faktiskt lägger på Lillen. Något jag sällan gör, men 105 skall han bannemig kravla sig över om vi inte kommer helt bananas.Det gör vi däremot på hinder nummer sex. Ett sketet räcke som jag vill trycka av han stort på. Istället för att bara sitta kvar och låta hindret komma så är jag lite väl djärv. Han tar ett pyttelitet extra galoppsprång och vi tar med översta bommen. Ryttarmiss! Lillen blir ganska förbannad på mig efter det, haha, man ser det inte på filmen, men man kan säga att han inte gillar att riva. Han drar av ett ganska rejält bocksprång. ;) 
 
| 110 cm | A:0/A:0 | 8 fel fas 2 |
Bestämde mig för att vara tuffare mot honom i denna klassen. Inte sitta och fisrida utan ska jag ta tillbaka honom så får jag inte lätta bara för att han stretar emot. Mer konsekvent ridning helt enkelt! Resulterade i en fin nolla i grunden. Och eftersom jag inte ser någon mening med att rida en lugn omhoppning i en LB så satsade jag lite. Kommer flackt på första räcket i omhopp, river det. Gör en bra sväng efter andra i omhopp, där var han med! Han är rolig Lillen, för han drar på så in i när det är omhoppning, haha. Ett missförstånd som liknar det i första klassen sker på det tredje hindret, och sedan samlar jag ihop oss och avslutar riktigt, riktigt bra! Kul med första nollan i grunden i 110 också! Och som jag och Ulf sa, nu har jag testat en omhoppning på honom, nu vet jag vad jag ska göra nästa gång! 
 
Det jag gillar med Lillen är hans attityd! Han säger aldrig nej, han försöker alltid även om jag sätter oss i lite halvdana situationer. Dessutom är han så söt! Han gillar inte att riva (kolla på hans svans), han har lite att säga till om liksom. Till exempel om jag är för obalanserad efter något språng, då blir han sur! Eller när han blir sådär busig mellan hindrena och sänker huvudet och bara drar på, haha. Nä, han är för jäkla go! 
 
Tips: Kolla filmen i HD kvalitet, det ställer ni in på kugghjulet längst ner till höger. 
 
 

Problem numero uno

 
Hej på er! Blir lite bloggning trots allt ;) 
 
Jobbade med Sarah idag, vilket var helt perfekt tajmat för då kunde vi snacka lite dressyr när det fanns tid. Hehe ;) Såklart ramlade samtalet in på vad vi ska ha på oss imorgon. Helt klart halva grejen! ;) Har inte jättekoll på vad man rider i på en programridning. Senast jag var med så var det på Pompe hösten 2012, men då var det även KM så då red jag i kavaj och vita bralls. På en hoppclirre har jag aldrig tävlingskläder, då kör jag på en mer städad vardagsstil. Men i dressyr har jag inte en aning! Hur gör ni? 
 
Kom iallafall fram till att ha mina vita ridbyxor, eller ja, något par av dem. Sedan en mörk piké på det (blir nog varmt). Svarta ridstövlar, min JW hjälm (känns mer stilrent än en blå AYR8). Lillen får ha sitt remontträns från GG med pärlpannband, han har gått riktigt bra på det de senaste! Bra med variation dessutom ;) Måste vara pärlorna... (skämtåsido). MEEEEN jag har inte ett enda snyggt dressyrschabrak kvar! Gav bort alla mina som jag hade till Pompe, utom 3, eftersom de var för små. De 3 jag har kvar är ett grönt, ett blått och ett vitt Shockemöhle. Och hade det inte varit för att mitt Shockemöhle har fått jättefula rostfläckar på ena sidan, så hade det varit ett självklart val. Men nu vettefan. 
 
Kanske tar mitt vita iallafall, är kanske inte jättefint på Lillen som är skimmel, men kan ju gå ändå eftersom han är grå. Hade helst velat ha ett mörkblått, eller ett vitt med mörka kanter. Mitt Shockemöhle har silvriga kanter, så det blir ingen vidare kontrast. Men at the same time, rida runt med ett fläckigt schabrak... mjaaa. 
 
Någon som vill låna ut ett dressyrschabrak? Hehe... 
 
Jag och Pompe som dressyrekipage! ;) 

Denna dagen började ju bra

 
Besviken, arg, ledsen, förbannad. Det är mycket nu! 
 
Så himla trött på människor som aldrig kan växa upp, som utnyttjar sin postion och som leker översittare. FYFAN vad jag är trött på att alltid försöka vara trevlig och snäll även fast jag mycket hellre varit ärlig och sagt vad jag verkligen tycker. 
 
Lillen var iallfall väldigt fin idag! Det gör verkligen under när man sitter i en dressyrsadel. Tacksam att jag får låna en över dessa dagarna! Red lite delar av programmet och han gick till en början och latade sig. Fick bli lite sur på honom, då blev han bättre. Han kan vara en riktigt smitare ibland den där hästen, tur man suttit på Pompe så att man har en liten aning om vad man ska göra. I slutet var vi båda ganska frustrerade på varandra, men då gick det också som bäst. Verkade lite som att Lillen var så fokuserad på att vara pissed på att jag krävde saker att han glömde av att han skulle vara lat också, haha! Riktigt lyhörd var han allt ;) 
 
Nä, livet är inte alltid lätt. Men man får göra det bästa av situationen. Tur jag har Lillen, min familj och mina vänner :) 
 
Off to work, får se om jag orkar blogga sedan. Känner mig inte jättepepp. 
 
 

Gaaaaah

 
Alltså, vad är det för fel på västragötalands ridsportförbund? VARFÖR anordna DM inomhus?! Är det ens regelrätt? Har för mig att DM enl. TR ska anordnas ute, men kanske är ute och cyklar... Någon som vet? Jag är ingen hejare på att leta igenom TR hehe. 
 
Men där sket sig planen om att hoppa ett DM som Junior... Tänker inte hoppa 120 inomhus än, speciellt inte när utesäsongen sträcker sig säkert en månad till. Vad är poängen med en inomhustävling i September? Nä, då kan jag få ut MYCKET mer utav pengarna än att hoppa ett sketet DM inomhus i Tidaholm. Åker istället till Varberg den 1 september och tävlar på gräs, och den 14e till Ale och hoppar i deras stora gruspaddock. Tror inte jag är den enda... 
 
DM 2012 var lika kasst som i år. Då gick det på Svenljungas kassa gräsbana i mitten på September, undra hur de tänkte där... Ett DM är ett mästerskap, varför lägga det på anläggningar som enligt mig inte klarar av ett mästerskap? Vi har en del fina anläggningar i västra götaland som klarart av ett DM MYCKET bättre. Tex. Grevagården, Borås, Gäsene (anordnade DM 2011 - väldigt bra anordnat) och Ale-Jennylund. Men Svenljunga? Minns att framhoppning var katastrofdålig, och grästet höll väl sig okej. Men jag tycker att ett Mästerskap ändå ska kunna kräva lite högre kriterier. 
 
Men som sagt, vet någon hur det är regelmässigt med DM? Får det gå inomhus eller är det bara västragötaland som hittat på något stört? 
 
DM 2011 Gäsene med Pompay 
 
DM 2012, Svenljunga med Hampus...
 
Pompe och...
 
Sessan! (sista bilden från Varberg, hittade ingen på henne från DM...) Hon var iallfall den som gick bäst det DMet, haha! 

Finns inget skönare...

 
... än att duscha efter ett avslutat arbetspass. Satan vad gött det är! 
 
På tal om någonting helt annat, så hittade vi en dressyrsadel som ligger helt okej på Lillen! Ganska bra till och med! Jag är ingen sadelexpert, jag ser om den ligger katastrof eller inte katastrof, men jag ser inte om de ligger perfekt liksom. Med andra ord, skulle jag köpa en sadel, skulle den prövas ut. ;) 
 
Red en sväng i skritt innan jag repeterade programmet i hagen en gång. Gick bra faktiskt! Var ju utan bokstäver, hörnpasseringar och korrekta mått, men jag ville mest checka av hur mycket jag kom ihåg på programmet och om det var något som var katastrof, men det gick fint! Är ju ett väldigt okomplicerat program, så det ska bli kul o se vad Lillen säger om dressyrstaket och vad domaren tycker om honom. Jag tycker det ska bli skitkul! 
 
Är även anmäld till Kungsbacka nästa helg. Anmälde faktiskt 115 & 120 som jag och Ulf pratade om. Får se om jag hinner fundera mer över det, ska snacka lite mer med honom, men jag känner att ska jag hoppa DM så är det dags att känna på en 120 klass. Och är det någon gång jag ska göra det så är det nu, känns som att vi är på väg in i ett bra flow. Men vi får se! Kanske blir 105 & 115 istället! Men 115 kändes jättefjösigt i Munka, och även om vi fick 16 fel (haha...) så berodde det på att jag red som en jävla kratta rent ut sagt. Den enda klassen av 5 som jag satt och backade in på varenda hinder, och Lillen hoppar, men det blir ju inte så bra när jag rider på det viset. Så att vi inte är redo för de höjderna är bullshit, tvärtom skulle jag vilja säga. 
 
 
 
 

Tisdag

 
Hello! 
Idag kommer min dag se ut ungefär som den gjorde igår. Rida, jobba och sova. Haha! 
 
Ska bort till Lillen och ta en lugn uteritt. Igår skrittades han på hacket barbacka. Skulle egentligen gett honom vila denna veckan men eftersom vi faktiskt ska starta en dressyr clirre på Torsdag så ger jag honom två lugna dagar, och sedan så får han vila helt och hållet lördag och söndag. 
 
Eftersom jag inte har någon dressyrsadel till Lillen (än) så ska jag få låna en utav Madde. Ska se om vi hittar någon som passar hyffsat iallafall. Eftersom det bara är för en gång så behöver den inte ligga helt perfekt, men man vill ju inte hindra honom från att röra sig obehindrat heller. ;) Blir det som jag vill så rider jag ut med en dressyrsadel idag isåfall, så att jag får lite inridingstid iallafall. 
 
Här kommer veckans planering: 
Mån: Skritt
Tis: Uteritt
Ons: Trimma/ träna program
Tor: Programridning 
Fre: Uteritt 
Lör: Vila
Sön: Vila 
 
 

Skrattar fortfarande!

 
Haha, hittade precis en gammal film på mig och Pompe. Men det är nog inte riktigt vad ni väntat er... Man kan säga att det låter rätt gött iallafall... ;) 
 

Hallå igen!

 
Nu är jag hemma, och Lillen tillbaka bland sina kompisar i sommarhagen. Vilken grym helg vi har haft, helt fantastisk!
 
Vet att bloggen legat lite lågt nu dessa 5 dagar. Försökte göra lite tidsinställda, men det räcker sällan till ändå. Anledningen till att jag inte mobilboggat är att jag helt enkelt vill hålla rätt fokus, och utnyttja all tid till att umgås och ta in helgen. Undviker med andra ord bloggen lite. Dessutom glömde jag sladden till datorn...MEN nu är allting normat igen och jag ska förbereda lite resultatinlägg. ;) 
 
Har somsagt haft ett toppenmeeting med underbart väder varje dag. Var till och med varmast i Ängelholm (Munka) i Lördags jämfört med hela sverige. Som tur är så slapp jag tävla i det varmaste, hoppade mestadels på förmiddagen, men det tog på en ändå. Vi var på stranden två dagar, de har en jättefin strand i Ängelholm som nästan gav en känlsan av att vara utomlands. Säkert någon mil lång, vit sand och massvis med folk. 
 
Både vi och hästarna hade ett jättebra boende. Vi bodde på ett Bed&Breakfast 3 minuter från tävlingsplatsen med bil, 10min till fots kanske och hästarna stod i ett stall på en gård som låg precis brevid tävlingsbanan. Vi fick tack vare lite kontakter tag på boxarna som inte bara var billigare än mobilboxarna på tävlingsplatsen, utan även permanenta. Det var jag Elin, Madde och Tina som stod där med sammanlagt 5 hästar, så det var även väldigt lugnt och skönt. Det bästa var att vi fick tillgång till hagar! Hur lyxigt är inte det? Vi "slapp" motionera hästarna utöver tävlingarna och de kunde få komma ut och käka lite gräs, rulla sig och vara hästar mellan varven. 
 
Munka har en väldigt fin gräsbana, med grymt fina hinder, trevliga funktionärer, bra framridning och framhoppnings möjligheter samt en väldigt proffsigt upplagd tävling. Det märks att de lägger själ och hjärta i sina tävlingar, inte bara för att man inte har något att klaga på, utan att tävlingarna även lockar stora namn. Eftersom jag tidigare bara tävlat ponny på nationell nivå, så är jag inte van att trampa samma grus (gräs) som Svante Johansson, Peter Eriksson, Shane Carey, Linnea Eriksson, Pia Levin mfl. Munka-Ljungby är ett ställe som jag kommer att tävla på många gånger till! 
 
Tack bästa mammi som alltid ställer upp, till alla underbara personer som gjorde den här tävlingen till en av årets bästa, till Lillen som alltid är 100% ärlig, till Munka som genomförde en supertävling och till Ulf som är världens bästa tränare. :) 
 
Lite bilder från mammas instagram! 
Lillen och hans tjej Falea! 
 
Lite snack med Uffepuffe
 
Falea & Elin och Lillen & Jag 
 
Bangång 
 
Bästa Munka ordnade till en liten grillfest på Lördagskvällen för oss och funktionärerna! (Jag, Elin, Mamma) 
 

Min och Pompays historiaP

 
En läsare önskade en rubrik med "Min och Pompays historia". Tyvärr kan jag inte skriva hela vår historia i ett inlägg, det skulle bli så himla långt! Jag kan däremot skriva om hur vi hittade varandra, vår första tid ihop. Man skulle kunna säga att det var ren slump, eller kanske ödet...?
 
Efter att vi tog bort min C-ponny så red jag en D-ponny som heter Abel ett tag. Han stod när klubben så jag var ofta där och red. En gång när jag och mamma var påväg hem från ridhuset, så stötte vi på Catharina, som vi då bara kände lite halvbra. Jag hade innan jag köpte min C-ponny ridit en ponny i hennes stall, men detta var väldigt längesedan. Jag minns inte varför Catharina var där just den dagen, vid det tillfället, men hon och mamma snackade (och jag minns att jag ville rida hem, var nog ganska trött). Plötsligt var det bestämt att vi skulle åka och kolla på en Welsh Cob hingst, som mamma skulle rida någon gång i veckan för att hjälpa till att hålla honom i gång. 
 
Från början var alltså tanken att mamma skulle rida Pompay, knäppt va? Men jag minns att jag redan då bestämt mig, utan att ens ha sett hästen, för att det inte var mamma som skulle rida. Sagt och gjort, vi åkte och provred. Det var en grå och halvregnig vårdag och jag minns att jag knappt kunde fatta galopp på Pompay. Men jag var såklart störtförälskad, det var nog den finaste ponnyn jag någonsin träffat. Vi åkte dit dagen därpå igen och testade, och sedan beslutade vi oss för att ge det en chans. Vi åkte till Mölndal och hoppade för att jag skulle få känna hur han var på ett annat ställe, jag minns att jag flög av. Vi var med på en tvådagars kurs, även den på MÖRK, och efter det bestämde vi oss för att vi skulle ge det en chans. 
 
I början red jag Pompe 3-4 gånger i veckan. Jag tog moppen till Härryda, vilket tog mig ungefär 40 min en väg, men jag var som jag alltid varit, envis och målmedveten. Vi red mest ut, byggde kondis och styrka. Hoppade lite i den lilla sandvolten som fanns vid stallet och varannan vecka åkte vi till Bollebygd för att träna hoppning för Åse Hellsten. Vi var även ute och tävlade lite LD+5 och LC, avd B. Pompay var vid det tillfället bara 6 år. 
 
Att vi skulle hoppa nationellt var det ingen som trodde, många sade saker som: "Det finns inga ponnyer att låna som hoppar LA" osv osv. MYCKET skit har vi fått höra, en vi har knäppt alla bittra och avundsjuka människor på näsan genom att bevisa motsatsen. 
 
Ni vet ju hur historian fortlöper, allt finns på bloggen, det är bara att kika i arkiven. Ni vet även att det inte slutade som jag tänkt mig, men att jag heller aldrig riktigt haft en aning vart denna cirkusen skulle sluta. Det enda jag vet är att jag fått ha världens finaste ponny i 3 år, som har gett mig både glädje och tårar och som jag ALDRIG kommer att glömma. 
 

Film från provridningen
(Gick inte att bädda in)
http://www.youtube.com/watch?v=bw3_PqSBUX0&list=TLDyxU2sF_w0c
 
Hoppkursen
 

Tävlingsdag 1

Drar resultaten lite snabbt, ska nämligen fixa lite middag!

105cm | A/0:A:0 | 8 fel fas 1
Pigg häst, och lite handlingsförlamad ryttare ledde till två pet. Annars en bra runda och han tyckte att det var superkul! Hade väl högre förväntningar på resultatet, men så är det ibland!

110cm | A/0:A:0 | 0/8 fel
Här red jag bättre! Vågade rida fram samtidigt som jag var tydlig med mina förhållningar. Lillen hoppade fint och vi var nolla genom grunden! Första gången vi nollar den i 110, haha. Satsade i omhoppningen ser ingen mening med att rida säkert i en LB med Lillen. Blev lite flackt på ett hinder, och sedan ett missförstånd på ett annat. Men är JÄTTEnöjd med omhoppningen i övrigt. De svängar som blev kändes jättebra och vi hade bra flyt genom hela banan. Snabb tid! Men tyvärr två ner :(

Laddar inför imorgon! Haft en jättego dag med Goa människor! :)

https://cdn2.cdnme.se/2004562/6-3/pic_51fa93c7ddf2b36ce3e23d63.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/2004562/6-3/pic_51fa93c8e087c34b7092111f.jpg" class="image">


Kan inte mer än hålla med

 
Alla har vi någon gång gjort det, avbrutit en runda på träning för att vi rev/kom fel/"det kändes inte bra". Men vissa gör det till en vana. 
 
Med handen på hjärtat kan jag säga att jag inte är den som hakar upp mig på "småfel". Jag gör sällan (OBS sällan) avbrott i mina ritter på träning för att rätta till ett problem, jag blickat framåt. Vad som är gjort går inte att göra ogjort oavsett om det är på tävling eller träning. Skillnaden är att på tävling så blir det fel, lägger du då en volt, så blir det ytterligare fel. 
 
Ligger jag däremot och rullar på enstaka hinder så kan jag lägga volter, avbryta anridningen etc. för att skola hästen, men jag bryter aldrig ut när jag hoppar bana, aldrig! 
 
KG Svensson skrev ett väldigt bra svar till en tjej på Hippson. Jag kan inte mer än hålla med. Ni kan läsa om det HÄR
 
Pompe
 

RSS 2.0