Resultat Grevagården 10/3-13

 
Hello! Gick upp 05:30 igår och var hemma vid 18:30 från stallet (Red Hampus efter tävlingen). Så var tvungen att plugga och käka och ni vet, sådana där viktiga grejer... Här har ni resultaten iallafall, blev en del text! 
 
| LA - 110cm | Bed. A:0/A:0 | 4 fel fas 1 |
Red fram ganska länge, eftersom man inte fick galoppera på framridningen så ville jag ha honom ordentligt varm till framhoppningen. Ulf möter upp mig vid framhopp, där Pompay går som en klocka. Lätt och fin i sprången, luftig! 
 
Väl inne på banan känns han hur fin som helst! Han har lite egen energi, så jag kan låta honom vara i stort sett hela banan, helt fantastiskt... Han hoppar superfint, inte en tvekan, ni kommer förstå när ni ser filmen! Pompe är ju ganska markbunden i sin galopp, men vi hittar ett väldigt fint flyt och hela banan är i stort sett perfekt. Distanserna, som många ryttare hade stora problem med, satte vi som en smäck. River 8an, kommer snabbt och i en konstig vinkel. Dessutom landar Pompe i korsgalopp och jag trycker inte riktigt ut honom i svängen, och hinner inte rätta till den. Rider dessutom på lite väl, skulle hållt ihop mera. Kommer nära och han är lite på bogarna och hinner helt enkelt inte upp. Helt klart mitt fel! Tappar lite flyt och kommer nära 9an, men det är inga konstigheter. ALLA hinder utom de är han klockren på, har nog aldrig varit så fin! 
 
 
| LA+5 - 115cm | Bed. A:0/A:0 | Ute fas 1 |
Kände redan vid framridningen att vi inte var på topp. Pompe kändes inte helt med, utan väldigt ofokuserad och gick och småtjaffsade i munnen. Ignorerade det och försökte fokusera, men det blev inte bättre på framhoppningen där han kändes helt platt i galoppen och jag kunde varken påverka fram eller tillbaka. Blev inte lika fina språng, med lika fin höjd som i första klassen och till och med mamma kände att det var skillnad. 
 
Inne på banan får jag startsignal, lägger i vanlig ordning min lilla volt där jag sätter tryck i galoppen och sedan samlar ihop. Han svarar inte alls i volten, så jag dänger till honom och då tjurar han. Istället för att starta med det utgångsläget gör jag halt, backar några steg, och lägger volten på nytt utan att gå på honom. Dumt av mig att göra det från första början, men samtidigt blev det skillnad i den nya anridningen.
 
Hoppar ettan utan problem, men får sedan ett stopp på tvåan. Dels på grund av en väldigt opåverkbar galopp, men sedan var tvåan placerad jäklig taskigt. Några meter från ingången bara, och hästarna hoppade i princip rakt in i sekretariatet. Pompe ville inte hoppa andra gången heller, men jag tvingar honom och då får vi med ett onödigt pet. Kombinationen bra, distanserna värdelösa. Första distansen kunde jag låtit honom vara och inte tryckt på så mycket, men i den andra direkt efter, så blev 5 normala superlånga. Ett tydligt tecken på en trött ponny. Han går ner ordentligt på bakbommen på sjuans oxer och blir antagligen störd av det. Samma sväng som i första klassen, korsgalopp igen och trots en hyffsat bra avsprångspunkt så var det ett ganska bestämt nej där med. Så ute på näst sista hindret. 
 
Två stillbilder på LA+ 
 
 
 
Har bestämt mig för att om han någon gång känns såhär mentalt trött, och liksom opåverkbar, så utgår jag hellre än fortsätter. Ångrar att jag inte gick ut efter nedslaget på sjuan. Kunde tagit ettan och varit nöjd istället för att dra på ännu ett stopp som påverkar både mig och Pompe psykiskt. Han var otroligt duktig som kämpade på, och jag är inte besviken på honom, mer på mig själv trots att Ulf ett antal gånger sa att jag inte kunna göra mer än vad jag gjorde. Är ponnyn trött, så är den. :) 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0