Dagens hoppträning

 
Tjo! Som ni säkert fattat vid detta laget så är det första träningen på länge som jag bara haft med en ponny, och idag fick det bli Hampus eftersom han ska tävlas på Lördag. Pompay har en microvila som slutar imorgon, då kör vi på igen som vanligt. :) 
 
Hampus, KM 2012 (omhoppning)
 
Hur som helst var vi i stora ridhuset idag! Har sedan några veckor tillbaka valt att vara i lilla ridhuset eftersom underlaget varit bättre där, men nu när tjälen lossat lite så är stora mycket bättre att vara i! Även om fibersanden är långt ifrån lika fin som i Grevagården eller i Billdal... Eftersom vi varit i lilla länge så har vi kört mycket tekniskt med korta vägar och kluriga banor - fördelen med att vara i ett 20x40! Men idag var det dags för lite längre och större bana. 
 
Hoppade fram på ett litet räcke, där vi bara skulle tänka på att ge så mycket eftergift som hindret krävde. Det låg väl på 50cm, vilket knappt innebär någon eftergift alls. Ulf ville också kolla av att vi inte nickade till med huvudet, hade höfterna för långt fram osv. Testade även att hoppa de olika distanser vi skulle ha med i banan. Ena var över diagonalen, 22m från räcke till oxer eller tvärtom. Jag som satt på c-ponny skulle gå på 6 lite stora för dagen, kortade även ner på 7 med lite rundare galopp, vilket passade oss bättre. Sedan hoppade vi även från kombi på böjt spår till räcke med vattenmatta. Jag gick på 6 i innerbåge och sju i ytter. Båda jämna, kul att exprimentera lite. Funkade bäst att gå på sex och komma med lite mer tryck in i kombin (hoppade från båda håll). 
 
Efter det hoppade vi en lång bana på 10 hinder och 13 språng, alltså hade vi en tvåkombi med som vi använde oss tre gånger utav i banan. (Skiss under stycket), först hoppade vi lågt, runt 70cm, bara för att kolla av att distanserna, vägarna, tempot och allt annat satt.
 
Hoppade efter denna långa bana en kortare bana fast högre då. Jag fick börja eftersom jag hoppade lägst, hihi. Hoppade väl banan på allt mellan 80-95cm. Hampus var klockren, inget överhuvudtaget att klaga på! :D Kombi med oxer som annars kan vara hans akilleshäl tog han från båda håll utan det minsta tvekan. Tog tag i uppgiften utan att ligga på för mycket, för jäkla go faktiskt! :D 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0