Bra ridpass!

 
Det är så himla roligt att trimma, fan vad jag gillar det. Bommar, cavalettis, hitta på/leta övningar och sedan utföra dem och framförallt skillnaden man känner de sista 20 minutrarna när man lagt 30-40 minuter på att försöka uppnå den där känslan. Gött äre! 
 
Iallafall jobbade jag med en superbra bomövning vi gjorde med Ulf på träningslägret för några veckor sedan. Ganska simpel övning, men som gör hästarna till riktigt gummiband. Framförallt kommer det visa sig på banorna när tävlingarna drar igång. :) Det enda du behöver är tre bommar, och ett relativt stort ridhus. Jag gjorde detta i ett 60x40 ridhus (typ), och då ligger bommarna på volt med 9m mellanrum över kortsidan. Funkar säkert att göra i ett mindre ridhus fast på långsidan! 
 
Efter att ha galopperat i gång så började jag leka med bommarna. Började med att skritta över den första, och sedan fatta galopp direkt efter den andra och se till att komma jämt över den andra. Att träna galoppfattningar är aldrig fel, inte bara det att det är lydnad utan även väldigt stärkande. Se till att hästen inte bryter upp ur formen och blif för hög, samt att den är lydig för skänkeln. Om den inte är det, så lär den bli det efter ett antal upprepningar. Hästen skall inte heller skjuta iväg i galoppfattningen, utan den ska komma in i en galopp med ett arbetstempo. Gjorde detta flera, flera gånger, i båda varven såklart. Pompe är duktig, men har svårare i vänstervarvet då han inte vill ställa igenom sig ordentligt utan hela tiden puttar ut bogen. Red därför över bommarna i sluta, och fattade sedan galopp ur slutan. 
 
 
När jag var nöjd med ovanstående påbörjade jag galopparbetet över bommarna. 9m är ganska normala två galoppsprång i mellan varje bom. Jag började alltså rida på två, och varierade sedan med 3. Där får man sätta tillbaka ordentligt! Varierade även att rida tre språng i ytterkant, och i innerkant. Pompay kändes väldigt bra och var relativt lätt att reglera, roligt. Han var även superfin i avtravningen, riktigt mjuk. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0