Dagen på Flyinge!

 
Jag och Nico drog ju somsagt ner till Skåne, närmre bestäm Kävlinge (eller va de Schäävlinge?) i fredagskväll. Dels för att det var kul, och för att slippa gå upp så grymt tidigt på lördagen. 
 
Vi bodde på ett mysigt litet hotell i Kävlinge centrum, höhö. När vi kom fram checka vi rummer, som var som en söt liten fängelsecell. Om nu en fängelsecell kan vara söt... Sedan så tog vi en promenad och köpte lite kvällsmat. Haha, vi tappade nästan bort oss i Kävlinge, inte ens kul typ! Sedan sov vi där, och det var varmt som en bastu, vaknade med jämna mellanrum helt genomsvett. Vi insåg på morgonen att vi inte satt på ventilationen... 
 
Vi käkade frulle och ställde sedan in GPSen på Flyinge Kungsgård. Var där lite innan tio, eftersom jag glömt min tröja hade jag ringt ridsportbutiken på Flyinge och bett henne öppna en kvart tidigare så jag skulle hinna köpa min jävla tröja. Hittade såklart ingen tröja, förutom en marinblå Pikeur, men har redan tusen marinblåa, så sket i det, inte värt att läggen en tusenlapp på det. Köpte ett Kingsland pannband istället, kändes dumt att be henne öppna tidigare utan att köpa något :/ 
 
(Tröjproblemet löste jag med att slänga på mig ett underställ under min HV Polo tisha, inte så snyggt, men det funkade!)
 
Efter det började vi med lite snabb information om själva programmet. Lite allmänt liksom, intressant att lyssna, även om jag till stor del redan visste de mesta de tog upp. Efter det blev vi indelade i 4 olika grupper, och vi skulle utföra olika aktiviteter med dessa grupper under hela dagen. Det var ett riktigt pressat schema! 
 
Min och Nicos grupp började med att köra! Jag har kört lite med skolan innan, två gånger närmre bestämt. Men det var frieserhästar, sega sådana, och dessutom bara en häst! Nu skulle vi köra halvblodshästar med lite mer åsikter, dessutom i tvåspann! Körde tillsammans med Marie, som har ett antal VM medaljer i körning. Jätteintressant person att lyssna på, superttrevlig och med sunda tankar! Vi köre ut på vägarna, både med och utan trafik. Så jäkla svårt, och kallt! 
 
 
Efter det hade vi en guidad tur runt anläggningen, hann även kolla lite hingstar på bruksprovets hingsthoppning, sedan var det lunch och föreläsning. Vi fick diskutera massa intressanta frågor, tog med mig dem hem så tänkte låta er svara på samma frågor! Mer om det i ett annat inlägg... ;) Vi pratade även lite om vad som gäller när man går Hipplog, tex hur utbildningen är upplagd, hur intagningsprovet går till osv.
 
Det roligaste var såklart ridningen! Vi fick rida för Mette Henriksen, och tanken var inte att vi skulle få en riktigt "lektion", utan vi fick rida så som de sade att vi skulle, och så betraktade de oss (Mette och Jenå + massa annat löst folk), och därefter fick vi höra vad de tyckte vi behövde träna på. Hur bra?! Var rätt många som stod och kikade på min grupp, lite nervöst såklart, men jag blir mest sporrad att visa vad jag kan! Men vem blir inte lite nervös när Bo Jenå ska stå och betrakta ens ridning?  
 
Fick rida en lagom hög, brun häst. Såg inte så rolig ut från marken, men var otroligt rolig att sitta på! Så fin i mun, känslig för hjälperna, inte alls så som hästar på "vanliga" ridskolor är. I början var han lite jobbig i munnen, lekte med bettet och ville inte söka stöd. Efter att jag däremot gjort några förhållninga och jobbat med små, små övergångar fattade han poängen, och insåg att det inte va så mycket att tjaffsa om. ;) Han trivdes med en hyfsat stadig hand, och sökte bra stöd i båda händerna. Blev stundtalt lite stark i traven och ville gärna ramla ner på bogarna, annars kändes det riktigt bra! 
 
(Haha, orkade inte fota hästen, så tog kort på namnskylten istället. Rätt okej stamtavla, eller vad säger ni?) 
 
Mette tyckte att jag var lite spänd i händerna (antagligen var jag lite spänd!) och att jag skulle slappna av lite med överskänkeln i galoppen. Annars sa hon inte ett ord till mig på 40 minuter. Vet inte om det är postitivt eller negativt, men med tanke på att hon jobbade en del med de andra antog jag att hon var nöjd. Bo och Mette snackade sedan lite med varandra, och sedan fick vi en personlig utvärdering med någon utav dem. Jag fick den grymma turen att snacka med Bo, ballt! Är ni lite nyfikna på vad han sa eller? :D 
 
Han tyckte att jag ridit Karmenco, som var en svår häst, väldigt bra och att det hade sett bra ut från sidan. Jag hade hållt en bra form på hästen genom hela passet, hade bra taktkänsla, bra sits och väldigt bra balans. Det jag skulle fila på var mina hopparmar, ni vet när man tappar vinkeln i armbågen. Något jag blivit bra på, men som jag kan bli mycket bättre på. Han sade även att jag var väldigt stark i mitt mellanparti, men borde slappna av mer i det. Sedan avslutade han med att han hoppades att vi skulle ses här till hösten. Han visst nog inte att jag hade ett år kvar på gymnasiet ;) Hur häftigt är det inte att få höra detta av Svergies förbundskapten i dressyr? Rätt så jäkla häftigt! 
 
Så ja, jag är rätt nöjd kan man väl lugnt säga! ;) 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0