Uppbyggnings period

 
Just nu jobbar jag och Pompe stenhårt med kondis och styrketräning. Inte bara genom att ut och galoppera och klättra i backar, utan mycket gör jag i ridhuset. 
 
Galoppfattningar är ett jättebra exempel på styrketräning, minns ni den övningen med tre bommar på voltspår som jag lade upp häromdagen? En sådan övning där man fattar galopp, reglerar galopp och har sig är superbra för kondisen OCH styrkan. Simpelt men nyttigt. Sedan brukar min uppvärmning innan själva trimmarbetet bestå av 5-10 minuters galopp, helt kravlöst förutom att han skall vara på tygeln. Runt och runt på 4-kanten, tempoväxlingar och lite volter kan man såklart lägga in. Står själv även i 3-punktssits, så jag på så vis får min träning också.
 
Självklart jobbar jag med lite mer hoppbaserade styrkelövningar också! Ett exempel på det är tre, eller fyra, räcken på långsidan med två galoppsprång i mellan. Samt tre oxrar med tre galoppsprång. Jag har börjat på en lägre höjd, och målhöjden är att kunna rulla runt över detta på 120-125cm. Skall han palla en hel MsvB bana bör han klara av detta. Görs såklart i korta intervaller, ungefär två varv, och sedan skritt en stund, och så två varv igen. Dock ingen slitsam ridning, utan ligger det på maxhöjd för dagen, och han gör det bra, så räcker det. :) Däremot kan man rulla runt på lägre höjd en bra stund. 
 
Här har ni film från när jag gjorde detta senast, hindrena ligger på allt mellan 105-115 cm. :) 
 
 

Kommentarer
Postat av: Patricia

Hej! Skulle vara guldvärt om du skulle vilja rösta på mitt bidrag i Tyras headertävling, bidrag nr 4! :D Skulle betyda jättemycket om du ville rösta så jag kanske har chans att vinna.

Klicka här för att rösta: http://darios.se/?p=36373#comments

2013-01-18 @ 16:43:07
URL: http://zmurfs.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0