Roger-Yves Bost

 
Här har vi en man som bevisar gång på gång, att det huvudsakligen inte är stilen eller hur snyggt man rider som är det som i slutändan avgör vart du hamnar i prislistan. Utan att det är inverkan som ÄR viktigast. 
 
Jag har fått lägga det där med stil åt sidan ett anal gånger, hellre en ful ritt med bra inverkan och en nolla i resultatet. Fast det är väl klart, skulle man få välja hade jag ju såklart gjort båda, och jag tycker oftast att det känns "fulare" än vad det är. Pompe är lite som han är, man får sitta och banka igenom banorna ibland, helt enkelt för att det ibland är vad som krävs för att gå runt felfritt. Jag tycker att jag rider snyggt, och jag är nöjd med min ridning. Mitt fokus ligger på inverkan, att inverka rätt i rätt situation. 
 
Och som sagt, hellre en bra runda, med ful sits och bra resultat, än en snygg runda med mindre bra känsla och eventuellt inte felfritt. Vad ska man säga då? "Jag red iallafall snyggt"
 
Roger-Yves Bost, färskaste resultat är tvåa i samma Grand Prix hoppning som Roffe kom 9a i. :) 
 
Jag menar inte att hans stil är något att efterlikna, och jag förespråkar inte fuleridning, men ibland är det viktigt att inte fastna i det där "jag måste rida snyggt" tänket. Det är så himla lätt att bli passiv, och istället för att koncentrera sig på att inverka (fan vad jag tjatar om inverkan), så fokuserar man på hur fint man rider... 
 
Jag tycker att kan man rida hästen i balans, ge en bra eftergift, presentera hindrena på ett bra sätt och hitta en bra rytm i galoppen, så kan det bannemej få se ut hur som helst. Då tycker jag att man kan fokusera på annat än utåtstickande armbågar och knipande knän över hindren så länge hästen inte blir överdrivet störd. Iallafall tills man blir så pass duktig på att inverka korrekt att man kan tänka på både och samtidigt. 
 
Det är inte vacker någonstans, men hästen verkar okej med det, och han vinner ju... ;) 

Kommentarer
Postat av: Hanna

jag har då hellre en stilrunda än en ful runda och en rosett! så viktigt är inte den där rosetten för mig :)

Svar: Jag menar inte rosett, men hellre en BRA runda än en snygg runda. Helst båda såklart, men om jag fick välja så tycker jag så. :)
Fanny Kargede

2013-01-16 @ 19:07:06
URL: http://dailyhorses.blogg.se
Postat av: Annie Berggren

Kan hålla med dig om att stilen inte går ut på allt, men fyfan vad han rider fult!

Man kan inverka bra utan att se ut som en fågelskrämma när man rider. Han rider fult i vartenda runda, det fungerar på denna hästen men jag tror inte att många hästar hade gillat de rycken i munnen! Den rundan tycker jag ändå inte såg så farlig ut, men denna ser inte lika fin ut:

http://www.youtube.com/watch?v=L3yx1HW8JC0

Sen ser det inte alltid så stiligt ut när jag hoppar hellre, det är ju inte lätt men man kan tro att han ANSTRÄNGER sig för att det ska se så fult ut som möjligt..

Svar: Något du antagligen inte vet om honom, är att han antagligen är den enda ryttaren som kan rida de flesta hästarna på ett vanligt tränsbett och att han är fruktansvärt konsekvent och duktig i sitt markarbete. Och hästen störs nog inte speciellt mycket egentligen, det ser bara förjävligt ut. Inside information faktiskt ;)
Fanny Kargede

2013-01-16 @ 20:02:56
URL: http://ponnyteamets.blogg.se
Postat av: Hanna

Rätt säker på att du har skrivit ett nästan likadant inlägg tidigare, eller har jag fel? ;)

Svar: Ja, typ! Blev så sugen på att ta upp ämnet igen när jag snackade om det med Ulf förra träningen ;)
Fanny Kargede

2013-01-17 @ 00:26:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0