Hoppat litegrann

 
Var som sagt uppe i ridhuset med Hampus tidigare idag. Skulle låta han galoppera av sig samt skutta lite över den övning jag delvis kommit på själv. ;) 
 
Ibland kommer jag på saker man kan göra under tiden jag rider, ibland slutar övningen jag först byggt upp med något helt annat än vad jag planerat från början. Hur som helst så var lite styrketräning inplanerat idag, så jag satte upp 3 räcken med 9m mellanrum (två galoppsprång). En light-verision om man jämför med vad jag ska göra med Pompay imorgon...
 
Red fram, lät han rulla på i några minuter i en bra galopp och hoppade sedan fram på volt över de yttersta hindrena. Var noga med att inte lägga volten så att jag red in i serien som man skall, utan när jag bytte varv så bytte jag också hinder. Svårt att förklara men kolla på skissen så tror jag ni förstår. Efter det jobbade jag över serien, två gånger i varje varv innan vi höjde upp två hål. Låg max på 60 cm idag. Upprepade några gånger och lät honom sedan att skritta en liten stund. 
 
Notera pilarna, och att jag aldrig rider in i serien utan hoppar ut ur den. 
 
Satte ihop en liten slinga, jajamän, en "bana" på tre seriehinder är inte illa! Började med att rida en volt över ett av hindrena i höger varv, red snett igenom över det bortersta hindret, lade en volt åt vänster över samma hinder som jag bytte galopp över, red snett igenom igen fast över det hinder jag hoppat först, galopperade längs långsidan (tempoväxlingar!) och hoppade slutligen serien. Gjorde detta i båda varven, superroligt! 
 
Superdålig skiss, men det var svårt att rita ut alla vägar utan att det skulle bli massa kladd. Hoppas ni förstår någorlunda :)
 
Pompay fick en riktig kondis runda! Var ute i ca 45-50 minuter och galopperade på grusvägarna. Började med att värma upp i en normal arbetsgalopp på rak mark, höjde tempot lite efter ca 2 minuter. Avslutade med att galoppera upp för en låååång backe med lagom lutning. Den backen är säkert 1-2 km, måste mäta den någon dag... Han blev faktiskt svettig, han blir sällan det så idag fick han verkligen jobba. Ska göra detta två gånger i veckan nu i början, och sedan skall det räcka med en gång i veckan. Ska kombinera galopprundorna med styrketräning i form av markarbete och hoppning uppe i ridhuset. :) 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0