Änglahoppet dag 1

 
Glömde mitt i allt svammel igår att nämna att jag startar änglahoppet denna veckan! 
 
Så idag hoppade jag warmup klassen och kval 1, nationella LAer. Drar resultaten lite snabbt, och en längre utvärdering under om någon är intresserad, men jag rekomenderar att läsa, för att få en bättre förståelse. :) 
 
Warm up | LA | bed A | 8 fel
Det var lite stressigt när vi kom, allting gick jättefort och även om jag räknat med snabba starter med tanke på bedömningen så fick mamma springa bort och besiktiga medan jag gick banan lite halvt om halvt på ca 30 sek. Själva uppvärmningen hade jag hyffsat med tid till, så där var det lugnt. Hur som så hoppar vi en okej runda! Schysst bana, 7 språng bara och ca 3 hinder var på maxhöjd. Dock lägger jag honom överdrivet stort på nummer 2, en maxad oxer och han vågar inte ta ifrån. Vart även lite före honom, så det bidrog också såklart. River trean, men resten flöt bra och jag är ganska nöjd. Kändes dock inte riktigt som att han tog i som han brukar, ett pet är ganska ovanligt om inget drastiskt inträffar, vilket det inte gjorde. :/ 
 
Kval 1 | LA | bed A:0/A:0 | Ute... 
Så go bana, alla förutsättningar fanns för att göra en riktigt bra runda! Det enda som jag kände var lite svårare var en böjd linje från kombin, på 22m till en maxad oxer. Antingen 6 tillbaka elelr 5 fram, inga jämna språng utan antingen fick man ta tillbaka eller rida på, sedan kunde man ju också rida lite i innerkant eller ytterkant. Men det var en ganska knixig väg som många rev eller stannade på. Jag var fast besluten att rida fram på 5, tycker det känns enklast och Pompay trivs vanligtvis bättre med det. Men nä... Hoppar iallafall ettan, river tvåan, kom lite nära. Resten flyter okej fram tills 6an, kombin, där han river både A & B trots att jag la honom helt perfekt in. Förstår verkligen inte, han är alltid bra i kombinationerna... Sedan rider jag fram, direkt i landningen för att få en bra distans till 7an, han lyssnar fövånansvärt bra och vi kommer nääääästan perfekt, några cm stort kanske men inte alls stort. Såklart stannar han. Utan någon som helst anledning, det bara tar stopp. Kommer igen, kommer bra, men nej.
 
Så jäkla frustrerande, förstår verkligen inte varför han inte kan bjuda till liiiiite. Det var ingen katastrofal anridning, han har hoppat betydligt högre hinder större flera gånger utan att blinka. Så nä, blir så himla trött. Men vi laddar om inför imorgon, då är Ulf med hela tiden och kan hjälpa. Och då får han även se hur vi beter oss på tävling, för på träning är det superbra 8 gånger av 10, och det är svårt att egentligen säga vad det är som stopp som dessa beror på, det måste man nog se för att förstå. 
 
Yaya, fick iallafall en fet goodibag och en riktigt fet rosett och vi får inte glömma att han hoppade som en kung på framhoppningen (jäkla ponny), så jag är liiiiiiite nöjd, haha! :( 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0