Framsteg!

Så himla nöjd med Hampus idag! Superfin kändes han.

Han har gått på lite halvfart de tre senaste dagarna, skritturer varvat med vila. Idag var egentligen det första riktigt passet denna veckan, där han fick jobba och tänka litegranna ;)

Red iallafall dressyr i paddocken, och han var till en början lite tjaffsig i munnen. Jag var bara stilla i handen och tryckte på framåt, efter en stund släppte han fint och när jag la fram handen någon centimeter sökte han sig automatiskt neråt. Det har han inte gjort innan! Jobbade mycket med serpentiner, öppnor och volter för att försöka få honom lite mjuk i sidorna och försöka få honom att släppa igenom lite i bogarna. Blev mest i skritt och trav, han var väldigt kantig i galoppen, och det var väldigt varmt, så jag tar tag i den imorgon helt enkelt.

Hur som helst avrundade jag med lite travbommar längs medellinjen. Red åt antingen vänster eller höger efter bommarna, men huvudsaken var att jag red så långt fram som möjligt på ett rakt spår. Han var mjuk och fin och gick kvar i en relativt stadig form även över bommarna. Slog väl upp någon gång, men det gjorde inte speciellt mycket :)

Sessan fick komma ut på en skogsrunda i kvällssolen tillsammans med Ida och Gabesz, inte helt fel! Hade dock stoppat in lite fel bett, nämligen nova bettet som jag i vanliga fall har när jag bara skrittar ut. På det ingen nosgrimma heller, tror ni kan dra lite egna slutsatser om hur hon var när vi galopperade....

Nu är det lite plugg och sedan dags att sova ;)


Kommentarer
Postat av: Amanda

Roligt att lasa sa ingaende om ditt ridpass :)

2012-05-25 @ 09:11:39
URL: http://lifeofshowjumping.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0